שאלות לגבי מינוציקלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי מינוציקלין
    ברק
    30/05/2015

שלום, אני בן 21, בעל עור מעט שחום, ולאחר 6 שנים של סבל מאקנה, קיבלתי מרופא העור כדורי מינוציקלין.
    מעבר להוראה של לקיחת 100 מ"ג ביום לשלושה חודשים, הרופא לא פירט דבר על התרופה. מקריאה באינטרנט עלו לי מספר שאלות:
    1. הבנתי שחשיפה לשמש במהלך התקופה יכולה לגרום להיפר-פיגמנטציה ושמקדם הגנה לא מונע את זה. באיזו רמה עלי להיזהר מהשמש בחודשים הקרובים? האם גם הליכות קצרות של כמה דקות ממקום למקום בחוץ מסכנות אותי בכך? והאם הכתמים האלו שיכולים להיווצר יהיו זמניים או קבועים?
    2. עקב מיגרנות, אני לוקח אקמול פוקוס (מכיל אספירין, פרצטמול וקפאין), האם יש התנגשות כלשהי בין התרופות?
    3. רופאה אמרה לי בעבר שיכול להיות שיש לי מעי רגיז וקראתי שמינוציקלין גם משפיע על הקיבה ועל היציאות, האם הוא צפוי להחמיר את המצב?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי מינוציקלין

הוספת תגובה

• שאלות לגבי מינוציקלין - תגובה

ד``ר מוניקה אלמן
    31/05/2015

אין מניעה לקחת את התרופה כמה כללי זהירות , עור שחום ושמש זהירות ללא קשר לתרופה
    משך התרופה 3-5 חודשים , שתייה רבה יותר של מים 2 ליטר ליום . מסנן קרינה פנים וגוף חובה כל ימות השנה במיוחד בקיץ .
    כל התרופות ממקור של משפחת אנטיביוטיקה זו יכולים להעצים כאבי מיגרנה, לכן לקחת בזהירות אך ללא חשש.
    יש לקחת אחרי אוכל ואז אין זה גורם למעי רגיז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו