מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוריותיוני26/04/2007
שלום רב,
אני בן 35 ואישתי בת 33, אנחנו מנסים כבר שנה להביא ילדים ללא הצלחה. אישתי נבדקה וככל הנראה מצבה תקין , מה שמשאיר אותי. רק המחשבה על להשפריץ לתוך כוסית מעבירה בי חלחלה...מעולם לא נבדקתי ואני דוחה את הקץ כבר כמה חודשים. אני אודה לך אם תספר לי איזה בדיקות בדיוק צריך לעשות בשביל לוודא שאני בסדר, ובמידה ואני לא - האם יש טיפולים שאני יכול לעשות? אני זקוק למידע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
ד''ר נחום זילבר29/04/2007על מנת לברר את מקור הבעיה עליך לעשות מספר בדיקות:
1. בדיקת זרע
2. בדיקת מיפוי אשכים
3. בדיקות הורמונים בדם.
בהתאם לתוצאות הבדיקות יחליט הרופא(אורולוג או גניקולוג) על המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא ברורהרועי24/04/2007
שלום
אני בן 25, בריא. מזה כחצי שנה, יש לי בעיה, מעט מביכה.
אני משתין רגיל, וחש שרוקנתי את השלפוחית באופן מלא, אולם לאחר כמה שניות שאני "סוגר את הרוכסן", יש בריחת שתן קטנה, וזה למרות שהרגשתי שהשתנתי "עד הסוף".
עד כה מה שעשיתי הוא שאני ממש מחכה איזה 20 שניות, ומפעיל מעט לחץ תוך בטני כדי באמת להרגיש שאין שתן, ואחרי שאני סוגר את הרוכסן, דליפת השתן היא לרוב מאוד מינימלית..
מה שכן מפריע לי הוא שכשאני יותר ממהר, ולא פועל כך אני כבר שם לב שדולף מעט יותר..
אני לא מצליח להבין מה הבעיה... אני רק יודע שזה לא היה כך כל החיים, ותמיד הייתי משתין רגיל, ישר סוגר את הרוכסן, ולא הייתה דליפה...
האם לדעתך מצריך בדיקה? למה זה יכול להתאים והאם יש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת שתן
ד''ר נחום זילבר26/04/2007לדעתי, עליך לעשות את הבדיקות הבאות: אולטרסאונד של מערכת השתן. כולל: בדיקת שלפוחית השתן - מילוי והתרוקנות; אורודינמיקה; בדיקה נוירולוגית ע"י נוירולוג; עם כל הממצאים עליך לפנות לאורולוג מטפל במסגרת קופת החולים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןאפרת22/04/2007
בבדיקת שתן שבעלי ביצע ישנם סימנים לדם בשתן, מה התוצאה אמורה להביע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטוריה - דם בשתן
ד''ר נחום זילבר22/04/2007סימני דם בשתן או אריטרוציטים (כדוריות אדומות) בבדיקת שתן משמעותם, שישנה פגיעה ברירית במקום כלשהו במערכת השתן. זה יכול להצביע על זיהום, נוכחות אבנים, ערמונית מוגדלת או כל ממצא אחר שאותו אמור הרופא המטפל לנסות לזהות באמצעות בדיקות נוספות לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בציפלינגאסטור22/04/2007
אבקש חוות דעתך מה עושים עם קרע בציפלינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפלינג?
ד''ר נחום זילבר22/04/2007המושג לא מוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA גבוה-האם יש מקום לדאגה?אליהו22/04/2007
שלום, אני בן 62, סובל מבעיות במתן שתן. בבדיקה אורולוגית נמצא כי תפקוד הכליות טוב. קראטינין=1.2, אוריאה=40, אבל PSA=6.4.
האם זה יתכן שיש לי סרטן? אני מאוד מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
ד''ר נחום זילבר22/04/2007PSA הנו סמן לנוכחות מחלה בערמונית. הוא מופיע הן בהגדלה שפירה של הערמונית והן בגידול ממאיר של הערמונית. יש קשר ישיר בין גודל הערמונית, גיל החולה ורמת ה PSA. ייתכן, שאצלך הערמונית מוגדלת עם תפקודי כליה תקינים מה שמסביר מדוע ה PSA הוא מעט גבוה. יש צורך בבדיקה רקטאלית של הערמונית בכדי לאמוד את צורתה וגודלה. רק לאחר מכן, ניתן להחליט האם יש צורך בבביופסיה של הערמונית לאור רמת ה PSA. יש לציין, כי בעתיד הקרוב תהיה בדיקה נוספת שייתכן ותחסוך את הצורך בביצוע הביופסיה לגברים עם רמות PSA הגבוהות מהנורמה. בינתיים, המשך במעקב צמוד אצל הרופא האורולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כליותזוהר22/04/2007
בגיל קטן היה לי רפלוקס. נותחתי אך הכליה עם צלקות מדי שנה היא קטנה בכמה מילימטרים.
בכליה השניה שאמורה להיות בריאה התגלה זרימת דם מנוגדת במקצת.
יש לציין כאבים חזקים במותניים, תכיפות במתן שתן ושארית שתן פתולוגית 100 סמ"ק לאחר התרוקנות.
הנני בחורה צעירה בת 22 וכל שגרת חיי נהרסה!!!!
פליז עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות כליה
ד''ר נחום זילבר22/04/2007קשה לתת לך מענה מבלי לדעת על נתונים שחסרים. כגון, ברגת הרפלוקס וסוג הניתוח שעברת; תפקודי כליה בדם; מפוי כליות סטאטי ודינמי; בדיקה אורודינמית לבירור מדוע אין התרוקנות מלאה של השלפוחית. עליך לפנות לאורולוג בהקדם. עליו לבדוק ולראות את כל התמונה הכללית ורק אז יוכל לתת לך מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרעלילי21/04/2007
שלום עברתי שתי בדיקות זרע ובראשונה התנועה הייתה חלשה ובשניה לא היה תנועה בכלל . האם יש איזה תרופה או משהוא אחר שיכול לעזור כדי שתהיה תנועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית זרע-הפניה לטיפול
ד''ר נחום זילבר21/04/2007כאשר מוצאים בעיה בבדיקות זרע חוזרות יש להתייחס לכך במלוא הרצינות. יש מספר מרפאות בקופות החולים השונות המטפלות בכך. הרופא הוא בד"כ רופא אנדוקרינולוג שלאחר בירור מעמיק מאבחן ומחליט על סוג הטיפול. כמו כן, רופא המשפ]חה יכול להפנות גם למרפאות בבי"ח באזור מגוריך. לא ניתן להמליץ על סוג הטיפול במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בפין וחרדה עזה!!!דני20/04/2007
שלום רב,
אני סובל קשה מהיפוכונדריה וחרדות (מטופל) וישנה בעיה שחוזרת כל פעןם מחדש וגורמת לי לחרדה מטורפת.
האם יכולה להיווצר פגיעה כלשהיא (ולו הקטנה ביותר) לאיבר המין ותפקודו לאחר ניעור אגרסיבי/אינטנסיבי של הפין לאחר השתנה??
הדבר צץ לי בראש לאחר כתבה על שבר בפין.
רב תודו, דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר נחום זילבר20/04/2007לא .ניעור לא גורם לשבר הפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות ו...
דני20/04/2007מתשובתך
אני מבין שאין סכנה בפעולה זו לא רק משבר אלא מכל נזק אחר,
נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן
ד''ר נחום זילבר25/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בזיקפהיוסי19/04/2007
בן 40 לאחרונה כאב בזמן זיקפה במיוחד בזיקפה עם תחתון האם זה סימן לבעיה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקפה וכאב
ד''ר נחום זילבר20/04/2007במידה ומופיעים כאבים בזמן זקפה צריך לראות האם מופיעה בנוסף לכך עקמת הפין. אם מופיעים כאבים ללא עקמת יש לבדוק האם קיים גוש נוקשה פיברוטי או צלקתי לאורך מעטפת הגוף הספוגי או באזור ממוקד בגוף הספוגי. לכל בעיה מסוג זה יש בד"כ פתרון. עליך לפנות לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עקמת
יוסי22/04/2007אין עקמת ,
הבעיה בעיקר בזיקפה עם תחתון -שפוחתת - בזמן הסרת תחתון ,
קראתי את תשובתך ,
וכאשר ממששים עם קצת לחץ - יש מוקד באזור שמתחת לעטרה שהוא קצת יותר קשה האם זה בעיה ?
ואם כן האם יש דרך לא ניתוחית?
האם בעיה זו מסוכנת?
היכן אפשר לקרוא באינטרנט על בעיה זו?
