אקזמה נומולרית שאלה דחופה

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• אקזמה נומולרית שאלה דחופה
    אמיר
    16/11/2023

שלום רב דוקטור,
    הייתי אצל רופאת עור והיא נתנה לי למרוח לפני חודש משחה שנקראת אפלומיצין על נגע אחד שהיה נמצא על גב היד. הטיפול עזר והנגע נעלם. כעבור 5 ימים הנגע חזר בחזרה. חזרתי לרופאת עור והיא נתנה לי למרוח משחה שנקראת דיפרוג'נטה למשך 7 ימים פעמיים ביום. ובנוסף נתנה משחה שנקראת סטקוויס פעם ביום.

התחלתי למרוח את הדיפרוג'נטה ביום שני השבוע בלילה באופן חד פעמי. רציתי למרוח גם יום למחרת, אבל מרוב לחץ שהייתי נתון בו לא מצאתי זמן. אז אמרתי לעצמי שאני אמרח לפחות בלילה את האפלומיצין ביחד עם הסטקוויס פעם ביום לפני השינה, ככה שיצא שמרחתי אפלומיצין יחד עם סטקוויס במשך 3 ימים. מחר אני רוצה להתחיל את הטיפול האחרון שהרופאת עור נתנה לי - דיפרוג'נטה פעמיים ביום וסטקוויס פעם ביום.

היות ואין לי יכולת לשאול את רופאת העור שלי שאלה, אז אני שואל כאן בתקווה למענה.
    האם יש אפשרות מבחינה רפואית שאני אתחיל למרוח את הדיפרוג'נטה למשך 7 ימים מהיום, למרות שבמשך 3 ימים מרחתי אפלומיצין? או שצריך לעשות הפסקה של יום/כמה ימים ואז להתחיל את הטיפול?
    השאלה נובעת עקב חרדה, כי ממה שהבנתי סטרואידים גורמים להידקקות העור.
    אנא לתשובתך אודה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לאקזמה

ד''ר סמדר שרייבר
    21/11/2023

יש לבצע את הטיפול לפי הוראות הרופאה שלך, אני מכבדת רופאים אחרים ולא אשנה מהמלצותיה בכלל. העור לא יינזק מסטרואידים שמרחת כמה ימים או אפילו שבועות בודדים. צריך יותר זמן בשביל לדקק את העור. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו