מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראוקטן.אלמונית.01/01/2009
שלום, אני לוקחת ראוקטן כבר 4 וחצי חודשים, 2 כפסולות של 20 מ"ג. העור שלי בפנים ובכפות הידיים היה יבש בהתחלה מאוד, ועכשיו הוא יותר טוב, פחות מתקלף ופחות בעייתי. אני חוששת שיהיו לי כמה כתמים לבנים קטנים על עור הפנים, האם לאחר הראוקטן אני אוכל להשתזף וזה יילך? כמה זמן אחרי הראוקטן מותר לי להיחשפ לשמש? ראיתי שכתבת למישי שמותר לעשות שעווה אחרי שבועיים לערך, ובעלון ההוראות היה כתוב מותר כחצי שנה אחרי לעשות שעווה, מה הנכון? ישלי פצע ענקי באוזן שמדממם לפעמים, והאוזניים כואבות לי נורא, האם יתכן וזהו סיפטום של הראוקטן? כתבת גם למישי שלא כדאי לעשות פירסינגים בשימוש בכדורים, אך מתי עליי לעשות פירסינג ללא כל סיכון ? אני חושבת שהמספר במשקפיים עלה לי, וכל פעם שאני אצל רופאת העור אני שוכחת לשאול אותה אתזה, האם המספר יחזור לקודמו לאחר השימוש?כאבי המחזור שלי מתמשכים גם לאחר שאני נוטלת אקמול, פעם ראשונה שנטלתי כדור לאחר כל הארבעת חודשים שהוא איננו ראוקטן, הם נמשכים כיום וחצי או יומיים. והמחזור איננו סדיר למרות שקיבלתי מחזור קצת יותר משנתיים, והוא בד"כ סדיר, האם זוהי גם תופעה של הראוקטן? תודה רבה, רבה רבה! וסליחה על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ04/01/2009אלמונית שלום
א. החשפות לשמש מומלצת תמיד - וזה בלי קשר לרואקוטן - לפרקי זמן קצרים ביותר ועם הגנה מקסימלית. בהתחשב בעובדות אלו להערכתי מותר להחשף לשמש חודש מגמר טיפול ברואקוטן.
ב. שעווה בגוף ניתן לעשות גם במשך הטיפול ואילו בפנים יש להמתין כחודש מגמר טיפול.
ג. זהו אינו סימפטום מוכר ולכן יש לראות במה מדוב.ר
ד. לגבי פירסינג הייתי ממליץ להמתין לפחות חצי שנה מגמר הטיפול ברואוקטן.
ה. אין קשר בין ראוקוטן לבין עלייה במספר המשקפיים.
ו. רואקוטן אינו משפיע בדרך כלל על כאבי המחזור , אך יכול לגרום לאי סדירות שהינה הפיכה עם סיום הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)