פריחה?

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• פריחה?
    רונן
    17/01/2011

אני בן 16 ויצא לי פצע אקנה גדול יחסית באיזור הלחיים, מרחתי עליו את המשחה בנזמיצין (לא בטוח שזה השם, אבל משחה ששמים במקרר והיא תקפה רק ל-3 חודשים), ורק אחרי יומיים שהשתמשתי במשחה פעם ביום - ראיתי שתאריך התפוגה היה לפני שבוע.

עכשיו הפצע אקנה עצמו בתהליכי החלמה והמצב משתפר, אבל ביום האחרון התחיל להיות לי אדום סביב האיזור של הפצע וממש ממש מגרד, והיה לי מופרש מן חומר כזה לבן סביב הפצע.

בכל מקרה, רציתי לדעת אם זה תופעה נורמלית של החלמת הפצע?
    האם זה קשור לזה שמרחתי את המשחה שכבר עברה את תאריך התפוגה ?
    האם זה פריחה? או שזה נורמלי וזה חלק מהחלמת הפצע אקנה? (אני מזכיר שהאקנה היה ממש גדול יחסית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה? - תגובה

ד''ר סמדר שרייבר
    20/01/2011

אסור לי לעודד שימוש בתרופה שעבר תוקפה, אבל מנסיוני האישי, כאשר אני הייתי שפן הנסיונות, לרוב התרופה תקינה הרבה אחרי שעבר התפוגה שלה. בנוסף, אחסון במקרר מאריך את התוקף בהרבה. אודם וגרוד באזור שמורחים בנזמיצין קשור לרוב לזה ששפכת יותר מדי תרופה על האקנה. כדאי להפסיק שימוש מספר ימים, ואז לחזור להשתמש עם רבע כמות התרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו