שפתיים - Cheilitis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפתיים - Cheilitis
    רונן אזולאי
    29/03/2009

שלום,

אני סובל משפתיים מתקלפות במשך כארבעה חודשים. השפתיים מתקלפות באופן קבוע כל מספר ימים. במגע עם מים העור מלבין לגמרי. רופא העור אצלו אני מטופל איבחן את הבעיה כ-cheilitis. בצעתי תבחיני מטלית שלא הראו אלרגיה, טופלתי באלוקום במשך חודש ללא כל הטבה.
    מכיוון שהמצב נמשך כבר מספר חודשים ואין זיהוי של מקור הבעיה אני מעוניין להתייעץ עם רופא נוסף שאולי יוכל לתת אבחנה מדוייקת ולהציע כיצד להמשיך בטיפול.

האם יש רופא עור המתמחה בסוג הבעייה הזו?
    בנוסף, אשמח לכל עצה להמשך הטיפול.

תודה רבה,
    רונן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפתיים - Cheilitis

הוספת תגובה

• לרונן

ד''ר אלכסנדר אלטס
    29/03/2009

רונן, שלום.

בכל קופות החולים ישנם יועצי על שעובדים בהסדר עם הקופה (למשל "מושלם" של הכללית). גש למרפאת אם שלך ובקש ספר השירות- שם תמצא יועץ באזור מגורייך.
    עד שתגיע לייעוץ המלצה היא- בשום פנים ואופן לא ללקק, לא לנשוך ולא לקלף את שפתיים. כל מנת רוק שאתה מניח על השפה מאריכה את תהליך הריפוי בכמה שבועות. שתמיד יהיה לך בהשג יד תכשיר שימון.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שתי שאלות קטנות.

רונן אזולאי
    29/03/2009

תודה רבה על תגובתך המהירה.

1. ברשימה של ה"כללית מושלם" יש הרבה מאוד רופאים. מכיוון שאיני מכיר את הרופאים ואת תחום התמחותם, האם יש רופא ספציפי שמומחה לבעיה (לא משנה לי אפילו אם הוא אינו בכללית מושלם)?

2. האם מומלץ לשטוף את השפתיים במים? (לדוגמא, במקלחת או בשטיפת פנים) מצד אחד, המים גורמים לעור להיות לבן ולהתקלף יותר מהר, אבל מצד שני אולי חשוב לשמור על ההגיינה של השפתיים.

ושוב תודה. :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן

ד''ר אלכסנדר אלטס
    02/04/2009

רונן, בוקר טוב.

עד כמה שידוע לי לא קיימת מומחיות נפרדת לבעיות שפתיים.
    לשטוף בהחלט מותר. רק להקפיד לשמן היטב את הספתיים לאחר מכן.

המשך יום נעים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו