מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה לגבי שקעים בפניםגלי14/04/2013
שלום אני בת 20 יש לי שלושה שקעים בפנים שנוצרו בעקבות פצעי אקנה יש לי כמה שאלות בנושא:
האם פילינג עמוק יכול להעלים את השקעים לחלוטין? או שזה רק מטשטש?
האם יש טיפול אחר שאפקטיבי? שמעתי גם על פילניג שנעשה באמצעות לייזר האם הוא יעיל?
האם לאחר הטיפול יש תופעות לוואי? האם זה פוגע בעור בטווח הרחוק?
מה פחות או יותר טווח המחירים לטיפול כזה ?
השקעים ממוקדים באיזור אחד בלחי ושאר הפנים חלקות.. האם ניתן לעשות טיפול נקודתי רק לשקעים או שחייבים לעבור את הטיפול על כל הפנים?
אני משתמשת כרגע במשחה שנקראת דואק ג'ל שמעלימה לי את הפצעים לחלוטין ואני סובלת רק פה ושם מפצעים בודדים ממש אקנה קלה ביותר .. האם ניתן לעבור את הטיפול כשהאקנה עוד פעילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה לגבי שקעים בפנים - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר14/04/2013ראשית צריך לעצור את האקנה הפעיל. המשך האקנה עלול לעשות עוד צלקות, או לגרום לזיהום לאחר פילינג מכל סוג שהוא.
יש רופאים שעושים פילינג עמוק ע"י חומר כימי או ע"י לייזר, שכמו שאת יודעת, מטשטש צלקות. הוא יכול לייפות את העור והצלקות אבל לא יכול להעלים באופן מלא.
לגבי ביצוע טיפול חלקי ממוקם ואיזורי את צריכה להתיעץ עם רופא שעוסק בזה יום-יום והוא ימליץ לך אם עדיף חלקי או כל הפנים.
תופעות לואי עלולות להיות, ולפני שאת בוחרת טיפול כדאי שתקבלי מידע מלא מהרופא/ה המטפל/ת וב"גוגל".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ובהמשך אליה...
גלי14/04/2013האקנה הפעיל הוא מאוד מינורי ואם להסתמך על גנים משפחתיים (אחיות גדולות שסבלו מאקנה גם כן) הוא ימשיך להיות פעיל עד סביבות גיל 22 לפחות.. לא מתחשק לי לחכות עד אז.. אבל שוב אני אומרת מדובר בממש מעט פצעים עם תקופות של פנים חלקות לחלוטין. גם את נצא מנקודת הנחה שלחכות שנה שנתיים ככה אין לי בעיה.. השאלה אם לאחר שעושים פילינג ויוצאים עדיין קצת פצעים זה פוגע בעור בצורה יותר בעיייתית מלפני הפילינג??
והאם הטיפול משנה את הגוון של העור?? כי אם למשל אני אעשה טיפול ממוקד באיזור מסויים (כמו שאמרתי כל השקעים הם בלחי אחת ממש צמודים אחד לשני) יכול להיות שבאיזור הזה ישתנה הגוון וזה יפגע באחידות של צבע הפנים שלי??
ועוד דבר.. יש לך המלצות על רופאים שמתמחים בנושא באיזור ירושלים??
כי מנסיון עבר כואב שהיה לי יש הרבה שרלטנים ואני מאוד חוששת ל"זרוק" את הכסף שלי ויותר מזה לעשות טיפול שבמקום לפתור את הבעיה יפגע לי בפנים חס ושלום...
תודה על כל תשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ובהמשך אליה... - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר21/04/2013כבר אמרתי שצריך קודם לעצור את האקנה. ואם תעשי טיפול ממוקד לאיזור אחד לפעמים יהיה גון לא אחיד, אבל כפי שכבר אמרתי זה תלוי בשיטה. צריך לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)