אקנה, כתמים, ונימים- כמה שאלות..

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• אקנה, כתמים, ונימים- כמה שאלות..
    עזרה בבקשה!
    02/09/2010

סליחה על שטף השאלות, אני פשוט קצת מיואשת מקווה שתוכלו לסייע..
    יש לי מס' בעיות בעור והייתי שמחה להבין מה מאיזו שיטות הטיפול היא המיטבית עבורם.

1. אקנה- יש לי נגעים שלא עוברים כבר כמה חודשים ובנוסף אלה שעוברים משאירים המון אדמומיות ולפעמים צלקות. הבנתי שטיפול פוטודינאמי יכול לעזור בעניין. אני קצת מסתייגת מחזרה ךשימוש ברואקוטן (בפעם השלישית בחיי) אבל הייתי שמחה לשמוע- 1. האם ניתן לעשות זאת בשילוב של רואקוטן ? 2. אם לא, מה ההבדל מטיפול באור כחול (שהבנתי שאותו כן ניתן לשלב עם רואקוטן?). והאם, מלבד ריפוי הפצעים ניתן לצפות שהאדמומיות תחלוף במי מהטיפולים?

2. פיגמנטציה- לפני כמה חודשים הופיעו לי כתמים כהים-אפרפרים בשפם. , אולי בגלל חזרה לשימוש בגלולות מאד חזקות (אסטל- לטובת האקנה..). כמו כן יש לי גוון עור לא אחיד וכתמים חומים קטנים בעיקר במצח, כנראה בעקבות האקנה שהיתה שם בגיל ההתבגרות. האם טיפול פוטודינמי יעזור או שטיפול בלייזר/IPL (או טיפול אחר) יעיל יותר?

3. נימים- יש לי נים אחד בולט מאד באף- מין ספיידר ובנוסף נימים קטנים מורחבים בלחיים וסביב הנחיריים. האם הטיפול המומלץ הוא פוטודינאמי או בלייזר המותאם לכלי דם?
    האם משחת ורומאל יכולה לסייע?

ושאלה אחרונה- במידה וטיפול פוטודינאמי יכול לסייע לכל הבעיות הנ"ל האם מדובר באותו אורך גל "לכל הבעיות" כך שבטיפול אחד (או סדרת טיפולים) ניתן "להרוג את כל הציפורים במכה"?

מתנצלת שוב על ריבוי השאלות, אשמח לקבל מענה...
    תודה רבה!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה רואקוטן, פיגמנטציה

ד''ר אינס ורנר
    04/09/2010

שלום,
    קודם כל אקנה שאינו מגיב לרואקוטן מצריך בדיקות הורמונליות. ייתכן מאוד שיש רקע הורמונלי לבעית הפצעים. צריך לבצע בדיקות דם הורמונליות ולהתאים טיפול בהתאם. שווה גם להתייעץ שוב עם רופא עור ולשקול רואקוטן או טיפול פוטודינמי שיכול גם להיות יעיל.

צריך בהחלט לקחת בחשבון שטיפול פוטודינמי יכול להחמיר כתמים בפנים
    בכתמים באיזורי צלקות מומלץ בדרך כלל לטפל בקרם המכיל הידרוקינון.

בנימים ניתן לטפל בלייזר לנימים או במחט חשמלית. בשום פנים ואופן לא בוורומל!!!

בברכה,

ד"ר אינס ורנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה,כמה אי הבנות-

עזרה בבקשה!
    05/09/2010

ד"ר ורנר שלום, תודה רבה על תשובתך אך יש מס' דברים שלא כ"כ הבנתי ממנה-

ראשית, לא מדובר באקנה שאינו מגיב לרואקוטן-
    הכוונה היא שמזה כמה חודשים אני סובלת מאקנה שוב, לקחתי בעבר רואקוטן פעם אחת לפני 7 שנים ובפעם השנייה לפני 4 שנים.
    האקנה הופיע דווקא באיזור אחר מבעבר דרך אגב, (באיזור הלסתות-צוואר, כאשר תמיד סבלתי מפצעים במצח).
    מאחר ואובחנתי גם עם שחלות פוליציסטיות היה בסיס לחשוב שהסיבה הינה הורמונלית אך אני נוטלת גלולות אסטל כבר 3 חודשים ללא הטבה משמעותית.

האם יש סיכוי כלשו שיש קשר לכך שאני סובלת מכאבים בלסתות ובגרון- בבלוטות הלימפה? האם דלקת באיזור יכולה לעורר/להחמיר אקנה ,או שאין שום קשר?

בנוסף אשמח מאד להבין כמה דברים שעדיין לא ברורים לי-
    *האם טיפול פוטודינמי=טיפול באור כחול, ואם לא מה ההבדל ביניהם?
    *האם ניתן לעבור טיפול פוטודינאמי תוך כדי נטילת רואקוטן?
    *הבנתי שהטיפול עוזר גם לנימים מורחבים. מתשובתך אני מבינה שטיפול בלייזר יהיה יעיל יותר באופן כללי? או שמדובר על הנים ה"גדול" בפרט (ספיידר)?
    *בנוסף הבנתי כי הטיפול מיועד גם לטיפול בכתמים. האם עשוי לעזור במקרה של פיגמנטציה בשפם? (כתם בגוון כהה-אפור)? מתשובתך אני מבינה שיש סיכון להופעת כתמים נוספים? או להחמרה של הכתם הקיים? הפיגמנטציה הרצינית דווקא אינה באיזור של הצלקות- רב הצלקות במצח. האם בכל מקרה מומלץ קרם המכיל הידרקוינון והאם שחומצה אלזאית יעילה באותה המידה?

שוב אעריך מאד את עזרתך,
    המון תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואחרון חביב- שכחתי..

עזרה בבקשה!
    05/09/2010

האם הטיפול הפוטודינאמי יכול לסייע במקרה של אדמומיות שנשארת בעור לאחר שהפצעים "עוברים", ואם לא, מה כן יכול לסייע?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פוטודינמי לאקנה

ד''ר סמדר שרייבר
    08/09/2010

יכול לעזור גם במקרה של שחלות פוליציסטיות אבל מכיון שיש לך בעיה הורמונלית יתכן והאקנה יחזור בעתיד. כתמים בשפה עליונה יתכן על רקע הורמונלי, או שעוה ופינצטה לשפם, ולזה טיפול פוטודינמי לא יעזור. מצד שני לא ראיתי אף פעם החמרה של כתמים כתוצאה מטיפול פוטודינמי , ואני מטפלת הרבה. יש לך סיפור מורכב ומספר בעיות והדבר הנכון לענות לאחר בדיקה.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו