מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חששותדקלה04/07/2010
שלום רב,
אני מטופלת ברואקוטן מזה כמעט 3 חודשים במינון של 20 מג פעמיים ביום ואני פוחדת שאין לכך השפעה על העור שלי. אומנם אין לי פצעים מוגלתיים (הפורצים החוצה,מצטערת על הניסוח) אלא הפצעים התרבו ונמצאים מתחת לפני העור כמו כתמים אדומים. כשאני מעבירה את ידי על פני עור הפנים אני כמעט לא מרגישה את הפצעים אבל רואים אותם בבירור כי אני מעט בהירה בפנים וכל כתם קטן בולט.
אני מאוד דואגת שלא להיחשף לשמש ומאוד מקפידה על האזהרות שניתנו במהלך השימוש בתרופה.
אני חוששת שאם עד עכשיו לא שופר דבר שגם עם סיום הטיפול יישארו לי כתמים על הפנים, דבר שלפני הטיפול לא היה לי.
והאם באמת כמו שמישהי התנסחה לפניי- אני אצטרך לנצח להשתמש במייקאפ ?
כי באמת אחת המטרות שלי לשימוש ברואקוטן היא להפסיק את ההשתעבדות למייקאפ (נמאס לי מזה)
אודה לכן על תגובתכן כי אני מתחילה להצטער שלקחתי את התרופה. ואני מאוד פוחדת שלא יהיה שינוי ושלא יהיה פתרון לבעייה שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
דקלה04/07/2010בהמשך לדבריי
היום אני בת- 28 ואני סובלת מאקנה כבר מגיל 17 .
אומנם מגיל 19 התחלתי לקחת גלולות דבר שכמובן גרם לפצעים להיעלם וכמובן איך שהפסקתי את הגלולות חזרו כל הפצעים.
האם עליי לברר עם הרופא המטפל אולי המינון שניתן לי אינו מתאים?
גובהי- 168 במשקל כ- 52
והבדיקות דם שעשיתי לפני כחודשיים היו תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר סמדר שרייבר09/07/2010רואקוטן יכול לגרום בהתחלה החמרה ורק אחר-כך שיפור וניקוי הפצעים. כדאי להתיעץ עם רופא העור לגבי החששות, שילוב טיפול מקומי לפצעים, ואפשרות של הפחתת מינון רואקוטן, אולי יעלימו את התופעות הלא רצויות. כך שעדיין יש אפשרות לשיפור וניקוי הפצעים, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)