אדפרין קרם, זינדקלין ועור מגורה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדפרין קרם, זינדקלין ועור מגורה!!
    מורן
    27/10/2009

שלום, שמי מורן ואני עוסקת בדוגמנות. לאחרונה התחילו לצוץ לי על הפנים פצעי בגרות (אני בת 20) שמפריעים לי מאוד ולא עוברים. בממוצע 5-8 פצעים אדומים בולטים.

אני מאוד מקפידה על ניקיון והיגיינה וכן על תזונה נכונה דלת שומנים.

לפני כ-3 שבועות פניתי לרופא עור ומבלי לזרוק מבט קטן על פניי רשם לי רואקוטן..

לאחר התייעצות קצרה עם עוד כמה מומחים החלטתי שלא להשתמש במרשם ולבקש מהרופא אלטרנטיבה ראויה.

(הסיבה היא כי בגלל המקצוע, דוגמנות, אינני יכולה לאפשר לעצמי את כל תופעות הלוואיי של התרופה..)

הרופא רשם לי אדפרין קרם וזינדקלין. לא הסביר לי כיצד להשתמש, כמה זמן עליי להשתמש ולא דיבר על תופעות לוואיי.

כשפניתי לבית המרקחת לרכוש את התרופות, הסבירה לי הרוקחת שאת האדפרין עליי למרוח לפני השינה על כל הפנים (כמות קטנה) ושבזינדקלין עליי להשתמש במהלך היום, באופן נקודתי על כל פצע.

כדבריה עשיתי.

אחרי שבועיים של טיפול, העור שלי מגלה סימני מצוקה נוראיים!

יובש-היסטרי-ביותר סביב העיניים שכולל קילוף מוגבר מאוד של העור וצריבה קשה בכל פעם שנמרח קרם כלשהו (אפילו משחה עדינה לטוסיק של תינוקות! הייתי חייבת לחות כלשהי!)..

עור הפנים עצמו לא החלים כלל, הפצעים עדיין קיימים, אפילו יותר ממקודם והעור עצמו מגורה, אדום, שורף פצוע ומגורה כבר שבועיים!

אפילו סבון פנים עדין ממש גורם לעור להתגרות ולעיניים לדמוע!!

אני מאוד מקפידה להשתמש בקרם הגנה נגד שמש ובקרם עיניים לעור רגיש מאוד

אך שום דבר לא עוזר.

אני מעוניינת להפסיק בטיפול כי בימי צילום (וגם בימים רגילים) אני פשוט סובלת וגורמת למאפרים לסבול יחד איתי! (דומעת, מגיבה חזק לכל תכשיר ומברשת שנוגעים לי בפנים)

שלא נדבר על תופעות הלוואיי שגורמים לי מסירי האיפור..

בנוסף שמתי לב שמאז שאני משתמשת בתכשיר נהיו לי קמטים עמוקים מסביב לעיניים!
    דבר שאני בטח לא מעוניינת בו..

מה עליי לעשות? להפסיק את הטיפול? להמשיך? להשתמש במשהו אחר במקום?? התופעות אמורות לעבור מתישהו??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר מיכאל שוחט
    30/10/2009

לא מומלץ למרוח את האדפרין באזור העניים הוא גורם ליובש בנוסף כנראה את מורחת כמות רבה מידי של הקרם מומלץ למרוח רק בערב בכמות קטנה לאזור שלם בנוסף את הזינדקלין מורחים רק פעם ביום על הפצעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו