אקנה שלא נגמר !!!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה שלא נגמר !!!!!!!!
    סרי
    02/08/2007

שלום. אני בת 24. סובלת מאקנה מגיל 12. כמובן שהמצב היום הוא הרבה יותר קל מאיך שזה נראה בגיל ההתבגרות אך זו עדיין בעיה מאד מטרידה שמשפיע על איכות החיים שלי, שלא לדבר על הסימנים שנשארים. קיבלתי כל סוג של טיפול חיצוני (קרמים, משחות, משחות אנטיביוטיות, כל מוצר בשוק מוכר לי.... ואף אחד מהם לא עוזר) הטיפול היחיד שמפשפיע על העור שלי מהר מאד הוא רואקוטן (כעבור שבועיים מיום תחילת הטיפול העור חלק לחלוטין). את הרואקוטן קיבלתי כ4 פעמים עד כה, אך אף פעם לא סיימתי את הטיפול מכיוון שהמצב משתפר פלאים מהר מאד, ונטילת התרופה בכל פעם נמשכה כעד 4 חודשים(בין חודשיים ל4 חודשים, כל פעם נשברתי בשלב אחר), כאשר הומלץ לי על חצי שנה.
    ב4 השנים האחרונות הרופאים אני מתייעצת איתם אינם מסכימים לרשום לי רואקוטן כי לדעתם המצב לא קשה מספיק. ואני מסכימה שהמצב באמת לא נורא, אבל העור רחוק מלהיות חלק.
    אציין שיש לי עור מעורב, אך הפצעים (בניגוד לגיל ההתבגרות) אינם באיזור טי כלל, אלאבאיזור סנטר, לצידי השפתיים(קו הלסת)מתחת ללחיים וקצת בצוואר ומחשוף. הפצעים לא קטנים , אלא אדומים, מוגלתיים ודי עמוקים, והסימנים אחריהם נרפאים זמן רב.
    אציין גם שאני נוטלת גלולות יסמין שעוזרות מעט, ואינני מעוניינת להחליף את הגלולה כ"כ....
    דבר נוסף, יש לי אנמיה כרונית( למקרה שזה קשור איכשהו).
    אודה מאד על העזרה. מאד חשוב לי לטפל ולהיפטר מהבעיה. היא נמשכת יותר מדיי זמן ומתישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה שלא נגמר !!!!!!!!

הוספת תגובה

• דבר נוסף ששכחתי לציין...

סרי
    02/08/2007

באף, האיזור השמנוני בפנים, יש לי נקבוביות מאד נראות לעין, גם זה קצת מציק לי, וגם זה נפתר בתקופת נטילת רואקוטן. הנקוביות הצטצמו, העור היה כתיפתי, ולא מנוני וחלק.
    האם גם לזה יש איזשהו פיתרון???
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה ורואקוטן

ד''ר צחי שלקוביץ
    02/08/2007

סרי שלום
    מנסיון ידוע כי אקנה הקיים לאחר גיל ההתבגרות אצל נשים, נדיר שנעלם מעצמו לפני תום תקופת הפוריות בימינו סביב גיל ה-50. בהסתכלות של טווח כל כך ארוך, אין לדעתי כל משמעות לחומרת האקנה והמשך הצפוי של הבעיה מצדיק טיפול של רואקוטן בכל מצב. לכן המלצתי היא קורס מלא !!!
    של רואקוטן בתקווה שזה יסיים את הבעיה.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו