יובש בשפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בשפתיים
    רינת
    12/10/2007

שלום, מזה כשנה יובש בשפתיים עם קילוף ולעיתים צריבה. קיבלתי כל מיני משחות אלוקום, בפנטן, דר' עור, בטאקורטן ג'י, נאוקוטן ועוד. שום דבר לא עזר. הופניתי למרפאת אלרגיה והכל יצא בסדר, הופניתי לפה ולסת וגם שם הכל בסדר, עברתי בדיקות כולל ויטמין B1 ויצא בסדר. אני לוקחת אלטרול 25 מ"ג כל ערב והרופא ביקש שאפסיק משום שזה לפעמים גורם ליובש (אני מטופלת בכדור הזה שנים והכל היה בסדר תמיד) כאמור הרופא ביקש שאפסיק למשך חודש וחזרתי אליו אחרי 3 שבועות אמרתי לו שאין כל שינוי ואז הוא ביקש שאחזור אליו בעוד כ-5 שבועות זאת אומרת מחודש בלי הכדורים הגדיל את הזמן לחודשיים. היום אני 6 שבועות ללא הכדורים - היובש נוראי, קילופים, שורף מאוד, אדום כמו כתמים ולפעמים היובש מציק עד כדי כך שאני כמעט מקלפת ויורד דם. אפילו הפסקתי את הליפסטיק למשך חודש מחשש שזו הסיבה וכלום. המצב נשאר אותו הדבר ללא שינוי - דר' אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות זה ממש מציק לי. אולי יש צורך בעוד בדיקות מסוג אחר. אנא עזור לי. תודה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש בשפתיים

הוספת תגובה

• זה לא פייר דר' לא ענית לי על השאלות

רינת
    14/10/2007

דילגת עלי יש לי 3 שאלות בנושאים שונים בבקשה תענה לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בשפתיים

ד''ר אלכסנדר אלטס
    18/10/2007

רינת בוקר טוב.

את בודאי מבינה שלא ניתן לפתור את בעיתך באופן וירטואלי. לגבי הבדיקות הנוספות... אם המצב מצדיק זאת, יש מקום לשקול את ביופסיה מאזור הנגוע. אבל קודם כל צריך לשלול סיבות הכי בנאליות כגון "ליקוקיטיס" בשפה דרמטולוגית לא רשמית.
    ז.א. שאם את מלקקת את השפתיים בניסיון להרטיבן ולהתגבר על יובש- בעיתך לא תגמר לעולם ושום תכשיר לא יעזור לך. המלצה- למנוע לחלוטין את המגע בין לשון לשפתיים ולהשתמש במשמנים. לבקש את הסובבים להעיר לך כל פעם שהם רואים אותך מלקקת שפתיים. אם כל זה לא ישפר את המצב תוך שבועיים-שלושה פני לרופא עור שלך שישקול להפנותך לביופסיה.

בהצלחה,
    ד"ר אלכס אלטס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו