שפשפת בבית השחי

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• שפשפת בבית השחי
    אוהד
    31/08/2022

שלום, כבר 4 חודשים אני סובל משפשפות בבתי השחי שנעלמות וחוזרות. כל פעם שמרחתי פונגיקאר או אפלומיצין למשך כמה ימים- זה מרגיע את האיזור, מעלים את השפשפת האדומה השורפת למשך 3 שבועות בערך, ואז חוזרת להיות שפשפת אדומה ושורפת.. אבל גם ב-3 שבועות כל פעם שהאיזור ״רגוע״- העור בבית השחי לא רגיל, לא חלק.. יש 2 פסים עבים ובולטים בכל בית שחי.. אין תחושה של שריפה/אדמומיות , אבל יש הרגשה מציקה כזו..

2 שאלות:

1. יש טעם לנסות עוד משחה כלשהי? או חייב ללכת לרופא עור?

2. אני בן 33, מעולם לפני כן לא היו לי שפשפות בבתי השחי.. אני בשנה האחרונה לקחתי כדורי ״מורינגה״ - שזה צמח מיוחד עשיר בויטמינים ומינרלים.

יכול להיות שכתוצאה מלקיחת הכדור במשך שנה נוצר לי ״עודף״ ויטמינים ומינרלים בגוף- וכתוצאה מזה יש לי את השפשפות בבתי השחי בלבד ?

(אני לא יודע אם יש לי ״עודף״ ויטמינים/מינרלים בגוף, אני רק שואל אם זו תופעת לוואי ידועה כתוצאה מעודף..)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפשפת בבית השחי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטרת בתי השחי - " שפשפת "

ד''ר סמדר שרייבר
    15/09/2022

מכיון שמשחות רפואיות לא עזרו לפטרת בבתי השחי, כדאי לפנות לרופא עור ולקבל כדורים נגד פטרת.
    בנוסף ובשביל שהטיפול התרופתי יעבוד, צריך להמנע מהזעה וחימום האיזור שנותנים אינקובטור של לפטריה ): ע"י חולצה ללא שרוולים, ביגוד קל מכותנה וחומרים טבעיים, שימוש במזגן, הסרת השיער המקומי, ושימוש בבוטוקס כנגד הזעת יתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו