קורוטן - אנא עיזרו!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קורוטן - אנא עיזרו!
    יפית
    06/01/2010

שלום,

אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי - עזרתכם ממש נחוצה :

אני בת 21, סובלת כבר 9 שנים מאקנה הגורם להצטלקות (גם אם לא הייתי נוגעת בו..)
    ניסיתי את כל המשחות, בכל המינונים - כלום לא עזר.
    סידרת טיפולים אצל קוסמטיקאית רפואית עזרה רק באופן זמני, וכנ"ל לגבי טיפול במינוציקלין.
    2 הנ"ל אמנם שיפרו לי במעט את מצב העור כנראה, אך עדיין נשארתי עם אקנה במצב בינוני-קל, שנוטה להתפשטות ולגרימת צלקות בעור.

מיואשת, התחלתי טיפול בקורוטן של 20 מ"ג ביום.

תופעות הלוואי של יובש כצפוי הופיעו.. הרופא לא רצה שאשים משהו נגד זה על הפנים, בטענה שזה ינטרל פעולה רצויה של התרופה.. - האם זה הגיוני?
    כמו כן, אני מרגישה בזמן האחרון מעין עצבות ויאוש כאלה שלא הרגשתי קודם - דיכאון אולי?.. מה עושים??

הרופא נתן לי לעשות בדיקות דם כל חודשיים - בעוד שככל הידוע לי נהוג לעשות זאת כל חודש..
    - האם זה בטוח?
    הרופא הזה עושה לי קצת רושם של שרלטן... אנא עיזרו לי לוודא אם החששות שלי אכן מוצדקים...

ואם זה אפשרי, אשמח אם תענו לעוד כמה שאלות שמטרידות אותי בבקשה:
    - האם ישנו איזשהו הבדל בין ראוקוטן לקורוטן? משהו בתופעות לוואי או בתוצאות הטיפול?
    - הם המינון הנ"ל (20 מ"ג ליום, כאמור) מתאים לאקנה ברמה בינונית-קלה?
    - האם האקנה יכול לטפל גם בצלקות אקנה?

אני ממש מצטערת על ההכבדה בשאלות.. זה רק מפני שאני מרגישה ממש אבודה וכולן מדירות שינה מעיניי...

אשמח לעזרתכם!

בתודה מראש,
    יפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קורוטן - אנא עיזרו!

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לעזור?

יפית
    10/01/2010

אגב, התכוונתי לקיורטן ולא קורוטן, כמו שכתבתי בטעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר מיכאל שוחט
    15/01/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=178 id=link]מחלות מין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך תרופה לאקנה קשורה למחלות מין?

יפה
    16/01/2010

שלום,

איני מבינה איך תרופה נגד אקנה קשורה לפורום מחלות מין...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך תרופה לאקנה קשורה למחלות מין?

יפה
    16/01/2010

שלום,

איני מבינה איך תרופה נגד אקנה קשורה לפורום מחלות מין...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיורטן

ד''ר צחי שלקוביץ
    17/01/2010

יפית שלום
    -אין כל מניעה למרוח תכשירי לחות על מנת לנטרל את יובש העור בזמן טיפול בקיורטן.
    -בדרך כלל אין הבדל בין קיורטן לרואקוטן.
    -לגבי מצב הרוח , ניתן לדעת רק אם מפסיקים את הטיפול וחוזרים אליו והתופעות נעלמות ומתחדשות במקביל.
    -בנושא בדיקות הדם קיימות גישות שונות בין רופאים שונים.
    -המינון המקובל במשקל של 60-70 ק"ג הינו 40 מ"ג ביום למשך חצי שנה.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו