מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזרקת דפו מדרול לאלופציה אראטהאלופצי18/03/2010
שלום,
אני סובל מאלופציה אראטה כבר כ-6 שנים. יש לי קרחות במקומות שונים בראש, אני ללא גבות וריסים, זקן חלקי וכמעט ללא שיער גוף בידיים וברגליים.
במשך השנים, רופאי עור שונים הזריקו לי זריקות דפו-מדרול לראש ולגבות. לפעמים הייתה צמיחת שיער ניכרת במקומות המוזרקים, החל מ- 3-4 שבועות לאחר ההזרקה, ולפעמים הזריקות לא השפיעו.
רופא מסוים שהזריק לי כמה פעמים החליט להפסיק את הזריקות, כיוון שלדבריו חשש מתופעת לוואי שבה העור שוקע (שכחתי את שמה), ואשר היא מתרחשת אין עוד סיכוי לצמיחת שיער במקום זה.
לאחרונה, לאחר שהקרחות בראש שוב התפשטו, הלכתי להתייעצות לרופא עור נוסף. רופא זה החליט לחדש את ההזרקות, וביתר שאת: בעוד שהרופאים הקודמים הזריקו בדרך כלל במפגש אחד חצי בקבוקון של 2 מיליליטר דפו מדרול בריכוז 40 מיליגרם למיליליטר, וכן פזרו את הזריקות ב-5-6 מקומות שונים בראש, הרופא הנוכחי הזריק שני בקבוקונים שלמים כאלה, ובשלושה מקומות בלבד בראש. כלומר, כל מקום זריקה קיבל כמות חומר של פי 7-8 מאצל הרופאים הקודמים.
שאלתי היא, כמה דפו מדרול מקובל להזריק לראש במפגש אחד, וכן האם אכן יש סכנה של אחרי שנים של הזרקות למקומות שונים בראש תיווצר בעיה בעור (אני מניח שבמשך השנים עברתי לפחות 20 מפגשי הזרקה כאלה, אם כי הם התפזרו על מקומות שונים בראש, כאשר השיער צומח במקומות שונים ונושר במקומות אחרים); וכן אם עשויות להיות תופעות לוואי אחרות להזרקה "מאסיבית" של 4 מיליגרם דפו מדקול 40 בפעם אחת.
תודה,
אלופצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת דפו מדרול לאלופציה אראטה
ד''ר צחי שלקוביץ21/03/2010אלופצי שלום
מוכר וידוע כי לרופאים שונים ישנן שיטות עבודה שונות. באזורים שישנה שקיעת עור בעקבות זריקות תכופות של דפו מדרול נקראים אזורים אטרופיים וכאשר מצב כזה נוצר , אנו בהחלט מפסיקים את ההזרקה באותה נקודה. אין הגדרת כמות הזרקה מדויקת של דפו מדרול. תופעות לוואי נוספות מעבר למה שצויין , בדרך כלל אין.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיעת העור בעקבות הזרקה דפו-מדרול
כרמית04/07/2012שלום,
גם אני סובלת מקרחת מקומית אחת בראש שגיליתי לפני חודשיים.
בהתייעצות עם רופא עוד בר"ג קיבלתי זירקה מקומית אחת של דפו-מדרול (להערכתי חצי בקבוק). העור התחיל להצמיח שערות אך העור שקע.
אני בלחץ היסטרי בגלל זה, מה משמעות תופעת לוואי זו? האם העור יחזור לעצמו? האם הנזק בלתי הפיך? האם יכולה להיות הרעה? והאם מומלץ להפסיק הזרקה נוספת למקום זה?
אודה לתשובה מהירה!
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)