מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לפנים.מירי16/03/2008
שלום, עקב כתמים שיצאו לי בפנים בעקבות גלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן ופרוסטוגן נאלצתי להפסיק אותם וקיבלתי גלולות רק עם פרוסטוגן. הרופאת עור אמרה לי שכדי לקבל טיפול (משחה שרוקחים לי בבית מרקחת) עליי להפסיק ליטול לגמריי גם את הגלולות שמכילות פרוסטוגן. שאלתי היא כזאת הריי בהתקן תוך רחמי יש גם רק פרוגסטון(הרופאת עור אמרה לי שעם התקן לא תהייה בעיה לקבל טיפול) וגם בגלולות סרזט יש רק פרוגסטון. אז מה ההבדל בין שניהם עם שניהם מכילים רק פרוגסטון למה הגלולה בעייתית חעומת ההתקן ובגלל זה אני לא יכולה לקבל טיפול יחד עם הגלולה, בהתקן אנני מעוניינת. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תשני סוג גלולות?
גילי16/03/2008אני משתמשת בגלולות כבר שנה וחצי, מסוג פמינט, ולא נתקלתי בתופעת הכתמים או פיגמנטציה כלשהי בגוף. יכול להיות שזה קשור לסוג שהשתמשת בו? נראה לי שכדאי לך להתייעץ עם הרופא שלך ולשאול לגבי סוגים והשפעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה ותשובה מהירה לצוות.
מירי16/03/2008זה בדיוק מה שרשמתי שגלולות שמכילות רק פרוגסטון הם פחות עושות פגמנטציה.(אחריי התיעצות עם הרופא נשים הבנתי את הקשר והסיבות ולכן החלפתי גלולות). אבל מאחר שכבר קיימת הפגמנטציה אז לפי מה שהרופאת עור אומרת, כדי לקבל טיפול נכון עדיף לא להשתמש כלל בגלולות. אבל גם ההתקן (שהיא ממליצה) וגם הגלולות סרזט שקיבלתי שניהם מכילות רק פרוסטוגן אז מה ההבדל? והכתמים הם במצח ובלחיים ולא בגוף. מה שכן מאז שהפסקתי עם הגלולות התחילו לי פצעים בגב ובכתפיים.
אני השתמשתי המון שנים בגלולות מינולט (יחסית מהדור הישן) ורק בשנה האחרונה יצאו הכתמים אז אם את משתמשת שנה וחצי זה עדיין זמן קצר יחסית לעומתי וגם סוג שונה של גלולות (הדור החדש) ידעתי שגלולות יכולות לגרום לפגמנטציה ועוד תופעות לוואי אבל זה אינדיוודואלי ותלוי בעוד גורמים.
בדיעבד רק אחריי שזה הופיע הבנתי שהייתי צריכה לעבור לגלולות אחרות. לכן אני מקווה שהמצב הפיך ועם טיפול נכון זה יסתדר שמעתי על מקרים שזה עזר לאנשים שזה הופיע אצליהם. חשוב לי שלא תהייה סתירה בן הגלולות או התקן לטיפול . ועוד יותר הייתי רוצה לדעת עם סרזט שזו גלולה מאוד עדינה וההתקן. לשניהם ההורמון פרוגסטון אחד מותר לשימוש יחד עם הטיפול פנים והשני לא מותר. אז זאת השאלה בעצם למה מה ההבדל ? למה אי אפשר להמשיך עם הגלולות סרזט (העדינות) ובמקביל להשתמש במשחה שרוקחים בבית מרקחת. והשאלה מופנת לצוות המקצועי בתקווה לתשובה ברורה ומהירה.
כי בנתיים אני ללא אמצעי מניעה. הכתמים על הפנים ופצעים על הגב ועוד לא התחלתי בטיפול ואני רוצה לדעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפנים.
ד''ר אלכסנדר אלטס19/03/2008בוקר טוב.
את יכולה לקבל טיפול גם תוך נטילת הגלולות.
יום טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)