אקנה מעצבן בגיל 19

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה מעצבן בגיל 19
    אנונימית
    13/02/2014

שלום, אני כרגע בת 19 האקנה אתחיל לצאת בסביבות גיל 16-17 ..
    אף פעם לא היה לי אקנה קשה, אבל אני זוכרת שמההתחלה הייתי מפוצצת ונוגעת בפצעונים (סוג של התמכרות אסורה).
    בדרך כלל היה לי מצח עם פצעים ופצעונים ושאר הפנים היו חלקות. הייתי אצל רופאי עור שתיתי כדור במשך חודש בשם דוקסילין שמאוד עזר, אבל אז הם התחילו לצאת שוב (האקנה שלי הורמונאלי, במיוחד לפני מחזור) והמשכתי לגעת לצערי הרב ! ניסיתי לקחת שוב את הכדור (שנה אחרי הפעם הראשונה) אבל היו לי תופעות לוואי ולכן לא המשכתי.

באותה תקופה לא הייתה לי שום שגרת טיפוח, ולא קרמים ולא סבונים (למען האמת גם לא הייתי מורידה איפור כמו שצריך ופותחת את הפצעונים עם מחט וכו') .. בשנה האחרונה הרגלתי את עצמי לשגרת טיפוח וניסיתי הרבה תכשירים קוסמטיים ושמנים (חוחובה,אובליפיחה) נגד אקנה. מצב הפנים השתפר פלאים, המצח חלק ! אבל אז התחילו לצאת פצעונים בצידי הפנים וכמובן ההרגל המגונה (לפוצץ) השאיר אותם עד עכשיו.

בחודש וקצת האחרונים אני משתמשת בטיפול נגד אקנה של ד"ר מיורד (רופא עור מארה"ב שפיתח מוצרים קוסמטיים מטפלים) הסדרה כוללת סבון פנים, ג'ל טיפולי שמונע פצעונים חדשים ומטפל בקיימים, קרם לחות, ותכשיר טיפול נקודתי.
    הטיפול מאוד עזר, עור הפנים שלי חלק חוץ מלחי אחת שאני ישנה עליה בדרך כלל.
    האזור בלחי הזאת לא חלק, עם צלקות, אדמומיות, פצעונים חדשים שיוצאים לפעמים, ופצעים קיימים שפתחתי (חשוב לציין שזה קורה רק בלחי ימין באזור שמתחת לעצם הלחי ושאר העור חלק)
    אני מניחה שעצם העובדה שאני תמיד ישנה על הלחי הזו זה מה שמונע ממנה להתרפא כמו שאר הפנים.

מה הייתם ממליצים לי לעשות באזור הזה שיש בו גם צלקות, גם פצעים פתוחים, וגם פצעונים חדשים שצצים לפעמים ? יש לי בבית משחה בשם גנטתרים 0.1 שהרופא נתן לי בפעם האחרונה שהייתי אצלו (לפני כחצי שנה) אולי כדאי לי להפסיק את הטיפול הקוסמטי לכמה ימים ולשים את המשחה באזור הלחי ? (אני חיילת וקצת קשה לבקר רופא עור)

ועוד שאלה, מה עושים עם הצלקות והאדמומיות לאחר הפצעונים ? (גם מדובר באזור אחד בפנים)
    חשוב לציין שאני נגד כדורים ולכן ראוקוטן, גלולות ושאר הדברים לא באים בחשבון
    תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה מעצבן בגיל 19

הוספת תגובה

• אקנה מעצבן בגיל 19 - תגובה

ד``ר מוניקה אלמן
    14/02/2014

שיגרת טיפול נכונה לא מוגזמת. ואי נגיעה בעור הם כבר שלב חשוב בהבראה. יש צורך לעתים לקחת טיפול של מספר חודשים בצורה ממש מסודרת . אקנה יכול להיות בכל גיל במספר מקומו כמו פנים גב עכוז. יש טיפולים משולבים של משחה או כדור לתקופות של ביוץ או מחזור ולא לכל החודש. לגבי צלקות צריך רופא עור לבחון את אופי הצלקת להחליט איתך על תוכנית טיפול אפשרית .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו