מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער ושיער דליל ודקמיכלי28/07/2013
שלום רב,
1) השיער שלי דק ויש לי גם נשירה. איזה תכשיר לכינים לא יזיק לי לשיער ולקרקפת?
אני לא מבקשת המלצה על תכשיר, אלא ברמה העקרונית:
תכשיר המבוסס על חומרי הדברה, או תכשיר המבוסס על סיליקון?
תכשיר המבוסס על חומרי הדברה - הבנתי שהוא מאד חזק ויכול לגרום לגרד קשה בקרקפת ואודם רב גם זמן רב לאחר השימוש בו, ותכשיר המבוסס על סיליקון- לי זה נשמע שסיליקון גורם לשמנוניות בשיער ועלול לגרום לי לשיער יותר "נדבק" לראש, ונראה דליל עוד יותר.
אני אובדת עצות, וחייבת לטפל באיכסה הזה. בבית המרקחת לא ממש יודעים לעזור מבחינת הנזק לשיער ולקרקפת, אלא רק לומר שיש תכשירים טבעיים (שלא הורגים את הכינים ממש...), ויש תכשירים של חומרי הדברה, ויש תכשירים של סיליקון.
מה דעתכם? תודות!
2) מה ניתן לעשות אם כל הזמן נדבקים בכינים וקשה להפתר מהן ע"י תכשירים וסירוק במסרק סמיך? המסרק גורם לשיערות רבות להתלש, ובקצב הזה לא יהיה לי שיער. אני מוטרדת. אני בשנות ה-35, ושיערי גם ככה לא במיטבו. יש דרך נוספת לטפל, במקרה של הדבקות חוזרות ונשנות בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ושיער דליל ודק - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן28/07/2013שלום מיכל. שיער דק הוא תכונה גנטית , לגבי נשירה אם זו נשיקה אמיתית כלומר שיער על הבגדים כרית וברחצה כדאי לבדוק מה מצב הברזל, בלוטת הטריס, וויטמין b12 . ולטפל אם חסר לגבי כינים זו בעיה מעיקה אך אני ממליצה לטפל בשמפו יעודי פעם פעמיים לשים מרכך ולהסתרק במסרק מיוחד לכינים , טיפול בשמפו אחת לשבוע בלבד לא לגרות את הקרקפת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר, אבל לא ממש נעניתי...
מיכלי29/07/2013למה הכוונה שמפו יעודי לטיפול בכינים? בבית המרקחת הציעו לי שלש אופציות לטיפול בכינים:
1) תכשיר על בסיס סיליקון
2) תכשיר על בסיס חומרי הדברה
3) תכשיר על בסיס טבעי/צמחי - שהרוקחים - רובם- מסכימים שאינו יעיל כלל לכינים
1) השאלה היא מה עדיף לשיער דק וקרקפת רגישה - סיליקון/חומרי הדברה?
2) האם יש פתרון לבעלות שיער דק, יבש, שביר ודליל - במקרה של הדבקויות חוזרות בכינים שכן המסרק הסמיך תולש שיערות רבות ותכשירי הכינים יגמרו לי את השיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה וכינים
שירלי30/07/2013משיבה מהנסיון שלי, אז התייחסי לא כהמלצה רפואית, אני לא רופאה...
1. תעשי בדיקות דם לבדוק האם יש חוסרים, אם יש, השלימי וזה יכול לעזור ממש.
את יכולה גם לקחת את הסיליצאה ג'ל (אני עם של הובנר) שמחזק שיער. זה מפחית את הנשירה, אבל לא יגדל לך רעמה של אריה...
2. לגבי הכינים - יש תכשירים טבעיים על בסיס צמחים שכן אפקטיביים כמו הכינקייר של מורז שגם אפשר להשתמש למניעה כי הכינים לא מפתחות עמידות. לא הייתי פוסלת את זה על הסף וישר עוברת לסיליקיון שחוסם את השערות או חומרי הדברה שלא בריאים בלי קשר לנשירה.
3. לגבי המסרק - הייתי ממליצה לך כן להסתרק איתו כל יום, אבל בעדינות - קודם להעביר יד ולפרום קשרים, אח"כ מברשת רגילה ורק בסוף מסרק כינים, כשאין קשרים ואין סיכון שתמשכי את השיער כדי לפרום אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחהר, אבל לא ממש נעניתי... - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/07/2013המלצתי להשתמש בשמפו ומרכך על בסיס רוזמרין ,כל סירוק חייב להיות כאשר השיער מרוח במרכך כדי לא לתלוש שיער ,הידבקות חוזרת המשך טיפול אותו הדבר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)