נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ?

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ?
    צפונית
    29/03/2013

שלום, אני בת 18 וסבלתי במשך שנתיים בערך מאקנה מאוד קל- פצעונים לפני מחזור, עור שמנוני.. שתיתי כדורים (דוקסילן) והכל עבר ולאחר שנה התחילו לצאת שוב פצעונים פה ושם עד שהתחלתי לגעת בהם ולפתוח אותם (הייתי תקופה שהייתי ממש מחוררת טיפה עם מחט ומוציאה את מה שבפנים. סליחה על התיאור המגעיל) והכל חזר וניסיתי לשתות שוב דוקסילן אבל היו לי תופעות לוואי אז הפסקתי.
    עם הזמן הפסקתי לגעת בהם והאקנה דיי נרגע, עכשיו אני גם מנהלת שגרת טיפוח הכוללת סבון לעור שמנוני עם פגמי עור, מי פנים לעור שמן עם פגמי עור, קרם לחות, ומייבש פצעונים שמאוד מאוד עוזר לי (תכשיר קוסמטי של החברה CLEAN&CLEAR ) .
    אני עדיין נוגעת בהם לפעמים אבל ממש כמעט הפסקתי.

כרגע עור הפנים שלי חלק אך יש עליו נקודות אדומות. מה עליי לעשות כדי להעלים את הנקודות ? (אני נמנעת מלהשתמש בכדורים)

ובמהלך החורף האקנה הגיע לגב וטיפה לחזה, הייתי פותחת את הפצעונים (אני מאוד מצטערת על זה!) וכרגע יש לי על הגב (בעיקר העליון) פצעונים, נקודות אדומות (חלקות) ופצעונים פתוחים, מה עליי לעשות ? חשבתי לנסוע במיוחד בגלל הגב לים המלח, זה יכול לעזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות אדומות אחרי אקנה, מה עושים ? - תגובה

ד''ר סמדר שרייבר
    05/04/2013

כל זמן שהאקנה פעיל יוצאים עוד ועוד כתמים. ראשית צריך לעצור את האקנה הפעיל. הכתמים לרוב יעברו אחרי מספר חודשים. לטיפול באקנה שיטות רבות שאת חלקם ניסית. אני אישית עוסקת בטיפולים פוטודינמיים ותוכלי לקרוא יותר באתר של אסף-הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו