מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדקים/חריצים ויובש בשפתייםקרין03/10/2019
שלום,
עקב טיפול בראוקוטן (שסיימתי לפני 3 חודשים) וכנראה גם התביישות (כי לא הקפדתי על שתיית מים מרובה) נגרם לי יובש קיצוני בשפתיים והם התבקעו ונותרו בהם סדקים/חריצים (בעיקר בשפה העליונה) ויובש. גם יש תחושת "שריפה" בשפה העליונה המחורצת והיא כל הזמן מתקלפת והרקמה הקרובה לפנים השפה "חשופה", אדומה ומגורה כל הזמן. אני משמנת את השפתיים, אבל המצב לא משתפר.
מה ניתן לעשות? ייתכן שהשפתיים לא יישתקמו? והאם הסדקים/החריצים יכולים להחלים ולהיעלם או שהן עלולים להישאר כקמטים/צלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` חיים ראובני03/10/2019מציע להבדק אצל רופא.. יובש מרואקוטן .. אמור לחלוף.. בהפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדקים/חריצים, יובש וקילוף כרוני בשפתיים
קרין03/10/2019אציין שאני בת 36 ולפני הטיפול ברואקוטן לא היו לי בעיות יובש או התבקעות/סדקים/חריצים בשפתיים. אציין גם שחלפו כ- 5 חודשים מאז שהתחילו הבעיות בשפתיים, כאשר השיא היה לפני כ- 3 חודשים (סוף הטיפול התרופתי).
נבדקתי אצל 6 רופאים בתחומים שונים (עור, א.א.ג., פה ולסת, כירורגיה פלסטית). רופאים מסוימים אמרו לי שהתופעות עלולות להימשך עד שנה ממועד הפסקת הראוקוטן. רופאים אחרים אמרו שזה לוקח יותר מידי זמן ולא ברור למה ומה גורם לבעיות בריפוי השפתיים ונתנו לי משחות שונות. בינתיים אני מורחת ולא מרגישה שיפור.
כפי שציינתי, אני ממש אובדת עצות ואודה מאוד על קבלת מענה. מה זה יכול להיות? והאם סדקים/חריצים בשפתיים עקב כך יישארו כקמטים/צלקות? או שזה משהו חולף ורקמת השפתיים תתחדש במלואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדקים/חריצים, יובש וקילוף כרוני בשפתיים
קרין06/10/2019?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)