רטין A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רטין A
    הילה
    20/03/2011

שלום. מזה מספר חודשים אני משתמשת ברטין A שרשם לי רופא הנשים. מצד אחדמצב העור השתנה מצד שני המרקם שלו נהה פחות כתיפתי. קראתי ששימוש ממושך ברטין A עשוי לגרום לקופרוז שלא עובר גם לאחר סיום השימוש ברטין A. הא זה נכון?

שאלה נוספת, האם אפשר לשלב גם טיפול באקנה (אני בת 30 ויש לי אקנה קל). אם כן, איזה טיפול?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רטין A

הוספת תגובה

• רטין A - תגובה

ד''ר אלכסנדר אלטס
    21/03/2011

הילה, שלום.

ההתוויה הרשומה היחידה לטיפול ברטין A היא אקנה. כך ענית על שאלתך השנייה. שימוש בתכשיר לכל התוויה אחרת הנו שימוש "Off- label" ולכן האחראיות הבלידית על כל מה שקשור לטיפול והשלכותיו היא על הרופא שרשם לך את התרופה. לא לגמרי ברור איך הגעת לרופא נשים לטפל בעור הפנים, אבל עליו לתת לך את כל ההסברים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטין A

הילה
    21/03/2011

תודה רבה. התכוונתי לרופא ער ולא רופא נשים. לא כל כך הבנתי את תשבתך. האם אכן יש סיכוי לקופרוז כתוצאה מהשימוש?
    להבנתי התכשירמיעד גם לאנטיאאיג'ינג ולא בהכר לאקנה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטין A - תגובה

ד''ר אלכסנדר אלטס
    21/03/2011

אנטיאייג'ינג- התוויה לא רשמית, ולכן מחייבת אישור מיוחד (טופס 29ג') של רשויות הבריאות.
    קופורוז בד"כ קושרים לטיפול בסטרואידים ולא בויטמין A.
    אם הרופא שלך הנו רופא עור הוא ללא כל ספק יידע לתת לך את כל המידע על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו