מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת becker's nevus ורופא המתמחה בכךבקר נבוס21/09/2016
שלום רב,
אני לאחרונה עם חשד לתסמונת מרפן וגלאוקומה. בגיל 12 בערך הופיעו לי כתם עור כהה בלחי שמאל וכתם עור כהה באזור כתף שמאל עם שיער מעליו .
הגנטיקאית כתבה בתחום העור אצלי :"עור מעט שקוף. ורידים לא בולטים. נגע קפה בחלב על לחי שמאל בצמוד לפה. נגע היפרמלנוטי עם קונפטי ושיער על כתף שמאל. Stria בודדים במותניים בדיקה נוירולוגית: ללא סימני צד בולטים".
לעומת זאת, הרופא עור אמר שזה לא "קפה בחלב" והאבחנה היא "BECKER'S NEVUS", שומה ע"ש בקר בכתף שמאל משוערת ונגע חום בהיר גם בלחי שמאל ושזה שפיר ולא סרטני ורצוי אחת לחצי שנה לבוא לביקורת. ושניתן לנסות לשפר את המראה/להסיר באמצעות לייזר picoway שלמיטב הבנתי יש 3 מכשירים כאלה בארץ אצל הרופאים: משה לפידות,דוד פרידמן ואופיר ארצי.
האם את מכירה רופא שמומחה בבקר נבוס כדי שאוכל להתייעץ ולוודא עימו האם מלבד מימד אסתטי קיים אצלי גם מימד פתולוגי והאם מומלץ בכלל להסיר,באיזו שיטה, מה הסיכון להישנות הכתמים והשיער והאם מלבד רופא עור יש צורך להיבדק ע"י כירורג פלסטי או שזה רק במידה ולייזר לא עוזר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת becker's nevus ורופא המתמחה בכך - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר22/09/2016את שאלת וגם ענית. אם הטיפול האסתטי הינו להסיר באמצעות לייזר picoway שלמיטב הבנתך יש 3 מכשירים כאלה בארץ אצל הרופאים: משה לפידות,דוד פרידמן ואופיר ארצי. הרי שהכתובת הנכונה לדעת אם הטיפול יעזור/יתאים במקרה האישי שלך. זה הרופאים שעושים את הטיפול. מי שעוסק בזה יומיומי יודע הכי טוב מתי וכמה הטיפול יעזור, ואם לא מתאים לך לייזר, יוכל להמליץ לך על חלופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל ומנסח מחדש את השאלה
בקר נבוס22/09/2016סליחה, אני מבהיר מחדש את השאלות:
האם מלבד פן אסתטי, בספרות הרפואית ידוע על סכנה לפתח בעתיד ממאירות/ממצא פתולוגי באזור הבקר נבוס? מהי הדרך לשלול באופן ודאי פתולוגיה לפני ניסיון להסיר?
אם כיום ע"י מראית עין רופא אמר לי שזה שפיר (ללא ביופסיה), אך אני נדרש למעקב קבוע, זאת אומרת שהסטטוס יכול להשתנות משפיר לממאיר? זאת אומרת שאם אני אסיר את זה היום אז יותר לא אוכל להיות במעקב בעתיד? ואז זה מסוכן?
האם את מכירה רופא שתת ההתמחות/תחומי העיסוק הקליני שלו הוא בבקר נבוס? (הרי אני יודע שיש רופאים המתמחים בפטרייתיות של העור ויש כאלה שבפסוריאזיס,מוז,לימפומות ועוד..)
מה השיטות שהכי ידועות נכון להיום כבעלי סיכוי לשיפור/טיפול בבקר נבוס ובאיזה אמצעי/מכשיר מדובר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)