נמשים וטיפול פוטודינמי

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• נמשים וטיפול פוטודינמי
    רן
    09/11/2007

אני בן 25. יש לי נמשים על רוב הפנים.היום באופן טבעי הם נעשו הרבה יותר בהירים מאשר בעבר אך אני זוכר שבילדות ובתקופת הנעורים מאוד סבלתי מהם, ואני זוכר שהייתי אצל הרבה רופאי עור וכולם אמרו לי שבלתי אפשרי להסיר נמשים, אפשר רק להבהיר אותם במעט ע"י משחות מבהירות , אבל הם יווצרו שוב דיי מהר. ועכשיו אני קורא כאן בפורום על הטיפול הפוטודינמי - שבחיים לא שמעתי על דבר כזה .

עד כמה הטיפול באמת יעיל להסרת נמשים ?
    האם הנמשים יחזרו לאחר מכן ?
    האם יש בטיפול סיכונים מיוחדים ?
    כמה שנים הטיפול הזה נמצא בשימוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמשים וטיפול פוטודינמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמשים

ד''ר סמדר שרייבר
    09/11/2007

טפול פוטודינמי לבעיות בעור בטיחותי ונמצא בשימוש כ20 שנה. הטיפול יעיל כנגד נמשים, משפר את מראה העור ומעניק לו גון יותר אחיד. במשך השנים נוספים נמשים חדשים ומתי שהוא תצטרך לטפל שוב. בין אם תחליט לטפל או לא מומלץ שימוש קבוע בקרם הגנה נגד שיזוף (מקדם 30 לפחות) לשיפור מראה ובריאות העור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשים - המשך

רן
    14/11/2007

1.כמה טיפולים בממוצע צריך על מנת להשיג הבהרה משמעותית של הנמשים ?
    2. אני מבין שהטיפול בטיחותי, אבל האם קיימים בכל זאת סיכונים בו? על איזה סיכונים אני חותם ?(לצורך השוואה, בניתוח להסרת משקפיים לדוגמא אני חותם שהניתוח עלול לגרום לעיוורון).
    3. אם הטיפול קיים 20 שנה מדוע הוא לא הוצע לי בעבר כאשר התייעצתי עם מספר לא מבוטל של רופאי עור (כולל רופא עור מאוד בכיר) - הפתרון הכי טוב שהוצע לי הייתה משחה מבהירה.
    4. אני מניח שבגילי (25) אין שום בעיה, אבל לצורך ידיעה כללית: מדוע הגיל המינימלי לטיפול מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשים המשך

ד''ר סמדר שרייבר
    15/11/2007

לרוב מספיק טיפול אחד (המקסימום הוא 3). הטיפול בטיחותי מאד, למרות שבכל התעסקות בעור ולא משנה באיזה שיטה עלולה במקרים חריגים להוצר צלקת, לאחר טיפול פוטודינמי לא ראיתי ולא קראתי בספרות על אף מקרה כזה. השיטה דורשת השקעה ומיומנות מיוחדת ולכן מספר הרופאים שעוסקים בה מצומצם. אני לא נוהגת לקבל ילדים לטיפול, משום שלאחר מריחת משחה עם החומר הפעיל מגיע שלב הארה כ20 דקות שהוא מעקצץ ולא נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו