מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע להמשך טיפול-חשוב מאודמאי06/06/2010
אני בת 16 וסובלת מאקנה מגיל 9 וחצי.
השתמשתי בתכשירי אנטיביוקטיקה , משחות רפואיות וגלולות "אסטל" למניעת הריון.
תכשירים אלה לא הואילו ולכן הרופא הפנה אותי לטיפול ברואקוטן.
השימוש הראשון שלי ברואקוטן היה בגיל 12 , ונטלתי כ-40 מיליגרם ליום. [ 20 בבוקר ו-20 בערב]
הטיפול נמשך כשבעה עד שמונה חודשים. הפצעים עברו אך חזרו לאחר כחודש לקראת המחזור החודשי.
כשנתיים לאחר מכן בגיל 14 , שוב הפנה אותי הרופא לרואקוטן , שוב בכמות של 40 מיליגרם ליום. הפעם משך תקופת נטילת הכדורים הייתה כשישה חודשים. הפצעים עברו אך חזרו לאחר כחמישה חודשים. יש לציין שחזרתם של הפצעים במצב הנוכחי היא באופן חמור יותר משהיה לפני נטילת הכדורים. הרופא הפנה אותי שוב לרואקוטן הפעם בנטילה של כ60 מיליגרם ליום [ כולם בלילה] בתוספת של הכדור פרדניזון לנטילה יום כן יום לא. אני משתמשת בכדורים כבר שבוע,והבנתי מכמה מקורות שהכדור פרדניזון הוא כדור סטרואיד בעל תופעות לוואי קיצוניות שעלולות להביא להשמנת יתר.
אני מעדיפה להפסיק את הטיפול בפרדניזון מכוון שלא הייתי רוצה להעלות במשקלי יתר על המידה.
שאלתי היא , האם עליי להמשיך לקחת את הכדור פרדניזון או את הכדור רואקוטן במינון של 60 מיליגרם למרות העבודה שהתנסתי בו כבר פעמיים ובשתיהם התוצאה הייתה דומה ולא מועילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)