מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צלקות אקנה בסיום רואקוטןע21/04/2010
שלום,
ראשית, אני מודה לכן מקרב לב על היחס המקצועי והחיוני ביותר וההשקעה הרבה וכן על ההישגים להם הגעתן, ד"ר שרייבר וד"ר ורנר, מרשים ביותר!!
ולעניין בגינו אני פונה אליכן:
קראתי תגובות הנוגעות לנושא בפורום זה ובפורומים אחרים, אך עליי בכל זאת להתיעץ בענין הספציפי שלי.
טופלתי במשך 4.5 חודשים ברואקוטן, 50 מ"ג (כאשר משקלי 48 ק"ג), כלומר הזמן האופטימלי, ע"י מנהל מחלקה. היה זה אקנה ציסטי ולטענת הרופא, על בסיס אי-איזון הורמונלי, עודף טסטוסטרון (זו ההשערה, שנבעה ממאפיינים חיצוניים שהרופא ראה והסיק, בשילוב עם ההיסטוריה הרפואית שלי, ללא דרישה לבדיקות דם הורמונליות). האקנה החל אצלי רק בגיל 20, הטיפול החל על גבול ה21-22. בסיום הד"ר המליץ לי על אנדרוקור 10 מ"ג (שוב, מהסקה כי הסיבה היא הורמונלית, עקב שיעור "יתר" באיזור הלחי, למרות שלדעת המכירים אותי הוא הגזים).
כעת אין כבר פצעים, אולם כפי שאתן כבר צופות, יש צלקות ואותן גומות מתחת לפני העור.
בהתיעצות עם רופא מומחה נוסף נאמר לי לחכות שנה עד לפילינג המיוחל.
שאלתי:
האם המשחה עליה המלצתן, "מדרמה" או "קלו-קוט" כדאית וניתנת לשימוש כבר כעת, חודשיים לתום הסיום ברואקוטן? כפי שכתבתן, המשחה עשויה להבהיר צלקות אולם לא להעלים אותן, האם השפעתה גם על אותן גומות ("חורים") והאם היא עשויה להרע את טיפול הפילינג/שיוף?והאם אכן כל חיי נגזר עליי להשתמש במייק אפ?
כן, זה שטחי, מאד שטחי, אך זה מטריד אותי, מאד!
ככל שחולף הזמן ייתכן שהסיכוי לטפל בצלקות באופן יעיל קטן, האם יש המלצה נוספת? ויטמינים ייסיעו (דוג' C ןE) או אכילת דגים (אני טבעונית כך שאולי הכרחי לשנות את תזונתי, ואני מוכנה, לתקופת-מה, במידה והדבר יסייע) או כל דבר אחר?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין:
ע21/04/2010במקום האנדרוקור החלתי בלקיחת "דיאנה 35", שכידוע מכיל מינון זעיר יותר של הציפרוטרון אצטט. אין זה רלוונטי לגבי הצלקות (נראה לי) אך חשבתי שאולי כדאי לציין זאת. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משחה לטשטוש צלקות
ד''ר סמדר שרייבר22/04/2010כגון מדרמה או קלוקוט מותרת לשימוש ואולי תעזור לך. מכיון שהאקנה שלך היה ציסטי הצלקות כנראה עמוקות והמשחה לא חודרת עמוק, כך שבודאי לא ימלא את החורים אבל יכול להחליק את פני השטח ולשפר את הגון. בשנה הקרובה לא מומלץ פילינג כי אחרי רואקוטן יכולה להיות רגישות לצלקות ולכתמים. לגבי תוספי תזונה כגון אבץ הם חשובים כאשר יש חסר אבל אצלך לא ידוע כזה דבר. תתיעצי עם דיאטנית לגבי מה כדאי להוסיף ובאיזה אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! :)
ע04/05/2010ד"ר שרייבר תודה רבה על תגובתך!
כנראה אבוא אליך בעוד כמה חודשים, שמעתי שאת מצוינת!
המשיכי כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך על הפירגון
ד''ר סמדר שרייבר05/05/2010וואו! ממש השקעת ועשית בירור. אני מקוה שמגיעות לי המחמאות, בכל מקרה מחמם את הלב. אני מאחלת לך שבחודשים הקרובים הצלקות ישתפרו, כפי שקורה לפעמים, ולא תצטרכי טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)