תודה מראש יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בעטרה
ד''ר נחום זילבר22/04/2007ייתכן, ומתחת לעטרה ישנו איזור צלקתי. עליך לפנות לאורולוג כדי שיבדוק זאת. הרופא יחליט על טיפול באם יש צורך לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח זרע וקשיים בזיקפהגיל19/04/2007
הנני בן 38.
בשנה האחרונה היו לי קשיים בהשגת זיקפה ותחושה שהזיקפות חלשות מבעבר. גם כמות הזרע בפליטות ירדה משמעותית לעומת מה שהיה לפני כשנתיים. גם ריח הזרע חלש משמעותית ממה שזכור לי לפני שנתיים-שלוש.
עקב הקשיים בזיקפה עשיתי בדיקת ריגיסקאן שנמצאה תקינה (הרופא הציע ויאגרה).
התחושה לגבי הנפח התאמתה בבדיקת זרע שביצעתי (עקב קושי להשיג הריון.מנסים כחצי שנה. אין לנו ילדים עדיין). בבדיקה נמצאו שני פרמטרים נמוכים - נפח (1 מ"מ) ומורפולוגיה (2%).
האם יש קשר בין הזיקפה החלשה והנפח הנמוך והאם יש בהם כדי להצביע על בעיה אורולוגית פנימית (בלי קשר לעניין המורפולוגיה) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפח זרע וקשיים בזיקפה
ד''ר נחום זילבר19/04/2007בדרך כלל אין קשר בין הזקפה לבין איכות הזרע. אם בדיקת ריגיסקאן אינה פתלוגית המשמעות היא שהסיבה לשינויים בזקפה אינם נובעים מסיבות אורגאניות פיסיולוגיות. לגבי איכות הזרע ניתן לבצע בדיקות במעבדות זרע לברור מהות הפגיעה בזרע (כמו אצל פרופ' ברטוב מאוניברסיטת בר אילן). בנוסף לזאת יש לבצע בדיקת טראנס רקטל אולטרסאונד על מנת לראות האם ישנה פגיעה אנטומית באזור הערמונית ושלפוחיות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה לשירותיםקרן19/04/2007
בעלי (בן 57) רץ לשירותים פעמים רבות בכל לילה. אני מניחה שיש לו בעית ערמונית - הוא לא מוכן לשמוע על טיפולים, איך אפשר לשכנע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות מתן שתן בלילה
ד''ר נחום זילבר19/04/2007הסיבה למתן שתן מוגבר בלילה עשויה לנבוע ממספר סיבות. אבל צריך לברר דברים נוספים בהקשר לכך: האם ישנה תכיפות בשעות היום; האם יש דחיפות עד כדי איבוד שתן במשך היממה; האם יש קשר בין שתיה מרובה לבין מתן השתן ביום או בלילה. כל השאלות המוזכרות צריכות להישאל אצל האורולוג על מנת שניתן יהיה לבצע בדיקות כולל הדמיה כדי לברר את הסיבות להן. יתכן והגורם לתופעה הוא ערמונית מוגדלת אבל אז נשאלת השאלה מדוע הבעיה מופיעה רק בלילה. על כן צריך להוסיף בדיקות דם שיבוצעו על ידי רופא המשפחה ובסופו של דבר לשקלל את הבעיה אצל רופא המשפחה והאורולוג יחדיו. בעקבות זאת להחליט על טיפול מתאים.
לגבי שכנוע- אנא הראי לו תשובתי זו ואני מקווה שהשכנוע בוא יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בפוריותאורן18/04/2007
עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי. גם הניתוח לא הצליח וגם עכשיו אני ואישתי מתקשים להכנס להריון, לאחר שיש לנו שלושה ילדים. ולאשתי עוד לא מלאו 30!.
עשיתי בדיקת זרע ומתברר כי יש מעט זרעים ויש מעט זרעים בתנועה. האם יכול להיות שניתוח ההרניה גרם לפגיעה כזו?
תודה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ניתוח בקע לבין פגיעה בזרע
ד''ר נחום זילבר19/04/2007אורן שלום, לא מוכרת תופעה של פגיעה באיכות הזרע לאחר ניתוחי בקע דו צדדי במפשעות. קרוב לוודאי שהפגיעה באיכות הזרע היא פגיעה משנית (ולא ראשונית- כי יש לכם כבר ילדים). ניתן לבצע בדיקות נוספות לברור הסיבה לאיכות הזרע הירודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)