חייב עזרה!! זה ישנה לי את החיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייב עזרה!! זה ישנה לי את החיים
    נער מתבגר
    07/03/2010

אני כבר לא מצליח לישון כמו בנאדם, דבר זה משפיע על לימודיי ועל חיי החברתיים.
    מצב האקנה של הפנים שלי הוא בינוני, והתחלתי לקחת ראוקוטן לא מזמן (חודש שלישי 40 מ"ג).
    עקב בעיית האקנה נהייתי כפייתי עבור הנקיון שלי, בכל פעם שאני נוגע בטעות בפצעון אני שוטף ידיים או מנגב עם מגבון.
    אני ישן עם סווצ'רט כדי למנוע מהפצעים במרפק ליצור מגע עם שאר המיטה, וכל פעם שפצעון מהפנים נוגע בשמיכה\בכרית אני ישר מנגב עם מגבון.
    הסיבה לכל הניקיון הזה הוא ששמעתי שאם אני נוגע בפצעון זה יכול לגרום לפצעונים נוספים במקום בו היד "הנגועה" תגע.
    בנוסף אני מקדיש עשר דקות כל ערב בשביל שהפוני שלי לא יהיה על המצח בגלל ששמעתי שזה גורם לשומן מהשער וחיידיקים.

אבל אני מרגיש לאחרונה שהדבר הזה מעיק על חיי, מונע ממנה שינה נאותה וגורם לי להראות כמוזר בעיניי האנשים סביבי, ומבזבז לי זמן ומאמץ.

הייתי שמח לדעת האם אני באמת יכול להדביק את עצמי באקנה עקב מגע של מקום נגוע עם מקום אחר? האם אני מגזים ואיך? מה הדרך הנכונה לפעול?

דברים אלו ישפרו את חיי באופן משמעותי, לכן אשמח לעזרה - אני על סף התמוטטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אלכסנדר אלטס
    10/03/2010

בוקר טוב,

פצעי אקנה אינם מדבקים, לכן אתה יכול לוותר על כל הפעולות למניעת ההדבקות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו