מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך נקודה שחורהאלי23/07/2010
שלום, אני תוהה האם שאלת אותי או ענית לי, במקרה ושאלת, אין וריד בולט, פשוט נקודה שחורה קטנה, האם זו נקודת שומן איני יודע לומר בוודאות, אולי אתה תוכל לומר לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור24/07/2010העליתי אפשרויות
בלי לבדוק אותך לא אוכל לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי US - ציסטה בקוטר 9 מ"מרפי22/07/2010
שלום,
הופניתי לבדיקת US אשכים עקב נוכחות גוש באשך שמאל.
תוצאות הבדיקה:
שני האשכים בעלי גודל שווה, מרקם אחיד.
בראש האפידידימיס השמאלי ציסטה בקוטר 9 מ"מ, נימושה ידנית.
לא הודגם ממצא מוקדי.
אין עדות סונוגרפית להידרוצלה או ווריקוצלה.
יש סיבה לדאגה?
תודה רבה
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם יש לכך השלכות על פוריות?
רפי22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010לא מדאיג
לא משפיע על פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורהאלי22/07/2010
שלום, לפני מספר ימים הבחנתי בנקודה שחורה קטנה מאוד על האשך הימני, אני לא חווה כאבים באזור האשכים או שינוי כלשהו באזור האשכים,מה זה יכול להיות?ו על מה זה מעיד?, האם עליי לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010וריד בולט?
נקודת שומן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשכיםיצחק22/07/2010
מזה שבוע וחצי אני סובל מכאבים באשך ימין. הלכתי לבדיקה אצל אורולוג והוא בדק אותי ולא ראה דבר, על כן טען כל "אם יש כאבים חזקים, לפנות מיד למיון לניתוח" (הסביר משהו על סיבוב האשך).
הרופא משפחה מתנגד לדעתו וטוען כל צריך לחכות, בינתיים ש לי כאבים תמידיים בכל העת כואבים אבל נסבלים. אני לא יכו לרוץ ולשחק כדורגל וגם הלעיכה קצת כואבת לי.
אני אובד עצות, בבקשה ייעץ לי מה אפשר לעשות!
יש לציין כי עשיתי בדיקת אולטרסאונד נמצא תקין, בדיקת שתן גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010לא יכול לייעץ יותר מאורולוג שבדק אותך.
כנראה ששניהם צודקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלתUDA21/07/2010
שלום דר',
קראתי שקימת סכנה/אפשרות שבמידה ומתבצעת כריתת הערמונית, אזי האונות יכולה להשאר, אך השפיכה יכולה להפגע.
האם עדיין קימת שפיכה, אם כן, לאן מוזרמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010פעמים רבות השפיכה הופכת להיות אחורית - כלומר לתוך שלפוחית השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכיפה של איבר המיןרונן20/07/2010
לפני כשלושה שבועות אוננתי יותר זמן מהרגיל כתוצאה מזה האיבר מין כאב איזה יום יומיים.
אבל עד עכשיו יש כאב בכיפה של האיבר מין. הכאב לא קבוע רק כשאני נוגע בו... אוננות או אפילו בזמן הליכה כשאני לובש בוקסר.
הכאב לא פנימי .
אין שום בעיה עם מתן שתן.
ההרגשה שהעור צורב לכל מגע. חשוב לציין שההרגשה רק בכיפה של האיבר מין.
לא קיימתי יחסי מין קרוב לשנה אז אני לא מאמין שזה מחלה כלשהי.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010בצקת מקומית?
המתן בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת?
רונן23/07/2010כמה בערך להמתין? איך בדיוק המחלה מתבטאת?(בצקת) כי מבחינה ויזואלית לא ממש רואים משהו חוץ מאדמומיות קלה בחלק מהמקומות.
הדבר הזה ממש מפחיד. כאילו אני לא יהיה מסוגל להנות יותר מיחסי מין .
יש הרגשה מוזרה של אי נעימות עם הרגשת צריבה שבאזור העטרה כשיש מגע.
??????????
יכול להיות זה כווייה משפשוף יתר?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוספנזוריאום112120/07/2010
שלום,
בן 26, וריקוצלה דרגה 2. קיבלתי המצלמה מאורולוג לדבר הזה (mild). האם אפשר לקבל חוות דעת למה הוא טוב, כמה עולה, מהיכן ניתן להשיג ולמה באמת כדאי להשתמש בו ומתי (רק בשינה למשל)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010לדעתי אין תועלת רבה בשימוש בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול מה חושב הד"ר השני גם?
ממ28/07/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ
ד''ר נחום זילבר29/07/2010אותה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות במתן שתןאילנית20/07/2010
שלום...
אני בת 25
מזה כבר כמה חודשים אני סובלת מהפרעות במתן שתן
כלומר, שמתן השתן הוא דחוף ומגיע בתדירות מאוד מטרידה
לעיתים יש קושי במתן שתן גם כאשר הלחץ על השלפוחית הוא גדול
ישנם מצבים בהם אני נותנת שתן ולאחר חמש דקות אני מרגישה כאילו לא הייתי בשירותים ואני שוב מייד צריכ ללכת
כל זה מלווה בדקירות בבתן התחתונה (באיזור של עצמות העגן) ובכאבים בגב התחתון
ביצעתי בדיקות דם ושתן מקיפות להלן התוצאות החריגות:
שם הבדיקה | שם רופא | תאריך | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
המטולוגיה-כללי
ESR 1 hour |
26
ESR 1 hour |
40
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
Eosinophils %
7.4
|
שתן-כללי
Erythrocytes (U
25
אימונולוגיה
C.R.P |
1.4
אני חייבת לציין שהתרבית בשתן יצאה שלילית, ובכלל בתור משהי שעברה המון דלקות בדרכי השתן אני חייבת לאמר שזה בכלל לא מרגיש כמו דלקת בשתן אבל גורם לי להרגשה לא טובה כל הזמן
אני מאוד אשמח לקבל תשובה ופיתרון למצב הזה היות ורופא המשפחה שלי לא מצא פיתרון או ממצא כל שהוא....
תודה מקרב הלב
בת 25
ד''ר אורי גור23/07/2010יש דם בשתן?
פני לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על סיאליס 5 מ'ג יומידוד20/07/2010
אני בן 71 ולפעמים יש בעיות בזקפה,התחלתי לקחת לפני כמה חודשים סיאליס 5 מ'ג.
ראתי שהכדור עוזר ל36 שעות, ואני לוקח אותו פעם ביומיים ויכול להגיע לזקפה בכל עת.
1. האם זה בסדר לקחת את זה פעם ביומיים או שכדאי לחצות את הכדור ולקחת חצי כדור כל יום?
(בעלון של הסיאליס ממליצים לקחת את הסיאליס היומי יום יום באותה השעה)
2. האם בגילי יש נזק אם אני עושה סקס 3-4 פעמים בשבוע?
3. יש לי ערמונית מוגדלת ובערך כחודש חודשיים לאחר שהתחלתי לקחת את הסיאליס
התחלתי להרגיש שזרימת השתן משתפרת היתכן?
מחכה לתשובות, בתודה מראש , דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אורי גור23/07/20101. לחצות ולקחת כל יום
2. אין שום בעיה בכל תדירות
3. כן! יש מחקרים חדשים המראים תועלת של סיאליס להפרעות בהשתנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דוד23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה + אפידידימיס מעובהחייל סובל19/07/2010
שלום,
אני חייל לוחם מזה חצי שנה.
עוד מהטירונות סבלתי מהכאבים חזקים מאוד באשך ובמהלך בדיקת US שעשיתי לפני כחודשיים התגלה אצלי אפידידימיס מעובה בצורה רצינית ווריקוצלה דרגה 2.
הרופא אינו מאפשר לי להוריד פרופיל אף על פי שאני נאנק מדי יום בכאבים אדירים בכל עת.
אני מטופל אנטיביוטית, אך חשוב לי לנוח ולקבל פרופיל עורפי. הרופא מסרב להוריד לי את הפורפיל ורק נותן לי אנטיביוטיקה ופטורים זמניים.
מה עליי לעשות ? כיצד ניתן לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייל
ד''ר נחום זילבר30/07/2010אתה צודק. אם יש וריקוצלה עם כאבים, מורידים פרופיל לעיתים אפילו ל- 64. פנה לסמלת ת"ש והסבר לה את מצבך.
אנטיביוטיקה לזמן קצוב מיועדת לטיפול בדלקת של האפידידימיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עענבל19/07/2010
שלום,
בעלי מעשן והדבר כנאה משפיע על החשק המיני, אנחנו מנסים להכנס להריון מזה שנה, בדיקת הזרע שעשה תקינה. האם ייתכן כי הדבר גורם מפריע להריון.
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010לא סביר שהעישון משפיע על החשק או מפריע להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשלחתי לבדיקת trus מחשש לאספרמיהמאי19/07/2010
שלום ,
אשתי ואני לקראת ivf ראשון עקב בעיות בתנועתיות וכמות הזרע. נשלחנו לעוד סדרת בדיקות לפני הטיפול ובניהן נשלחתי לבדיקת trus כדי לבדוק האם יש חסימה שמונעת מחלק מכמות הזרע לצאת בשפיכה. האם למישהו יש מידע בנושא? איפה אוכל לעשות את הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי
ד''ר נחום זילבר30/07/2010זו בדיקה שכיחה בכל קופ"ח. נעשית על ידי רדיולוג או אורולוג.
השאלה לגבי החסימה היא נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה באיבר המיןיוחאי18/07/2010
שלום,
יש לי כבר כשנה תחושה של צריבה בקצה איבר המין+לחץ כמעט תמידי בשלפוחית השתן.
כל בדיקה שעשיתי יצאה תקינה,ולכן הרושם הוא שהכל נפשי..(אני סובל מ-OCD וסכיזופרניה)
נתנן לי פעם סדוראל שעזר בהתחלה.
האם קיים איזשהו כדור שיכול לעזור לי?
הצריבות האלה משגעות אותי,אני פשוט נגנב מהכאבים.
בתודה מראש,
יוחאי.
ד''ר אורי גור23/07/2010לא ציינת את גילך, וגם לא איזה בבדיקות בוצעו
מציע לפנות לאורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
יוחאי23/07/2010אני בן 29,בוצעו בדיקות תרבית שתן+בדיקת ערמונית רקטלית מספר פעמים+רנטגן של דרכי השתן והכליות.
הייתי אפילו מאושפז בבית חולים במחלקה אורולוגית,והכל נמצא תקין.
לצערי,הנפש הדפוקה שלי דופקת את כל הגוף.(יש לי גם מעי רגיז)
כבר לא יודע מה לעשות יותר.......
תודה,
יוחאי המיואש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורי גור24/07/2010ראה המלצתי - פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בראש אפידימיס גדלה עם הזמןדור18/07/2010
שלום
לפני כ5 שנים (בגיל 20) גיליתי גוש בתוך שק האשכים. לאחר הפניה לאורולוג וUS, שבו נתגלתה ציסטה בראש האפידידימיס באשך ימין בגודל 1.1 ס"מ, האורולוג אמר לי שזה שום דבר ואין מה לדאוג.
נראה שהציסטה גדלה עם הזמן והבנתי (מהאינטרנט) שזה נורמלי לחלוטין.
האם יש צורך במעקב אחרי ציסטה? US נוסף?
כמו כן, בבדיקת זרע שנעשתה באותו הזמן (חלק מהבדיקות שהאורולוג שלח אותי אליהן), היו 100% תאי זרע בלי תנועה. האם יכול להיות קשר בין הציסטה לזה?
תודה,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דור
ד''ר נחום זילבר30/07/2010יתכן והציסטה תגדל.
יתכן קשר בין ציסטה דלקתית מסוג זה לבין זרע לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקויי זיקפה?12332118/07/2010
שלום. רציתי לשאול.
אני לא חושב שיש לי בכיות זקפה בדר"כ. אולם, כשהוא זקוף הוא נמצא בערך בזוית של 45 מעלות מהגוף, כלומר, למעלה מהרגיל. מתשובות באתר הבנתי שזה בסדר.
אבל, כשאני שוכב על הגב והוא זקוף, הוא תמיד "נופל" על הבטן, ולא עומד למעלה, אפילו לא בזוית, ממש שטוח. צריך ממש להתאמץ ולהפעיל שריר ע"מ להרים אותו קצת (מה שלא אפשרי למשך יותר מכמה שניות).
יש לציין, שכמעט תמיד, אם היה מזדקף כשאני עם מכנסיים, הייתי מצמיד אותו לבטן בעצמי- אז אולי זה המצב הטבעי שלו, כמו שהוא נוטה הצידה קצת כשהוא רפוי?
1. האם זה תקין? האם התופעה מוכרת?
2. האם יש לזה קשר לוריקוצלה (יש לי)/ פוריות/ תפקוד האשכים?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור23/07/2010תופעה מוכרת.
רק אם מפריע לתפקוד כדאי לטפל
לא קשור לוריקוצל/פוריות/אשכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)