מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור מבוגר- שאלותמתי25/10/2010
אני בת 52 ולאחרונה החלו הקמטים ההולכים ומתרבים בפני להפריע לי מאד. הלכתי לפגישת ייעוץ עם רופאה העוסקת בטיפולי אסתטיקה, קרי הזרקות של חומרים לתוך הקמטים. לפי מיטב ידיעתי היא משתמש בבוטוקוס, סיליקון, חומצה הילריונית ואולי עוד חומרים ששכחתי.
שאלותי הן כאלה:
1. האם לחומרים אלה המוזרקים לפנים אין תופעות לוואי? קראתי מאמר שספר על מספר אנשים שעברו טיפולים כאלה לכאורה בהצלחה אלא שכעבור כשבע שנים חוו דברים איומים כתוצאה מהזריקות. נפיחויות, אודם, פנים מעוותים והם נזקקים לטיפולי קורטיזון וטיפולים אחרים. עד כמה זה אפשרי?
כמה זמן מחזיקים טיפולי ההזרקות? כלומר לכמה זמן נשאר העור חלק וחופשי מקמטים? האם צריך לחזור על הזריקות כל החיים על מנת להראות טוב ונטולי קמטים?
2. האם שחייה יומיומית מעודדת את הזדקנות העור? אני שוחה על בסיס יומיומי כשני ק"מ בכל יום (הבריכה מקורה ואיננה חשופה לשמש). האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע מהכלור נזק לעור?
3. אני נוהגת להסיר שיער מיותר מהפנים בשעווה אצל הקוסמטיקאית. האם ייתכן כי גם טיפולים אלה גורמים לקמטים? או אולי מזיקים לשרירי הפנים?
מאד אודה לכם על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מבוגר- שאלות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שולמית שלום
1. ראשית אציין שאני מייצג כאן את גישתי האישית בלבד. מבין כל החומרים שהזכרת החומר היחידי בעל פוטנציאל לתופעות לוואי קבועות משמעותיות הינו הסיליקון וממנו הייתי נמנע. בכל המקרים - כולל הסיליקון- יש לחזור על הטיפולים מדי פרק זמן , אך אנו יודעים כי במקרים לא מעטים ,לאחר מספר שנים של טיפולים ניתן להבחין במגמה של הווצרות מרווחי זמן גדולים יותר בין הטיפולים ובמקרה של חומרי המילוי ירידה איטית והדרגתית בכמויות החומר הנדרשות.
2. הרגל מבורך זה אינו גורם נזק לעור.
3. התשובה היא לא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)