סימני מתיחה וניילון נצמד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימני מתיחה וניילון נצמד
    טל
    06/11/2008

שלום רב ד"ר שלמקוביץ' הכנתי מס' שאלות לי ולחברותיי במרוכז: 1. להבנתי, כשמטפלים בצלקת רגילה ישנה המלצה לעטוף את המשחה התורנית בניילון נצמד עד כשעה לאחר המריחה. האם זה מומלץ גם במריחת משחות על סימני מתיחה? 2. קניתי מטריקוטן (390 שח ל100 מ"ל, טרוף אמיתי). ואני מתחיל הטיפול. האם אפשר לשלב איתו גם טיפול ברטין A? ואם הטיפול בתמיסת רטין A 0.10% לדעתי הכמעט ודאית גרמה להחמרה של הסימנים (מסימנים אחדים בירכיים הם הת]תחו למאות תוך שבוע!), האם כדאי להניח לזה או שיש חומר מדולל יותר שעדיין אפקטיבי הכולל את הרטין A? 3.עיסויים עמוקים של העור תורמים לעניין סימני המתיחה או מזיקים? 4. בשל מחירו היקר של המטריקוטן אני רוצה לטפל רק בסימנים ברי הטיפול. מאחר ויש לי מאות. רציתי לדעת האם אלו הותיקות ביותר שהפציעו לפני כ8 חדשים וצבען בורדו, ורוד, חום, תלוי ברגע -נחשבות טריות וברות טיפול או שצריך להתמקד רק בורודות החיוורות? 5. ושאלה אחרונה והכי חשובה מבחינתי. לאחר ניסיון רע ומר עם הרטין A שכאמור תוך שבוע כל הירכיים הפכו מצולקות, אני תוהה האם ייתכן שמריחה של החומרים החזקים האלו, שממריצים את העור ליצור קולגן, לא יוצרים אפקט מתיחה בגבול שבין העור המרוח לעור הלא מרוח ולכן מרחיבים את האפשרות ליצור עוד פיצוצים. קצת כמו צביטה בעור שיוצרת טראומה לא רק באזור הנצבט אלא מותחת בעצם האקט גם את כל שטח פני העור. מקווה שהשאלה ברורה, כי אם התשובה חיובית זה אומר שצריך למרוח על כל הירך את החומרים וזה מייקר פי כמה את השימוש.. מצטערת רמאש על השאלות הרבות, אנחנו שלוש בנות שסובלות מהנ"ל ונודה על מענה. בברכה, טלי. טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימני מתיחה וניילון נצמד

הוספת תגובה

• סימני מתיחה וניילון נצמד

ד''ר צחי שלקוביץ
    09/11/2008

טלי שלום
    1. התשובה היא לא.
    2. ניתן לעשות זאת וההחמרה הינה קרוב לוודאי לא עקב שימוש ברטין A אלא סמיכות זמנים בלבד.
    3. העיסויים אינם אמורים לשנות את סימני המתיחה לא לטובה ולא לרעה.
    4. אין דרך לענות על חלק זה של השאלה בלי לראות במה מדובר.
    5. אין צורך למרוח על כל העור וניתן להסתפק באזורים הבעייתים בלבד
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

טל
    10/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו