מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטן בפעם השלישית, ברקע פיברומיאטל21/01/2010
ברקע יש לי פיברומיאלגיה שגורמת לי לאי נוחות חזקה מאוד בצורה כרונית כבר שנים.
בעבר לקחתי פעמיים רואקוטן כאשר כרגע אני בן 22.
לקחתי 5 חודשים לפני הצבא, ובערך בגיל 15.
ב2 הפעמים חזרו לי הפצעים אחרי.
התחלתי לקחת ביום שני, ואני מתחיל ברמה מאוד מאוד נמוכה של 10 מ"ג.
אני לא בטוח כמה אוכל לעלות ולסבול כי יש גם קצת החמרה בכאבים שממילא לא נעימים.
אני מרגיש יובש בעיניים כבר אחרי הימים הללו, כאשר זו בעיה שהייתה לי הרבה גם עם הפיברו.
אני לא ממש בטוח מה לעשות, מפני שיהיה לי קשה מאוד עד בלתי אפשרי להעלות למינונים גבוהים יותר וגם לא בטוח מה יקרה עם 20 מ"ג.
האם נכונה הטענה שאם כבר עברת טיפולים עם רואקוטן, הגוף יגיב הרבה יותר טוב/מהר לטיפול נוסף? האם יכול להיות שבגלל שאני עובר טיפול בגיל 22 כבר אחרי ההתבגרות המינית הטיפול יהיה יותר אפקטיבי?
האם באמת אפשר להיפטר מהאקנה שהיא בעיקרה בגב אך גם הפנים מאוד שומניים(ושם לב להבדל לטובה ב4 ימים הללו) במינונים כל כך נמוכים של 10 מ"ג? או זה אומר שאצטרך להשתמש בתרופה חודשים על גבי חודשים?
כרגע יש הקלה מסויימת מיידית, האם זה תעתוע או שבאמת בגלל שימוש קודם?
והאם לפעמים אנשים בגילי+ שכבר השתמשו ברואקוטן בעבר, היו צריכים זמן קצר יותר והפצעים נעלמו ולא חזרו להם אפילו אחרי חודש-חודשיים במינון נמוך יותר?
שאלתי האחרונה, היא האם יש דרך להפחית את תופעות הלוואי? שמעתי פעם על טיפול עם אור או משהו כזה.
אשמח לתשובה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן פעם שלישית
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010טל שלום
מנסיוני ברואקוטן אין טעם לתת קורס שלישי לאחר שהשניים הקודמים נכשלו. האפשרות הקיימת הינה נטילת מינון נמוך -כדור של 20 מ"ג פעמיים בשבוע!! וזאת באופן קבוע.
הטיפול אינו אמור להגיב טוב יותר בגיל זה ואין קשר במיקום הטיפול על פני טווח הגילאים.
ניתן בהחלט להתגבר על האקנה במינונים נמוכים אך יש לקחת בחשבון כפי שנאמר, את אורך הטיפול.
יכולה להיות הקלה ברגע שמתחילים בשימוש ברואקוטן.
את תופעות הלוואי ניתן להפחית בדרך כלל על ידי שינוי והקטנת המינון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר שלקוביץ
טל24/01/2010הבעיה היא שאני במינון המינימלי באמת של 10 מ"ג ביום ויש לי התגברות של כאבי הפיברומיאלגיה ויובש מאוד מאוד מאוד לא נעים בעיניים שגורם גם לכאבי ראש.
אני הנחתי פשוט שאם יש השפעה כל כך טובה תוך כל כך קצת זמן, אולי זה בגלל שכבר השתמשתי בעבר או שאני כבר אחרי גיל ההתבגרות.
האם יכול להיות מצד שבטיפול שלישי הפצעים עוברים לחלוטין אחרי חודש, במינון נמוך מאוד, אך עדיין יהיה צורך להמשיך עוד 5 חודשים? כדי לסיים טיפול של 6 חודשים.
ומה בקשר להשפעה המצטברת? האם נכונה השמועה או שצריך מחדש לעשות טיפול מלא וכולל של 6 חודשים במינון גבוהה אפילו שכבר עשיתי פעמיים קודמות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)