כתמים חומים בהירים על כל הגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים חומים בהירים על כל הגוף
    רחלי
    23/08/2010

שלום, אני עוד חודש בת 18.
    לפני שנה הבחנתי בכתמים חומים שצצים לי על מקומות שונים בגוף (פנים במיוחד, ידיים, רגליים, כתפיים, גב, בטן). זה לא הזיז לי משום מה. לאחרונה זה התחיל להציק. במקרה צצו הכתמים כמה ימים או אחרי כמה שעות אחרי שהייתי מבלה בבריכות ובים בקיץ. כל פעם שאני הולכת לים או לבריכה אני מתמרחת בקרם הגנה לפחות פעם אחת ובמקדם ההגנה הגבוה ביותר. רציתי לדעת מהו הגורם להופעת הכתמים האלה?
    שמעתי על כתמי שמש שיכולים להיגרם כתוצאה מהשמש.
    שמעתי על פיגמנטציה, אבל משהו פה לא הגיוני. אני לא בגיל המעבר. עוד לא סיימתי את גיל ההתבגרות וכבר הפנים שלי נראות כאילו אני בת 60 עם קמטים. זה נורא מפריע. וזה גם משהו קבוע. זה לא נעלם אחרי זמן מה. כולם אומרים שאני אלרגית לחומר מסויים, אולי לכלור בבריכה. אני בקושי מבקרת פעמיים בשנה בבריכה. פעם אחת באילת, בים וזהו.
    הכתמים נראים שונים בגודל שלהם, אבל אותו הגוון. קצת יותר כהה מהעור שלי. אני בעלת גוון עור חום בהיר. יש לציין שבמשפחה שלי אין דברים כאלה.
    אני מגיעה למצב שאני פוחדת להיחשף לשמש, כדי שלא יצא עוד אחד.. אבל כל פעם חוזרת הביתה ורואה עוד משהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אלכסנדר אלטס
    25/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו