מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד למלנומה 0.85 מ"משיר11/02/2013
שלום, לפני כשנה הבחנתי בנקודה אדומה קטנה בשוק ימין. לפני חודש רופא עור הסיר לי אותה ושלח אותה לפתולוגיה. יש לציין כי אני תמיד נשמרת מהשמש ובכלל לא נחשפת אליה לעיתים קרובות וגם אין לי קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם מחלת עור.
הנקודה נשארה באותו גודל במשך שנה ולא השתנתה הן מבחינת גודל והן מבחינת צבע. התשובה שהגיעה מהפתולוגיה בסורוקה לא הייתה וודאית:"נגע מלנומציטרי אטיפי עם מאפיינים ספיטזואידיים חשוב למלנומה 0.85 מ"מ" הציעו לי לקבל חוות דעת נוספת מבלינסון. רציתי לשאול האם זה קורה הרבה שהנגע לא וודאי? שלא יודעים מה זה? האם בגלל שהם לא בטוחים מה זה הם רושמים שזה חשוד כדי להיות מכוסים?ובמידה וגם בבלינסון יאמרו שזה לא וודאי, מה אני עושה? ואם חס וחלילה זה כן מלנומה, בגלל שזה קטן רק צריך להוציא עוד 2 ס"מ מהעור? וזהו?והאם ייתכן שנגע כזה כבר שלח גרורות לאינשהו? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למלנומה 0.85 מ"מ - תגובה
ד''ר להבית אקרמן11/02/2013אני בהחלט מבינה את החששות שלך. לא נשמע לי שיש לך הרבה ברירות. לא תמיד הפתולוגיה מצליחה לזהות בוודאות במה מדובר- ולפעמים נזקקים לחוות דעת נוספת של מומחה. הייתי ממליצה לך לקבוע תור לבילינסון כפי שהומלץ לך לצורך חוות דעת נוספת וסקירה חוזרת של הביופסיה שנלקחה. התשובה שתיארת אכן לא חד משמעית, ויש חשיבות לנסות להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)