הוצאת קטע עור משוק רגל שאמל

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• הוצאת קטע עור משוק רגל שאמל
    א.א.
    09/11/2012

דר' שלום רב ותודה מראש,
    יש לי שאלה דחופה אליך, אני מאד מבוהלת וחרדתית ואשמח לקבל תשובה.
    אני בת 59 בריאה לגמרי ללא שום תרופות.
    היה לי בשוק רגל שמאל קטם כחול/אדום/וורוד בערך 5 שנים שלדעתי לא גדל. מדי פעם גרדתיו כל פעם גדל עליו קליפה (גרד) חומה.
    הלכתי לכירורג פלסטי שאמר שאשן טוב בלילה וקבענו תור להוריד. (למרות שהיום אני ממש מצטערת שהורדתי את זה כי עדיף לא לגעת במה שלא צריך זה רק גורם לבעיות)
    התשובה שהתקבלה:
    התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ובה קטע עור בקוטר 1.2 ס"מ ובועבי 0.1 ס"מ, פני השטח לבנים ומעט גבשושיים.
    חתך בצורה serial.
    (חתכים: 1.1 מרכז, 1.2 קצוות)
    בדיקה מיקרוסקופית:
    skin. left anterior calf, biopsy,
    Superficial basal cell carcinoma
    Surgical margins free

ואז הרופא אמר לי לגשת לכירורג כלי דם וכתב:
    ממצאים: לאחר כריתת בזליומה בשלמותב שוק משמאל
    אי ספיקה ורידית בשוקיים.

במשך 3 שבועות היו לי כאבים חזקים ברגל שהקרין למפשעה. כמו"כ המקום מאד אדום וישנם כתמים כחולים כמו שטפי דם ממקום הוצאת הנגע עד הקרסול שלפני כן הרגל היתה לבנה ונקיה.
    עברו כבר חודשיים מאז הניתוחון ועד היום המקום כואב וכאבים במפשעה שבאים והולכים.

בנוסף לזה לפני שבוע לערך לפתע אני לא מרגישה את הרגל. כאילו הרגל רדומה מתה. אמנם אני הולכת בסדר ורצה ומזיזה את הרגל אבל כשאני הולכת מרגישה רק את רגל ימין ורגל שמאל אין בה תחושה כאילו שזו תותבת (שלע נדע). גם כשאני יושבת כואבת לי קצת הרגל. וזה ארך בדיוק 2 דקות ממש מהר.
    הרופא אמר לי לפני זה שזה נקרא גירוד העור ועדיף מאשר תפירה כי היה נשאר לי צלקת וגם יכל להזדהם.

שאלתי היא בבקשה ממך, האם מה שעשה יכול לפגוע בכלי דם או בעצב או בשריר ומה קשור כירורג כלי דם.

כמו"כ אולי מזריקת ההרדמה קרה לי משהו. גם ליד המקום שהיה הנגע יש שם ווריד אולי בטעות הזריק לווריד כי לא ייתכן שכל זה קרה לי מאז הוצאת הנגע.

אודה לך מעומק הלב, על תשובתך הכנה ומה את מציעה לי לעשות.

תודה רבה לך ,
    שרונה המודאגת מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת קטע עור משוק רגל שאמל - תגובה

ד''ר סמדר שרייבר
    25/11/2012

מה שהיה לך זה גידול סרטני של העור מסוג "ידידותי" והחולים ממשיכים לחיות חיים טובים וארוכים (צריך מעקב רופא עור פעם בחצי שנה). הרופא צדק שהוריד אותו, וזה מה שרופאים אחראיים היו ממליצים לעשות. ביופסיה של גידול זו פעולה כירורגית מקובלת, ולרוב אינה גורמת סיבוכים. לפי מה שאת מתארת אולי לך יש תופעות לואי נדירות. אני לא מבינה איך גברת מודאגת שכל הרגל כואבת והתחושה "נאבדת" עדיין לא רצה לבירור רפואי. כדאי לך לפנות לכירורג כלי דם , כפי שהומלץ לך, באופן דחוף, ואם לא יטפלו בבעיתך בהקדם, אז תפני למיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו