כתמים וצלקות בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים וצלקות בגב
    חן
    25/01/2010

שלום ד"ר,

יש לי בעיה שהשכבה האלסטית של העור בגב שלי נפגעה לאחר שהיו לי פצעים בגב ופיצצתי אותם... (אני בת 20, הפצעים היו לי מלא זמן בערך 3-4 שנים)
    רופא עור הביא לי RET AVIT 0.05.. הוא אמר שזה הכי גבוה שאפשר לתת...

ראיתי באתר מסוים מאמר שרשום בו שאפשר להשיג רטאין A במספר ריכוזים 0.05 אחוז, 0.025 אחוז ו 0.1 אחוז...
    רציתי לדעת מאיפה אני משיגה 0.1 אחוז? האם על ידי רופא עור? ומה שם המשחה/תרופה?

ועוד שאלה.. יש שיפור ממש משמעותי בעור, אך יש לי נקודות לבנות וגם חומות שכנראה כל נקודה הייתה פעם פצע שקילפתי... הרופא אמר שבמשך הזמן עם שימוש בלוקסיד 0.05 שהוא הביא לי יהיה שיפור במצב והעור יראה יותר טוב... בגלל שאני קצת שחומה הוא אמר שלא כדאי לתת לי חומצות אלפא הידרוקסי וחומצות בתא הידרוקסי.. וגם לא שימוש באזל -אקס.. רציתי לדעת למה לא? הרי זה יבהיר לי את העור ויחדש לי אותו... אז מה הסיבה שלא?

האם יש משהו לעשות עם הנקודות הלבנות שנראות כמו צלקות עגולות לבנות?

אשמח אם תיתנו לי כל רעיון, עצה או כל דבר לישפור מראה העור. כולל ויטמינים, כדורים והכל! מה לגבי לייזר או IPL? אני ממש נואשת מהבעיה הזו!

תודה מראש
    מחכה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים וצלקות בגב

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אלכסנדר אלטס
    27/01/2010

נופר, שלום.

אין באפשרותנו בפורום לחוות דעת על ההחלטות וטיפולים של רופאים אחרים. רופא שבדק אותך המליץ על הטיפול על סמך בדיקה אישית של עורך ושום עצה וירטואלית אינה תחליף לבדיקה אישית.
    לגבי ריכוזים של רטין A. אכן קיים ריכוז של 0.1%, אך עלייך להתעניין בבתי מרקחת אם מישהו משווק אותו בארץ. בכל מקרה, ריכוזים גבוהים של ויטמין A אינם מומלצים לאנשים בעלי עור כהה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו