ויטילגו- לתשומת ליבם של החולים-

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• ויטילגו- לתשומת ליבם של החולים-
    ע
    20/06/2010

שלום!
    משום שלא מצאתי פורום העוסק בויטילגו מצאתי לנכון לפרסם כאן את ההודעה...

אני סובלת מויטיליגו בערך 16 שנה מגיל צעיר ובשנתיים האחרונות הכתמים שלי התפשטו בכל הגוף בצורה מפחידה (כאשר לפני כן היו לי כתמים בודדים).
    לפני מספר חודשים פניתי לרופא עור להתיעצות בעניין והוא אמר לי שאין יותר מדי מה לעשות והציע לי למרוח קרם המכיל סטרואידים. הוא היה מאוד פסימי וכאשר שאלתי אותו לגבי טיפול באור הוא ניסה לשכנע אותי שהסיכוי קלוש ולרדת מזה... אני לא התיאשתי והלכתי להתיעצות אצל רופא אחר ואז קרה הבלתי יאומן.
    אני מטופלת כעת 5 חודשים בלבד בפוטותרפיה UVB NB, שלוש פעמים בשבוע והתוצאה מדהימה!!! כבר בחודש הראשון ניתן היה לראות תוצאות, אבל התוצאה הנוכחית היא שכל הכתמים שהיו לי על הפנים נעלמו לחלוטין, בגב- 80 אחוז נרפא (כולל כתמים שהיו לי יותר מעשר שנים) מרפקים וזרועות- 80 אחוז נרפא, חזה- בערך 70 אחוז נרפא... מלבד כפות ידיים ורגליים (שגם שם רואים תוצאות) רוב חלקי גופי ללא כתמים לבנים! כולל כתמים שהיו לי במשך שנים רבות...

אני יודעת שהטיפולים הם אינדבידואלים לכל אדם ואדם אך המסר שאני רוצה להעביר הוא לא להתיאש ולנסות טיפולים שונים גם אם אינם מומלצים לעיתים ע"י הרופאים .

בנוסף לטיפולים שאני עוברת אני גם מקפידה על תזונה בריאה (פחות בשר וחלב, יותר אוכל מועשר בויטמינים וצמחוני) וצורכת ויטמין B.

אני יודעת עד כמה המחלה הזאת היא קשה פסיכולוגית ויכולה לשנות את החיים מהקצה אל הקצה, לכן היה לי חשוב לפרסם את ההתנסות האישית שלי ואולי לנטוע קצת תקווה אצל אלה שאולי איבדו אותה...

בהצלחה לכולנו הסובלים מהמחלה! אל יאוש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהצלחה

ד''ר סמדר שרייבר
    20/06/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על האור תרתי משמע

אלפסי יהודית
    09/08/2010

אני מאוד מעודדת מהכתבה ואני רק התחלתי את המחלה עם חשש כבד שאני מסיימת את הנישואים
    וקשה לי לחשוב שלא אוכל למצוא זוגיות חדשה , איפה מקבלים את הטיפול? והאם קופת חולים מאפשרת את הטיפול? אשמח לתעני לי , בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום

ד''ר סמדר שרייבר
    11/08/2010

טיפולים פוטותרפיים שלהם מתיחסת הכותבת שונים מטיפולים פוטודינמיים שהם נושא הפורום הזה. למיטב ידיעתי אפשר לקבל טיפולים של אולטרא-סגול במחלקות עור כגון תל-השומר או איכילוב ובמכונים מיוחדים של קופות חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטיליגו התוצאות זמניות לחלוטין

גיא
    17/08/2010

הפיגמנט לא יחזיק מעמד יותר מ 3 חודשים ולאחר מכן המצב יחזור לקדמותו
    בשורה התחתונה , אין טיפול לויטיליגו שהיא מחלה בתלי הפיכה.
    לא שווה כל המאמץ האדיר בהקרנות כשהתוצאה היא זמנית ידועה מראש.
    מה שהחולה לא יודעת הוא , כי הקרינה לא החזירה את תאי הפיגמנט המקוריים שנהרסו
    אלא יצרה גרוי לתאים אחרים שהתרבו ( הם לא המקוריים ) ולכן סופם שהם יעלמו כאמור אחרי מספר חודשי הפסקת הטיפול.

חולה ויטיליגו ותיק שמכיר כבר כל סוג של טיפול קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו