קרם לטיפול באקנה- לטיפול בכתמים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרם לטיפול באקנה- לטיפול בכתמים?
    פנינה
    07/07/2007

שלום. לפני כשנה יצאו לי כתמי עור במקומות מסויימים בגוף ומתפשט בצורה איטית. לאחר שרופאה איבחנה שזו פטריה אך טיפול לא הועיל פניתי לרופא עור מומחה בעל שם - הרופא אמר שזה כתמי פיגמנטציה (לא ערך בדיקה כלשהי) ונתן לי משחה שנקראת "סקינודרם". על המשחה כתוב: לטיפול מקומי באקנה. הרופא אמר לי לא להתייחס לזה.
    יש לי שלוש שאלות: האם משחה לטיפול באקנה יכולה לסייע לכתמי פיגמנטציה?
    הכתמים מופיעים בכל מיני מקומות בגוף: בחלקים הפנימיים של הידיים, בבטן, בגב, בחלק הקידמי בלבד בשוקיים ומעט בירכיים וכן במפשעה. העניין הוא שמשחה כזו היא קטנה ולכן החלטתי על מנת לבדוק יעילותה להשתמש רק בידיים תקופה מסויימת ורק אז לראות אם אכן הטיפול יעיל ואז אטפל ביתר המקומות בגוף (זה בטח ייקח שנה או משהו) - האם אני פועלת נכון או שעלי לכסות את כל האזור הנגוע?
    שאלה שלישית ואחרונה באמת: האם יש אפשרות לבדוק בדיקה מעמיקה יותר, מהם הכתמים האלה, והאם יכול להיות שכתמים אלה הם אולי מפטריה שעברה דרך הנרתיק? כיוון שזה יצא בתקופה שסבלתי כמה פעמים מפטריה בנרתיק? יש סיכוי שזה מדבק או משפיע על העור בגוף?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיתמי פיגמנטציה

ד''ר מיכאל שוחט
    07/07/2007

סקינודרם מורכבת מחומצה אזלאית היכולה בשימוש יום יומי לעזור בהבהרה של כתמי פיגמנטציה כהים אין קשר בין הכתמים לפטריה בנרתיק ואולם באם לא ברור אופי הכתמים ניתן לבצע ביופסיה עורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו