מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדקים/חריצים ויובש בשפתייםקרין03/10/2019
שלום,
אני בת 36. עקב טיפול בראוקוטן (שסיימתי לפני 3 חודשים) וכנראה גם התייבשות (כי לא הקפדתי על שתיית מים מרובה) נגרם לי יובש קיצוני בשפתיים והן התבקעו ונותרו בהן סדקים/חריצים (בעיקר בשפה העליונה) ויובש. גם יש תחושת "שריפה" בשפה העליונה המחורצת והשפתיים כל הזמן מתקלפות והרקמה הקרובה לפנים השפה העליונה ממש "חשופה", אדומה ומגורה כל הזמן. אני משמנת את השפתיים, אבל המצב לא משתפר.
מה ניתן לעשות? ייתכן שהשפתיים לא ישתקמו? המצב מאוד מפריע לאיכות חיי ואפשר להגיד שאני די סובלת מהמצב (זה גם מפריע לי לאכול/לשתות/להתנשק וכו'...)
והאם הסדקים/החריצים יכולים להחלים ולהיעלם או שהם עלולים להישאר כקמטים/צלקות? אציין שלפני הטיפול ברואקוטן לא היו לי בעיות כאלה או דומות בשפתיים והן מעולם לא נסדקו או התבקעו.
אני ממש אובדת עצות ואודה מאוד על קבלת מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בשפתיים
פרופ` חיים ראובני07/10/2019ממליץ להבדק אצל רופא עור ע"מ לברר סיבת היובש.. רק אח"כ לחפש טיפול ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
