היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    הילה
    12/08/2010

היי,
    שמי הילה ואני בת כמעט 30. מגיל צעיר אני סובלת מפצעים באזור הגב והכתפיים, וכן מתופעות דומות לאחר הורדת שיער במפשעה או בבית שחי עקב שערות שצומחות מתחת לעור.
    כבר הפנמתי שלעולם לא אוכל ליהנות מגופי כמו שבאמת הייתי רוצה, אם זה אומר ללכת עם בגדים מעט חושפניים או אפילו ללבוש ביקיני בחוף. תמיד צריך להסתיר משהו.
    מידי פעם עוד צצה לי סערת רגשות בעניין ורחמים עצמיים אבל זה רגעי..
    אומנם קראתי רבות על בעייתי בפורומים שונים ועל דרכי הטיפול,ויש לציין שלא ביקרתי אצל רופאי עור בגיל מוקדם, אולי כי התביישתי. עכשיו אני בהריון ותרופות חזקות, כאלה שמפחידות אותי גם ללא היריון, הן בוודאי מחוץ לתחום.
    אני בעלת עור כהה, כזה שמשתזף בקלות. נכון להיום אין לי כ"כ הרבה פצעים כמו בנערותי אבל באזור קו החזיה אני סובלת וכן נשארו לי כתמים על כל הגב כמעט.
    עוד משהו שמטריד אותי, אני בן אדם מאוד נקי, מתקלחת עם ליפה כמעט יומיום. אפילו אחרי מקלחת אם אני מעבירה צמר גפן על הגב הוא יוצא מעט שחור ומלוכלך..כמה אפשר להשתפשף???
    האם זה קשור אחד לשני, לאופי העור שלי?
    אם יש איזשהו משהו שיכול לעזור לי אפילו בזמן היריון אשמח לדעת..
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי

ד''ר צחי שלקוביץ
    15/08/2010

הילה שלום
    לגבי הפצעים אין כל דרך לענות בלי לראות במה מדובר. לגבי השימוש בליפה, אני ממליץ להפסיק זאת מיידית מכיוון שאנו יודעים ששימוש בה גורם להתכהות והתעבות של העור במקומות השימוש והדבר רק הולך ומחריף עם הזמן. אם חייבים, ניתן להשתמש בספוג עדין מאוד ללא לחץ ושפשוף והטוב והמומלץ ביותר הוא סיבון ביד בלבד.
    בברכה
    ד"ר שלקוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו