בעית גירוד קשה בעור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית גירוד קשה בעור
    אורח11
    16/05/2008

שלום לכם,
    יש לי בעיה שמאוד מפריע לי. מאז שאני זוכר את עצמי (אני בן 20) יש לי בעיית גירודים קשה בעור אחרי מקלחת, במיוחד אחרי השימוש ב"ספוג". הגירוד מגיע לעוצמות מטורפות בכל הגוף. כתוצאה מזה אני לא מתקלח הרבה עם ספוג, לרוב רק עם מים+סבון. ההורים שלי תמיד אמרו לי שזו גם הסיבה לגירודים - העור הישן והמת לא יורד, ובגלל זה הגוף מגרד אחרי שאני מוריד אותו במקלחת. הבעיה היא שתהליך ההורדה שלו (מקלחת עם ספוג) בעצמו מאוד מגרד.

ההורים שלי אינם רופאים ואני לא בטוח במה שהם אמרו.
    האם יש לכם עצה בשבילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית גירוד קשה בעור

הוספת תגובה

• בעית גירוד קשה בעור

ד''ר צחי שלקוביץ
    22/05/2008

אורח 11 שלום
    שטיפת העור במקלחת גורמת להסרת חלק משכבת החלב המכסה חיצונית את העור ועקב כך חושפת את קצות העצבים וגורמת לגירוד. גם שפשוף העור בספוג יכול לעורר גירוד. לאור זאת ממליץ על סיבון העור על ידי סבון עדין בלבד ללא ספוג , ניגוב העור לאחר המקלחת בטפיחות קלות ולא בשפשוף - מצב היכול גם הוא לעורר גירוד. כמו כן ממליץ על מריחה מיידית של קרם לחות לאחר המקלחת ובתדירות גבוהה יותר במשך היום.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ
    www.derma.md

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו