פיגמנטציה ?

מנהל הפורום

ד``ר סמדר שרייבר
ד"ר סמדר שרייבר
לקביעת תור אצל ד"ר סמדר שרייבר ללא פרסום בפורום

• פיגמנטציה ?
    רועי
    27/03/2011

אני בן 16 ונוטל כבר חודש כדורי מינוציקלין לטיפול באקנה בינונית שיש לי באיזור הגב ובפנים.

בכל מקרה, מהיום השני שהתחלתי לנטול את הכדורים, נוצר באחת הלחיים שלי כתם אדום\חום גדול שמתפרש על כל איזור הלחי.

אני יודע שהמינוציקלין יכול לגרום לפיגמנטציה ובמידה וזה קורה להפסיק, בכל מקרה חזרתי לרופא עור לאחר זמן קצר והוא בדק את הכתם הזה.
    הוא אמר שזה הרחבה של כלי-דם, למרות שזה אדום עם נטייה לגוון חום ולפעמים זה מזכיר לי פיגמנטציה, הוא אמר שאין מה לדאוג זה הרחבה של כלי דם וסביר להניח שזה יעבור אחרי הטיפול בכדורים.

בכל מקרה עבר חודש, הכתם נשאר אותו דבר ואפילו רק מחמיר, וזה ממש הורס אותי כי זה נראה רע.
    אני ממש מפחד וחושש כי הכדורים המינוציקלין לא אמורים לגרום להרחבה של כלי דם.
    ניסיתי להשתמש במשחה שהוא נתן לי נגד הרחבה של כלי דם אבל זה לא ממש עזר.

אני רציתי לשאול - האם הגיוני שזה הרחבה של כלי דם? האם במקרה הזה זה באמת יעבור לבד?
    מה אני יכול לעשות בשביל להעביר את זה?

זה נראה ממש רע והטיפול עם הכדורים זה עוד חודשיים נוספים ואני כבר לא יכול עם הכתם הזה.. אני לא יודע איך להעביר\לטפל בו. בנוסף זה מלחיץ אותי העניין שזה הרחבה של כלי דם (שהכדורים לא אמורים לגרום לדבר כזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגמנטציה ? - תגובה

ד''ר סמדר שרייבר
    28/03/2011

לא ידוע לי שמינוציקלין גורם להרחבה של כלי דם בפנים. תפנה טלפונית למרכז תרופות ורעלים באסף-הרופא, אולי הם מעודכנים יותר ממני ויוכלו ליעץ לך אם כדאי להמשיך את הכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו