מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כוויה מסיגריה בבקשה עזרהנתנאל10/06/2014
שלום אני בן 24 נכוויתי בטעות מסיגריה באיזור הפנים קרוב לתנוך של האוזן
הכוויה יצאה באיזור שיש זקן. כרגע לאחר יומיים מהמקרה עדיין יש סימן עגול קטן בצבע אדום חום כזה. יש לציין שבאותו רגע של הכוויה לא עשיתי כלום כי הייתי ברחוב ורק לאחר 3 שעות שהגעתי הביתה מרחתי סילברול שהיה לי בבית והמשכתי למרוח כמה פעמים על האיזור הקטן. מה דעתך? האם עצם זה שלא עשיתי כלום באותו רגע כמו שטיפה במים קרים יוביל למצב יותר גרוע ויישאר סימן? האם לא יצמחו לי שיערות באיזור הכוויה?
היום הבנתי גם שסילברול לא נועד לפנים ועלול להשאיר סימן זה בכלל הלחיץ אותי מה אתה אומר השימוש בסילברול הזיק?
לא תמיד הייתי עם סילברול כאילו ישנתי עם זה 2 לילות אבל בבוקר שטפתי ומרחתי עוד פעם פעמיים לכמה שעות.... אני ממש לחוץ מהידיעה הזאת שסילברול יכול להשאיר סימן שחור ופיגמנצטציה מה אני עושה עכשיו בבקשה עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר..
נתנאל10/06/2014יש ורוד כזה באמצע הסימן כאילו זה כמו פצע שהאמצע שלו מקולף נדמה לי אבל לא בטוח...
ועוד דבר הכוויה זה באיזור הזיפים כמו שאמרתי אז גם אם הסילברול ישאיר כתם כלשהו על העור אני חושב שלא יראו את זה כי יש זיפים שמסתירים ובכל זאת זה סימן קטן ומרחתי רק על העיגול הקטן הזה.
השאלה באיזה צבע יהיה הסימן כי קראתי שיכול להשאיר סימן שחור אז שחור זה בטוח לא יסתיר!! אם זה יהיה סימן ששונה בטיפה מצבע העור אין בעיה לא ייראו השאלה איזה סימן הסילברול עלול להשאיר יש לציין גם שמרחתי רק יומיים את הסילברול ולא יותר! בבקשה תעזרו לי אני לחוץ חשוב לי מאוד המראה החיצוני שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתנאל-
שיר10/06/2014הסבירול יכול להשאיר כתם רק אם זה חשוף לשמש... וגם אם המקום הנפגע מקבל טיפול יתר... תשתדל לא לחשוף את המקום לשמש... אני גם נכוויתי מכוויה ומרחתי סבירול במשך שבועיים ואין לי שום כתם שחור ...אל תדאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל10/06/2014סבבה לכמה זמן אבל לא להחשף לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוויה מסיגריה בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/06/2014כוויה בעור תמיד יוצרת כתם שדוהה לאחר מכן, זה חלק מתהליך הריפוי , הזה אם המקום מודלק משחה אנטיביוטית ל5-6 ימים תועיל לדלקת לא לצבע.
לאחר מכן רק מסנן קרינה וסבלנות ,
לחץ ועודף טיפול רק יזיקו , העור מתחדש אחת לחודש ולכן השינוי בצבע של העור לוקח זמן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נתנאל11/06/2014לא ניראה לי שיש דלקת באיזור.. זה נראה כמו פצע יבש חלק ממנו בצבע בורדו וחלק ורוד..
משחה אנטיביוטית שאמרת זה סילברול .. וסילברול הבנתי לא טוב לפנים.
השאלה שלי הייתה רק שזה שמרחתי סילברול למשך יומיים האם זה יכול להזיק? הבנתי שרק אם נחשפים לשמש במהלך הטיפול בסילברול זה יכול להשאיר סימן.. מה הכוונה? לא להחשף עם המשחה עצמה על העור או בכלל גם לאחר הטיפול..
בינתיים אני מורח ביאפין..
עדיף למרוח או לתת למקום להתאוורר ולא למרוח כלום?
עוד יומיים יכול להיות שאני נוסע לחופשה בצימרים.. עדיף לא ליסוע מסכנת החשיפה לשמש? כי זה רק עוד יומיים ובטוח הפצע לא יעבור עד אז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב
נתנאל12/06/2014היום לאחר 4 ימים מהכוויה ולאחר שמרחתי יומיים סילברול ויומיים ביאפין, הכוויה כבר כמעט לא נראת. ז"א הקליפה שהייתה בצבע בורדו התקלפה מעצמה כנראה ונשאר רק ורוד כזה שלא רואים בכלל.
האם יש להמשיך עם מריחת ביאפין או שמספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)