פצעי בגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעי בגרות
    יפעת
    21/07/2007

מהו טווח הגילאים הנורמלי להופעת פצעי בגרות?
    אני בת 23. לפני כ-6 שנים היו לי בעיות בוסת ומאז פרופסור ידוע בתחום רשם לי גלולות. מאחר והן לא היו אפקטיביות, ניתן לי מרשם לפני כמספר שנים לגלולות ortho cyclen. הבנתי שהן הגלולות החזקות ביותר בשוק נכון לדאז. עד היום, יעילות מבחינת פצעונים לא נראית לי מספקת. האם הגלולות נחשבות כיעילות לתחום ההורמונלי מבחינת הוסת, או שהכוונה גם לתופעות הורמונליות משניות כגון פצעים? הפצעים מופיעים גם באמצע לקיחת הגלולות ולא רק בסמוך לזמן קבלת המחזור החודשי, ואציין כי הם מופיעים מעט גם בגב, ובאזור החזה העליון.
    כמו כן, האם ידוע היום על קשר ודאי בין לחץ נפשי לבין הופעת פצעים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעי בגרות

הוספת תגובה

• פצעי בגרות

ד''ר אלכסנדר אלטס
    25/07/2007

יפעת שלום.

התווך הממוצא הרגיל להופעת פצעי בגרות הוא 12-24 שנים, אך התנודות די משמעותיות.
    אי איזון הורמונלי מהווה גורם חשוב באקנה ודורש טיפול (ע"י רופא נשים/אנדוקרינולוג וכ"ד)
    מתח נפשי נחשב כגורם, אשר עלול להחמיר את מהלך האקנה.

על פי סיפורך הטיפול יכול לשלב טיפול הורמונלי (גלולות) וטיפול תרופתי נגד אקנה לשיקולו של רופא העור שלך.

בהצלחה,
    ד"ר אלכס אלטס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו