מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ללא הפרעות HYDROCELE או VARICOCELEמיכל30/06/2010
שלום,
בלשכת גיוס נמצא אצל בני
HYDROCELE או VARICOCELE ללא הפרעות.
האם ממצא כזה מצריך בירור רפואי כלשהו? האם יש צורך לטפל במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
ד''ר נחום זילבר02/07/2010בירור רפואי ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת "ראשוני"?
מיכל03/07/2010אצל רופא משפחה?
ובאיזו מידה של דחיפות - בחודשים הקרובים? בשנים הקרובות? בשבועות הקרובים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ
ד''ר נחום זילבר04/07/2010בדיקה ובירור אצל רופא המשפחה בשבועות הבאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אמירה30/06/2010
שלום, אבי בן 57 ברקע יתר לחץ דם מס' אירועים מוחיים , עבר 5 עקירות שיניים הוא נוטל פלויקס ואספירין בזמן הטיפול איזנו אותו עם קלקסאן גם החל דימום רב מהשתן אמרו לו ש-90 אחוז זה ע"ר הקלקסאן אבל בכל זאת עשו בירור של שתן לציטולוגיה שהיה תקין , והחליטו לעשות גם ציסטוסקופיה רציתי לדעת האם זה הכרחי האם לא מספיק שתן לציטולוגיה לשלול ממאירות? בימים אלה עדיין נמשך הדימום הטיפתי בשתן לסירוגין....תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ד''ר נחום זילבר02/07/2010אכן במרבית המקרים האספירין הוא הגורם להמטוריה אולם לא ניתן לשלול גידול בשלפוחית בלי ציסטוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונד- הידרוצלהגיל30/06/2010
כאבים במשך שלושה שבועות באשך שמאל.
בדיקת שתן תקינה
בדיקת אולטרסאונד:
הודגמה הידרוצלה קטנה מצד ימין.
האשכים בעלי גודל ומרקם אחיד.
האפידידימוס בעל גודל ומרקם תקין משני הצדדים.
אין לראות סימני ווריקוצלה.
לסיכום: הידרוצלה מימין כמתואר.
מס' שאלות:
1. כפי שציינתי, הכאב הוא בעיקר באשך שמאל- וההידרוצלה היא באשך ימין ?
2. האם יש סיכון מסויים במצב הקיים/מצריך ניתוח?
3. מותר לי לעסוק בפעילות פיזית מוגברת/ריצות?
4. קראתי במס' מקומות שהתופעה מולדת? מעולם לא סבלתי מכאבים באשכים עד לפני מס' שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר נחום זילבר02/07/2010בסך הכל הבדיקה תקינה. אין סיכון ואין צורך בניתוח. פעילות גופנית רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גיל02/07/2010הכאב הוא באשך שמאל. האם יכול להיות שהוא נובע מאשך ימין?!
כפי שציינתי ממצאי הבדיקה תקינים, איזה בדיקות עליי לעשות ע"מ לאבחן מה גורם לכאב באשך שמאל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג
ד''ר נחום זילבר02/07/2010הכאב לא קשור לאשך השני פנה לאורולוג להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיקפה בגיל צעירעמית30/06/2010
שלום,
אני בן 26. חברה שלי ואני ביחד כבר למעלה מ-3 שנים, ויחסי המין היו מצויינין.
לפני כחודשיים ניסינו לקיים יחסי מין, וכשהגענו לשלב החדירה (והדברים לא עבדו 'חלק'), הזקפה נחלשה ולא הצלחנו.
מאז, אנחנו כמעט לא מצליחים לשכב (פרט לפעמים בודדות שזה אכן הצליח). בנוסף, כמעט ואין לי זקפות בוקר (וגם אם יש, הן חלשות). מבחינת אוננות - אני מנסה וזה עובד בסדר סך הכל (אבל גם באוננות הזיקפה חלשה יותר לפעמים).
ככלל, אני חושב שהבעיה היא שהזקפה חלשה ובעיקר יורדת מהר מאד (לכן בשלבים הראשונים של היחסים האינטימיים אין איתה בעיה, אבל בשלב החדירה כן). גם כשאני כן מגורה, לוקח לי יותר זמן להגיע לזקפה מאשר בעבר (הזקפה הייתה מתעוררת לי ממש בקלות), ואני אפילו מרגיש שהחשק שלי הוא לא כמו פעם (אני לא יודע אם זו אותה בעיה, או שהחשק שלי ירד כתוצאת לוואי מהבעיה).
זה ממש ממש מתסכל ומפריע לי בכלל בחיים ובעיקר בהרגשה שלי בתוך הקשר עם החברה. מה אפשר לעשות עם זה? האם זה עניין פיזיולוגי בכלל שניתן לטפל בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית
ד''ר נחום זילבר02/07/2010רצוי לברר את הבעיה בהקדם ולא לתת לעניינים להדרדר. יתכן והבעיה הפיסיולוגית משולבת בבעיה פסיכולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסקטומייוסי30/06/2010
האם ניתוח וסקטומי לגבר וקשירת חצוצרות לאשה הוא הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר נחום זילבר02/07/2010כמעט ואינם הפיכים בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער באשכיםאגוז30/06/2010
לתינוק שלי בן 6 חודשים יש מספר שערות על האשכים. האם זה תקין? האם הדבר מצביע על בעיה כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוז
ד''ר נחום זילבר02/07/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליהאסתי29/06/2010
חבר שלי בן 31
לפני שנה וחצי היה לו אבן בכליה בגודל של 2 מ"מ.
היום הוא עשה בדיקת אולטראסאונד, ואמרו לו שיש לו אבן בגודל של 7 מ"מ.
האם הוא צריך לקבל טיפול תרופתי????? האם ישנו טיפול טבעי שיכול לפרק לו את האבן???
האם ישנו הבדל בין אבן בכליה לאבן במרה???
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכליה
ד''ר נחום זילבר02/07/2010אין קשר בין שני סוגי האבנים. יש מקום לטיפול תרופתי ובנוסף לשתייה מרובה. פנו לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ונפיחות באשך שמאלאורי29/06/2010
דר שלום, אני בן 38 לפני כשבוע התחלתי להרגיש מעין דקירות באשך שמאל. אחרי יומיים הן עברו אך נשארה רגישות וכאב קל וכן נראה לי שהוא נפוח קלות (20-30 אחוז יותר). מה עליי לעשות? האם המצב מחייב מיון או אפשר לחכות לרופא המשפחה 3-4 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
ד''ר נחום זילבר02/07/2010ניתן לחכות לרופא ואז יש לבצע US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות של שלפוחית השתן לקוריוחאי29/06/2010
שלום,
אני סובל משילוב של OCD וסכיזופרניה.
אני סובל מכאבים פסיכוסומטיים בשלפוחית השתן וצריבה באיבר המין.(בנוסף,סובל גם ממעי רגיז)
הסימפטומים מחריפים בעת שהייה במזגן,ולכן רופא המשפחה המליץ לי ליצור מין רפידת פליז סביב אזור הבטן התחתונה-שלפוחית השתן.
ברור לי שהכאב הוא פסיכוסומטי,אבל הייתי מעוניין לדעת אם יש לבעיה הזו של צריבה באיבר המין,ולחץ חזק ביותר בשלפוחית בעת שהות במזגן,הגדרה בספרות הרפואית,וכן אם יש לכם רעיונות אחרים.
הבעיה המרכזית היא,שהתחלתי לעבוד ברשת גדולה,בה יש מזגנים חזקים מאוד,ואני רץ הרבה לשירותים,וכן סובל מאוד מהכאבים.
בתודה מראש,
יוחאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוחאי
ד''ר נחום זילבר02/07/2010יש קשר ישיר בין קירור עז לבין תכיפות במתן שתן במקרה שלך. על כן התלבש בבגדים תחתונים חמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שק האשכיםמודאג29/06/2010
שלום לצוות היקר,
אני בן 28 נשוי + ילדה מהריון ספונטני ומאד מודאג.
ישנה בעייה שלאחרונה מתגברת אצלי. התכווצות שק האשכים לא כ"כ ייחסתי לזה משמעות , קורה חשבתי אבל אני שם לב שהאשכים שלי קטנו בצורה משמעותית.
אני חייב לציין מספר דברים . 1) כאשר הייתי בן 12 עברתי ניתוח וריקצלה בהצלחה, בבדיקה שערכתי לפני מספר חודשים לא התגלה שום ממצא או כשלון בניתוח.
2) אני סובל מאי פיריון ( לא בעיות זקפה ) הגוף שלי מייצר זרע חלש ודליל , יש לציין שהבעייה הזו אם היתה קיימת היתה מינורית מאחר ושמתי לב לאיכות הזרע בשנים האחרונות והוא פשוט מידרדר פלאים מחודש לחודש, פחות סמיך, בעל תחושה מימית ,הכמויות היוצאות בפליטה לא אותו הדבר והגרף בסימן ירידה כללית.
3) עם קשר או בלי קשר לנושא , התייעצתי לפי כשנה עם איזה מטפל בצמחים והוא אמר לי שכדי לטפל בבעיית התקרחות הוא ממליץ על MSM . אני לוקח מולטי ויטמין בשם MSM של חברת NUTRELIFE , אני לוקח כ - 2 כדורים ליום .הרכיבים מכילים : מתיל סולפונל מתאן ( MSM) , צלולוז , חומצה סטארית, קרוסקרמלוז, חומרי ציפוי סיליקה, מגנזיום סטארט .
א)האם יש קשר בין ה MSM להתכווצות שק האשכים ?
ב) במידה ולא מה הבעייה ולאן אני פונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ
ד''ר נחום זילבר02/07/2010איני מכיר msm בדיקת us של אשכים ובדיקת זרע תסביר מהות הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בממצאים באשךאמיר29/06/2010
שלום רב,
בן 35, בשל כאבים באשך שמאל נשלחתי ל-US.
ממדי אשך ימין ושמאל תקינים.
אפידידימיס תקין דו"צ.
מודגמים מוקדים היפראקואים זעירים באשך שמאל, יכולים להתאים למיקרוקלציפיקאציות. לביקורת.
פס היפואקואי באשך שמאל באספקט תחתון.
וריקוצאלה עד כ- 2.9 ס"מ משמאל.
בדופלר: הודגמה זרימה תקינה דו"צ ללא עדות לתסביב או תהליך דלקתי.
---------------------
לפני 4 שנים עברתי ניתוח TESE (נמצאו זרעים).
האם הממצאים מדאיגים? המלצות? האם הממצאים מסבירים את הכאב?
האם יש קשר בין הממצאים לסרטן האשכים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר נחום זילבר02/07/2010לפי התשובה יש וריקוצלה. אין חשד לסרטן האשכים. אם יש כאבים במאמץ גופני זה קשור לוריקוצלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נשמע כמו וריקוצלה ?יניב28/06/2010
שלום,
האשך הימני שלי שוכב ונמצא למטה יותר מהאשך השמאלי, אני מרגיש שיש לי שם ורידים עבים שלא מחוברים מסביב לאשך אלא רפויים ולפעמים תחושת שריפה במפשעה מצד ימין ( יש לי גם תחושת שריפה בבטן מצד ימין ולפעמים דקירות),
האם זה נשמע כמו וריקוצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר28/06/2010שוה בדיקה גופנית והדמיתית אבל מימין וריקוצלה לא שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב האשךיניב28/06/2010
בתסביב האשך , האם האשך לא יהיה בצבע שחור או הוא נמק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
ד''ר נחום זילבר28/06/2010האשך הנמקי הוא שחור לאחר 6 שעות של תסביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתפקוד המיניטבי27/06/2010
אני בן 23 וכבר מגיל צעיר יש לי בעיה להגיע לאורגזמה בצורה "אוטומטית". זאת אומרת שכאשר אני מאונן או מקיים יחסי מין אני לא מסוגל להגיע לשיא ולשפוך בצורה אוטומטית אלא אני חייב חייב לכווץ את שרירי הרגליים והישבן חזק מאוד עד שאחרי כמה דקות אני גומר. לפעמים אני מכווץ כל כך חזק שנתפסים לי השרירים למשך יום שלם וזה מפריע לאורח החיים. מאותה סיבה גם אני לא מצליח לגמור יותר מפעם אחת ביום כי אחרת כואבות לי הרגליים. מהסיבה הזו אני גם לא יכול לגמור בכל תנוחה אלא רק בתנוחות בהן אני יכול ליישר את הרגליים ולכווץ את השרירים.
האם ניתן איכשהו לטפל בבעיה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ט
ד''ר נחום זילבר02/07/2010נסה אולי סקסולוג. לא מוכירת לי תופעה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשךיאיר27/06/2010
היי
מזה שבוע וחצי אני סובל מכאב באשך ימין, הכאב לא קבוע אך קורה הבה, ביום שישי האחרון סבלתי מכאבים והגעתי לטיפול במר"מ, בדק אותי כירורג שם שאמר שיש לי נפיחות בצינור הזרע ורגישות במגע באשך ובצינור הזרע. הוא הפנה אותי לעשות אולטראסאונד לאשכים ולקבוע תור לאורולוג. אני חושב שהאשך קצת קשה למגע, אבל כואב לי לגעת כל פעם שאני נוגע בו. האם ייתכן כי מדובר בסיבוב אשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאיר
ד''ר אורי גור28/06/2010רופא בבדיקה אמור לשלול מצב של תסביב האשך.
אם יש חשש - עליך לפנות דחוף לבדיקת אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)