Solar Keratosis

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• Solar Keratosis
    א.
    01/06/2010

שלום,

נגע שיצא לי על הלחי ואובחן ע"י רופא עור כ SK הוקפא ע"י חנקן לפני 4 חודשים אולם הטיפול לא הצליח להסיר את הנגע (מצורפת תמונה).
    האם מומלץ לטפל בנגע בשיטה הפוטודינמית על אף שלנגע זה פוטנציאל סרטני?
    האם השיטה בטוחה ומסירה גם נגעים שכבר הפכו סרטניים? כלומר האם אין חשש שהנגע יעלם אבל הפעילות הסרטנית תמשיך להתפשט מבלי שהנגע יראה על פני השטח?
    האם לפני הטיפול מתבצעת אבחנה ודאית לגבי סוג הנגע ע"י הרופא המטפל? ואם כן, אז כיצד מתבצעת האבחנה?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Solar Keratosis

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פוטודינמי לקרטוזיס סולריס

ד''ר סמדר שרייבר
    04/06/2010

שהינו נגע טרום סרטני מצוין ומומלץ. אני מטפלת גם במקרים מפושטים שיש הרבה נגעים, למשל חקלאים וימאים שנחשפו רבות לשמש. בנוסף הטיפול יעיל לסרטן העור כגון בזיליומה, ומחלת בוון ומרפא אותם ללא ניתוח וללא צלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.... והמשך

א.
    06/06/2010

האם הטיפול טוב גם לקרצינומה שהרי הנגע הזה עלול להפוך לקרצינומה (אם טרם הפך)?
    כלומר, אם הנגע הפך או עלול להפוך לקרצינומה האם הטיפול יעל גם בשביל זה?
    מה לגבי צורת האבחון של הנגע?
    ושאלה נוספת:
    האם זה נכון שהטיפול הפוטודינמי עלול לגרום לטרנספורמציה של התאים?
    אשמח לקבל תשובות לכל השאלות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל מאד

א.
    06/06/2010

חבל מאד שצינזרו חלק מתגובתי כאן בצירוף לינק לסכנות שבטיפול.
    האם זאת השיטה? להעלים כל מה שלא מתיישר עם טובת הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א. היקר/ה

ד''ר סמדר שרייבר
    11/06/2010

את מתפרצת לדלת פתוחה (התשובה מתיחסת לבן וגם לבת). אם היית ערנית, היית שמה לב שכבר 5 ימים לא נכנסתי לפורום, כך שבודאי לא מחקתי. כדאי שתחפשי סיבות אחרות למה הלינק נמחק כגון: עברת מגבלת המילים, טעית בהקלדה, או אולי מדיניות של BEOK שלא יכניסו לינקים? ואת מוזמנת לפנות לעורכי האתר ולשאול אותם. יתכן שלא קראת עדיין את התשובה שלי למעלה, שהטיפול הפוטודינמי מחסל ביעילות סרטני עור. הוא טיפול מאד בטיחותי , אינו גורם טרנספורמציה של התאים!!! אולי האתר שקראת עוסק בנזקי פוטותרפיה עם אולטראסגול שזו שיטה שונה לגמרי! (למרות שהשמות דומים יש המון סוגי אור=פוטו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א.
    13/06/2010

לא טענתי שהתעלמת משאלותיי (על אף שבאמת כמה מהשאלות נותרו ללא מענה...), ראיתי שלא היית כאן מספר ימים וחיכיתי בקוצר רוח לתשובתך.
    פשוט חלק מהשאלה שלי שנגעה בסיכונים וגם הלינק פשוט נמחק מהתגובה שלי וחשבתי שפשוט יש כאן ניסיון לטשטש את הסיכונים, משהו שכבר נתקלתי בו בפורומים אחרים. זה כנראה באמת קשור למדיניות כאן בנוגע ללינקים.
    בכל מקרה את מוזמנת לחפש בגוגל "טיפול פוטודינמי - הסיכונים" ותוכלי לראות את ההתייחסות (היחידה, יש לציין שמצאתי ברשת) לסיכונים בטיפול, בתוצאה הראשונה בחיפוש.
    אשמח לקבל התייחסות לעניין.

תודה רבה.
    אגב, אני גבר (חשבתי שהזיפים בתמונה יסגירו את זה...).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להמשך

ד''ר סמדר שרייבר
    15/06/2010

הטיפול הפוטודינמי בטיחותי ואינו גורם טרנספורמציה של תאים. זו גם הסיבה שהכתבה היחידה שמצאת על סיכונים היא של הגברת שלומית רז. נראה לי שהמטופלת התמימה האמינה למנתח שאמר לה שסרטן העור נגרם ע'י טיפול פוטודינמי. קרטוזיס סולריס הוא נגע שיכול להפוך לסרטן בכוחות עצמו, וכנראה כבר היה סרטני לפני הטיפול-הרי לא נלקחה ביופסיה ובדיקה פתולוגית. יש מאמרים רפואיים שמתעדים עשרות אלפי טיפולים פוטודינמיים שריפאו סרטן העור ואין אפילו מקרה אחד הפוך (של סרטן עור שנגרם מטיפול פוטודינמי). בזמן טיפול פוטודינמי אפשרי תחושת צריבה מתחת למנורה, ויכול להיות אודם קילוף וגלד מספר ימים. רוב המטופלים עוברים את זה בקלות, ונשארים עם עור יפה ובריא בלי צלקת, אבל אם אתה מודאג תוכל לבחור בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

א.
    16/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו