עור שמנוני ביותר - מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עור שמנוני ביותר - מיואשת
    שני
    30/06/2009

שלום רב

אני בת 27 מת"א וסובלת שנים רבות מעור שמן מאוד ורגיש. צבע עורי בהיר. קיבלתי בתיכון אנטיביוטיקה לשנה, ואח"כ משכבר לא הועילה גם רואקוטן לחצי שנה וההשפעה החזיקה מעמד לשנתיים יפה מאוד. אחרי הצבא חלה שוב החמרה וחזר העור השמנוני, הפיצעונים והפצעים. מה שקרה עם העור שלי במשך השנים הוא שהוא הפסיק להחלים או שלוקח לו זמן רב עד שמפתח גלדים (לדעתי השפעה מימי הרואקוטן) וכיום אני מלאה בסימנים אדומים של פצעים ישנים, צלקות קטנות וכמובן פצעים וראשים שחורים למכביר. אני בחורה אסטטית ונאה אך השיגרה של כיסוי לפני כל יציאה עם שכבות מייקאפ וספיגת השומן כל כמה שעות עם טישיו ופודרה, מתישה אותי כבר נפשית.
    ראיתי הרבה רופאים במהלך השנים שעליהם הוצאתי כסף רב אך הם היו מאוד אדישים ובפגישות הראשונות והשניות רק הריצו אותי לבדיקות הדם הרגילות (מחוסר בB12 ועד לשלילת תסמונת של שחלות פוליציסטיות) אך כאמור הכל מגיע תקין והם מייעצים "פשוט לקבל את המצב" ולא מציעים טיפולים או תרופות שיכולים להקל על התסמינים. (בין הרופאים היו גם 2 פרופסוריות שלצערי גם איכזבו מאוד בגישתן האדישה).
    תסמין נוסף שיש לי הוא של פצעונים בגב וובחזה שמורעים מאוד עם התגברות הלחות במזג האוויר הישראלי. כמו כן על הכתפיים והצוואר יש לי "בונקלים" של נקודות שומן קטנים שמציקים והם כל הזמן מתחדשים ומוסיפים על המועקה.
    הייתי לדוגמא לייעוץ אצל ד"ר שוחט מכללית אסטתיקה באשר לאפשרות לפילינג אבל גם מכיוון שיש חשש שהעור שלי לא יגיב טוב כי הוא לא מחלים, וגם בשל העובדה כי רוב הדיסקולורציה היא אדומה מצפצעים ישנים, הומלץ לי לא לפילינג.
    אוסיף ואציין שאני משתדלת לשמור על תזונה מאוזנת, כך שאין בדיאטה שלי חוסרים או נטייה רק למאכלים שומניים... גם חזרתי לקחת גלולות למרות שאין שיפור בפנים מהן. וכמו כן אני בטיפולי לייזר להסרת שיער כך ששמעתי שאם אקח אנטיביוטיקה לפנים זה יתנגש עם רגישות לכוויות ולא מומלץ בתקופת הטיפולים בלייזר.
    לצערי לא כולנו בעלי ממון ואין ביכולתי שוב ללכת לרופאים איכותיים שכמותכם אך אשמח אם תוכל לתת לי כמה נקודות אור באשר לטיפולים לעצור את ההיפר פעילות השומנית שיש לי. לדוגמא - שמעתי על טיפולים מסויימים באור כחול?... או אולי יש אפשרות להמלצה אישית לרופא איכותי דרך הסדרים על הכללית שתוכל לתת לי? אני באמת מיואשת כך שאשמח לעזרה והכוונה.
    הרבה הרבה תודה מראש,
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עור שמנוני ביותר - מיואשת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אלכסנדר אלטס
    01/07/2009

שני, בוקר טוב.

איני יכול ליעץ לך ללא בדיקה אישית, אך אם אכן כל הבירור, כולל הורמונלי תקין, הדרך היעילה לעזור לך לדעתי זה טיפול ממושך במינונים זעירים של רואקוטן לבד או בשילוב עם פילינג שטחי עם חומצה גליקולית מדי פעם.
    כמובן הטיפול הזה אינו הולך ביחד עם הסרת שיער בטכנולוגיות אור והריון, אם תתכנני.

יום נעים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקטון ולייזר להסרת שיער

שני
    01/07/2009

שוב שלום דוקטור

קיבלתי את תשובתך הקודמת לגבי לקיחת רואקוטן בפעם השנייה בחיי וכך לנסות לשפר את הופעת הפצעים. שאלתי כעת היא - כמה זמן בין סיום לקיחת רואקוטן צריך לחכות עד שאפשר לעשות טיפול בלייזר להסרת שיער (אזור גדול כמו חצי רגל) - מישהו אמר לי חצי שנה, האם צריך באמת לחכות כ"כ הרבה חודשים?

ובנוסף, בכל זאת מאוד אודה לשמוע מהידע המקצועי שלך - האם קיימת שיטת טיפול באור (אור כחול?) נגד פצעים? שמעתי משהו בסגנון בעבר ואני מאוד מסוקרנת לדעת מה טיבה אם בכלל...

רוב תודות,

שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו