פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• דם בזרע
    י.ר.
    19/05/2007

שלום ד"ר
    מזה כשלושה חודשים ולראשונה בחיי, יש לי דם בזרע באופן רצוף (אני בן 56). לאחרונה יש החמרה, נוזל הזרע נעשה אדום "נקי", כלומר ממש דם, ולא גוון חום כהה כפי שהיה בהתחלה. עשיתי בדיקת US של כליות ודרכי שתן, והכל נמצא תקין. אורולוג אמר שאין מה לעשות ושזה יעבור.
    האם אני באמת לא צריך להתייחס לדם הנקי בזרע, או שמא ישנן בדיקות מקיפות יותר שעלי לעשות כדי שאהיה שלם ורגוע עם הקביעה של "אין מה לעשות".
    בתודה מראש
    י.ר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בזרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בזרע

ד''ר נחום זילבר
    22/05/2007

לפי תאורך מדובר במצב שלא ניתן להתעלם ממנו. האם אתה מקבל נוגדי קרישה. כגון, אספירין, קומדין? לדעתי עליך לבצע: אולטראסאונד טראנס רקטאלי בו ניתן לראות את אזור הערמונית ושלפוחיות הזרע במדויק כדי להחליט האם מקור הדימום נמצא שם. האם בדיקות השתן הכללית תקינות? ייתכן, ותצטרך לבצע ציסטוסקופיה ע"מ לשלול ממצאים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדקטור שלום
    אורי
    18/05/2007

האם אוננות יום יומית או יותר מפעם פעמיים ביום יכולה להזיק? תודה על התשובה (אני בן 17)

לקביעת תור
    סגירה
    לדקטור שלום

הוספת תגובה

• אוננות יומית

ד''ר נחום זילבר
    22/05/2007

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי את המלצתך..
    איתי
    18/05/2007

אין שמחה כהתרת הספיקות.

לקביעת תור
    סגירה
    קיבלתי את המלצתך..

הוספת תגובה

• מצויין

ד''ר נחום זילבר
    21/05/2007

מצויין!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית כל תודה...
    איתי
    17/05/2007

לאחר שקיבלתי ממך את האפשרות של דלקת הערמונית, בדקתי ונראה לי שהסממנים תואמים, האם האנטיביוטיקה של הדלקת הזאת זהה לאנטביוטיקה של שלפוחית השתן? מה אופן הטיפול?
    אני פשוט שוהה כרגע בחו"ל אז אני צריך פחות או יותר כיוון, אני עתיד לחזור בעוד כחודש,האם עליי להמשיך לקחת אנטיביוטיקה(שמטפלת גם בשלפוחית השתן) עד הגעתי ארצה, האם יש סיכונים בכך?
    שוב פעם תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ראשית כל תודה...

הוספת תגובה

• דלקת ערמונית

ד''ר נחום זילבר
    17/05/2007

האנטיביוטיקה שבה מטפלים בד"כ בדלקת הערמונית הנה ממשפחת הטטראציקלינים לפחות בתחילת הטיפול האינטנסיבי. הסיבה לכך הנה שהמחוללים המזהמים מגיבים בד"כ לתרופות ממשפחה זו. בחלק מהמקרים, המשך הטיפול נעשה ע"י תרופות אנטיביוטיות ממשפחת קילונונים (כגון: ציפרוקסין). תרופות אלה, משחקים תפקיד גם בחלק מזהומי שלפוחית השתן. יכול להיות שעליך, כל זמן שאתה שוהה בחו"ל, להמשיך בטיפול באותם כדורים שישנם אצלך. עליך להגביר את כמות השתיה ולהמשיך ולכייף בחו"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בערמונית- לויקוציטים בזרע
    יואב
    17/05/2007

שלום ד"ר זילבר

מזה כשנתיים אני סובל מתכיפות במתן שתן- פעם בחצי שעה-שעה, כאבים בעת מתן זרע והרגשת אי נוחות- כאב באזור קצה הפין. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות ללא ממצאים חיידקיים, למרות זאת טופלתי באינספור אנטיביוטיקות ללא הטבה.
    שאלתי מתייחסת לממצא הבא: במהלך תקופה זו בכל בדיקת זרע שביצעתי נמצאו לויקוציטים בודדים או 5-10 . האם זה נורמלי? האם זה מצביע על פרוסטטיטיס? ושאלה אחרונה: האם זה יכול לגרום לבעיה/ זיהום כלשהו אצל בת הזוג בעת קיום יחסי מין?
    תודה מראש על תשובתך.

הוספת תגובה

• דלקת ערמונית - לויקוציטים בזרע

ד''ר נחום זילבר
    17/05/2007

אכן צודק אתה. כחלק מסימני הפרוסטטיס יכולים להופיע כדוריות לבנות בנוזל הזרע. לשאלתך: אין סכנה שזיהום יכול להדביק את האשה. אולם, הפוריות יכולה להיפגע בזיהום מתמשך בזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בין פי הטבעת לאשכים כולל ...
    איתי
    16/05/2007

שלום רב, לפני כחודש וחצי החלה לי צריבה בין איזור פי הטבעת לבין האשכים,כולל צריבה בעת מתן צואה, ממש כמו כוויה,
    הייתי אצל אורולוג והוא אמר שאין לי דלקת בשתן לפי בדיקת השתן הוא לא עשה עוד בדיקות מעבר לכך, נתן לי אנטיביוטיקה לשבוע ימים וכן הכאב נפסק, לפני כשבוע חזרה לי בדיוק אותה תופעה כמקודם? אז התחלתי לקחת עוד פעם אנטיביוטיקה, מה נראית לך הסיבה לדבר ?
    ומה עליי לעשות?
    תודה.

הוספת תגובה

• צריבה - פרוסטאטיס?

ד''ר נחום זילבר
    17/05/2007

לפי התיאור שכתבת ייתכן, ומתפתחת אצלך דלקת הערמונית. האורולוג אמור לדעת איך להבחין, לאבחן ולטפל לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה שלי

נועם
    12/11/2012

לכל מי שסובל מבעיות זקפה/ אין אונות
    יש טיפול מדהים שנקרא טיפול בגלי הלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין האשכים
    א
    16/05/2007

ד"ר שלום,
    אחרי פעילות מינית, אני שם לב שאחד מהאשכים שלי קטן ואילו השני נשאר באותו גודל, האם זה אומר שיש לי בעיה באשך שנשאר באותו הגודל?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין האשכים

הוספת תגובה

• הבדל גודל האשכים

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

אין לך כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופא בבקשה
    סאמי
    14/05/2007

הבחנתי אתמול בסימני דם אחרי שפיכה הזרע נא לעדכן אותי בסיכונים ובהמלצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופא בבקשה

הוספת תגובה

• דם בזרע-המוספרמיה

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

לעיתים רחוקות יכולות להופיע מספר טיפות דם בזרע הנפלט. דם זה נובע מקילוף עדין בדופן הרקמה הפנימית של צינוריות הזרע. ברוב המקרים התופעה יכולה לחזור על עצמה ולהעילם מאליה. כאשר ישנה הישנות רבה ותופעה זו מתמשכת כל הזמן וכמות הדם בזרע הנפלט עולה, אזי יש לבצע מספר בדיקות. כולל, בדיקת אולטראסאונד טראנסרקטאלי על מנת לזהות את המקור לדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ארי
    14/05/2007

בוקר טוב ,
    לפני חודש וחצי היו לי כאבים חזקים בבטן הימנית התחתונה , במיון נבדקתי ע"י גינולוג - שאמר מבחנתו הכל תקין , בUS - ממצא אקוגני בשלפוחית השתן , בCT - בטן שהדגימה תוספתן תקין אבל הודגם נוזל באגן עם מבנה ציסטי בשחלה הימנית, בדיקות דם - תקינות , בדיקות שתן - יש זיהום חיידקי.
    בנתיים אני אמורה לעבור ציסטוגרפיה בעוד שבועיים ומקווה שלא ידחו אותה ( סובלת מזיהום חוזר בשתן) ,
    אצמול עשיתי USבטן תחתונה והינה תוצאות :-
    כליה שמאלית : בגודל תקין , ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס .
    כליה ימנית : גדולה יחסית כ- 11.16 ס"מ , עם גבולות סדירים , פרנכימה שמורה , לא נצפו אבנים בתוכה , הודגמה הרחבה של המערכת המאספת במידה קלה .
    כיס שתן : בעל קבולת טובה , דפנות חלקים .
    שאלתי היא כך : מה אמור להיות גודל הכליה ? האם יש איזה שהיא בעיה בצילום ? והאם צריך מעגב רופא אורולוג( בנתיים אני מטופלת ע"י רופא המשפחה ) ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ממצאים במערכת השתן.

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

בשאלתך מופיעות שתי תוצאות בדיקות של אולטראסאונד של השלפוחית. אני ממליץ בכל פה שתעברי הערכה מחודשת אצל אורולוג בכדי שיחליט האם את צריכה ציסטוסקופיה ומה הסיבה למערכת מאספת מורחבת באותה כליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ארי
    31/05/2007

צוהריים טובים ,
    לפני יומיים עשיתי ציסטוגרפיה עם מילוי רטרוגרדי , התוצאה היתה כך : הדגמה בעזרת גסטרוגרפין-350 סמ"ק .לא הודגמו פגמי מילוי או סעיפים . התרוקנות תקינה .
    שאלתי היא כך : והאם צריך מעגב רופא אורולוג
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור אורולוגי

ד''ר נחום זילבר
    01/06/2007

תשובת הציסטוגרפיה תקינה, אולם עדיין יש לבדוק מדוע בדיקת ה- US הראשונה הראתה ממצא בתוך כיס השתן.
    במידה והממצא ב- US בכיס השתן אינו מדויק, אזי אין צורך להמשיך בבירור או במעקב אורולוגי.
    אולם, אם הממצא ב- US הוא אכן נכון, יש צורך בביצוע ציסטוסקופיה ע"י אורולוג ולאחר מכן לסיים את הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באשך ימין
    און
    12/05/2007

שלום ד"ר. שמי און ואני עוד חודש בן 17. כשקמתי היום(שבת) מיששתי את האשך הימיני, וגיליתי מין כאב. רקע: באשך ימין יש לי ורידים נפוחים(יכול להיות וריקוצלה?), שהיום בבוקר הרגשתי שהם התנפחו יותר מהרגיל ועכשיו הם יותר נפוחים מהרגיל. כמו כן, אני חושב שמיקומם קצת השתנה- בעבר הוריד הנפוח היה בצד ימין של האשך אבל היום הוא ממש מעל האשך. נכנסתי מעט לפאניקה כאשר קראתי ברשת שיכול להיות שהאשך הסתובב וזה יכול לגרום לנמק(האם יכול להיות שזה המצב?) יש לציין שאתמול בערב רצתי כהרגלי 4 ק"מ. באופן כללי שאני יושב או עומד לא כואב לי, אלא רק שאי נוגע מתחת לאשך הימני(זה מין כאב דלקתי). שאלתי היא -יכול להיות שהורידים שינו את מקומם וזה גורם לכאב? ונניח שמדובר בוריקוצלה, האם זה יכול לגרום לנזק כלשהו? איך ניתן לדעת אם האשך הסתובב? כמו שציינתי כואב לי רק שאני נוגע בחלק התחתון של אשך ימין או שאני מנענע את שק האשכים(הבנתי שבמקרה של פיתול האשך מדובר בכאבים עזים). בחלק מקרה יש לי צו ראשוןבקרוב ואני מניח ששם יבדקו את עניין האשכים..היתי מעוניין לשמוע את חוות דעתך....אני עמוס מאד בבגרויות כרגע ולכן אני לא יכול לפנות לרופא בימים הקרובים...תתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב באשך ימין

הוספת תגובה

• המשך

און
    12/05/2007

האם יכול להיות שמדובר בסיבוב האשך ?(הדבר שיכול לגרום לנמק)??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך 2

און
    12/05/2007

אוקיי ,כרגע לא כואב לי (אולי טיפה כשאני נוגע). האשכים ניראים רגיל, ולא אדומים. האם זה מסמל שהכל בסדר?... או שכבר פיספסתי את ההזדמנות להציל את האשך?? האם בסיבסוב האשך, הכאבים עזים ונמשכים כל הזמן(כאמור אצלי לא כואב כרגע).?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באשך ימין

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

לכל 3 השאלות ששאלת ישנה תשובה אחת: בדיקה ע"י רופא אורולוג.
    נדיר שיש וריקוצלה מצד ימין. אשך שהסתובב וגרם לנזק הכאבים ימשכו זמן רב. יתכן, והיה סבוב קל של האשך שחזר מיד למקומו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במתן שתן
    אסף
    12/05/2007

שלום רב,

אני גבר בן 28,
    מזה מספר שנים שקיים אצלי טפטוף לאחר סיום מתן שתן (דבר שגורם לי לעיתים לשפשפת).
    בנוסף, לאחרונה אני חש צורך לתת שתן בתדירות גבוהה יותר (כל 3 שעות לערך) וכאשר אני נותן שתן, אני חש לעיתים שהשלפוחית לא התרוקנה לחלוטין ונאלץ אף להמתין זמן מסויים בכדי לתת לטיפות שתן נוספות לצאת על מנת למנוע את תופעת השפשפת. כמו כן, בחודשיים האחרונים, כאשר אני מתעורר בבוקר, אני חש צורך חזק יותר מהרגיל לתת שתן (לעומת בקרים "נורמאליים").
    באשר ללילות, שמתי לב כי בחודש האחרון אני נאלץ לקום פעמיים בשבוע לערך באמצע הלילה בכדי לתת שתן. דבר אשר לא היה קיים בעבר.
    מתן השתן לא מלווה בכאב או צריבה.
    אציין גם כי לפני כשנה עברתי ניתוח ואריקוצלה, אך התפקוד המיני שלי מצוין מבחינת הזקפה והשפכה (בדיקות הזרע אינן תקינות, אך אינן מצביעות על עקרות מוחלטת) ואני בריא בד"כ. לעומת זאת, מזה שנים רבות שמופיע בבדיקות השתן שלי דם ברמות משתנות (לא בהכרח בעלייה מתמדת).
    בנוסף, אבי נפטר מסרטן המעי הגס ואמי החלימה לפני כ-10 שנים מסרטן השד.

שאלותיי:
    א. האם תפקוד מיני ירוד הנו סמפטום קבוע ש"חייב" להופיע בבלוטת ערמונית מוגדלת או סרטן הערמונית (כאמור לעיל, התפקוד המיני שלי תקין).
    ב. האם סביר שבגילי הסימפטומים שלעיל לא יובילו בהכרח להגדלת הבלוטה או סרטן הערמונית, אלא לתופעה אחרת?
    ג. במידה ומומלץ לבצע בדיקות (מה שאני מניח שמומלץ) לסימפטומים האמורים, האם מדובר בבדיקות דחופות, או שמא נסיעה צפויה לחו"ל לשבועיים הקרובים יכולה "לתת לבדיקות לחכות"?
    ד. כל פרט חשוב נוסף בהקשר לאמור לעיל?
    ג. מילות עידוד?:)

תודה!
    אסף.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במתן שתן

הוספת תגובה

• שאלות אורולוגיות

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

בגיל 28 אין קשר בין תפקוד מיני לערמונית גדולה או סרטנית. אין קשר בין תלונותיך לבין הופעה בעיה כלשהי בערמונית. אתה יכול ליסוע לחו"ל ולהינות כשתחזור תוכל לבצע בדיקת אולטראסאונד של מערכת השתן ואולי אף אורודינמיקה בהתאם להמלצת אורולוג שיבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורי
    12/05/2007

אני בגיל 17 וחצי אחרי ניתוח קיבוע אשך טמיר בצד שמאל (לפני כשנה)
    אשך ימין תיקין איך אפשר לדעת אם הפוריות אצלי בסדר ? האם אני יכול לבצע בדיקה כל שהיא או שאי אפשר לדעת?אורולוג ילדים אמר אחרי הניתוח כששאלתי אותו לגבי הפוריות וכל זה הוא אמר ימים יגידו מה זה אומר שאני צריך לחיות במתח תמידי? עד אשר ארצה להביא ילדים לעולם??? אם אפשר תשובות למה רשמו לי את זה (בפרופיל של הצבא הורידו לי בגלל זה)"סעיף 3 (דליות באזור האשכים )VARICOCELE או (מיימת האשכים )HYDROCELE ללא הפרעות" (מה זה אומר אפשר קצת מידע? אני מאוד ישמח ) סליחה על ההטרדה ותודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשך טמיר

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

קיבוע אשך טמיר לא צריך לגרום לבעיות פוריות. אולם אם אתה מודאג מאד עליך לבקש הפניה לביצוע בדיקת זרע. לגבי הסעיף הצבאי שנקבע זה תלוי מה מצא הרופא הבודק באזור האשכים.
    וריקוצלה - הרחבת כלי דם מעל האשך. הידרוצלה- מים סביב האשך הגורמים לנפיחות בשק האשכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ו...

אורי
    16/05/2007

אני עוד מעט שנה אחרי הניתוח הוא בדק את האשכים בערך 6 חודשים אחרי אם לא פחות (הייתי כבר אחרי הניתוח) וזה מה שהוא רשם האם יש לי סיבה לדאוג?(לגבי מה שהוא רשם? האורולוג אמר שהכל בסדר (בבדיקה אצלו לפני הצו ראשון או אחרי אני לא זוכר) ממש מפחיד אותי העיניין
    וממי אני צריך לבקש הפנייה לבדיקת זרע??
    ואיפה עושים זאת בבית חולים?
    את הניתוח עשיתי בגיל 16 וחצי האם יש פה מקום לדאגה לגבי הפוריות?

תודה על זמנך היקר שאתה מקדיש למען הפורום תבורך! תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע

ד''ר נחום זילבר
    17/05/2007

בדיקת זרע נעשית במסגרת קופ"ח לאחר הפניה של רופא המשפחה. לדעתי אינך צריך לדאוג לגבי הפוריות. בכל מקרה נבראנו עם שני אשכים אולם מספיק אחד להפריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

אורי
    18/05/2007

אצלי האשך שאחרי הקיבוע קטן מהאשך השני יש הבדלים משמעותיים בניהם ורצו לכרות את האשך הזה ולהשתיל תותב אבל לא כרתו מה זה אומר שהאשך עדיין טוב?? ועוד דבר התחושה (במישוש) לא אותו דבר בניהם למה? ואם אפשר לעשות משהו לגבי זה והאם בכלל זה ישתנה? תודה רבה על זמנך היקר שהינך מקדיש לענות על שאלותינו תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בגודל האשך

ד''ר נחום זילבר
    25/05/2007

בדרך כלל אשך לאחר קיבוע צריך להישאר בגודלו הטבעי. אולם אם האשך התכווץ בגודלו עד כדי כך שהמליצו לכרות אותו ולהשתיל תותב, הייתי ממליץ חוות דעת שניה על ידי אורולוג על מנת להחלט בנידון. לשאלתך, קשה לקבוע אם אשך אחד קטן - האם הוא מתפקד. משום שלצורכי תפקוד בודקים את שני האשכים יחדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

אורי
    26/05/2007

האשך נשאר באותו גודל מאז הקיבוע פשוט הוא יותר קטן מהאשך שלא עבר קיבוע (האשך היה קטן מלכחתכילה ורצו לכרות אותו אבל השאירו אותו בסוף ורק קיבעו אותו!) ועכשיו לשאלה שלי אם השאירו אותו וקיבעו אותו אז אכן יש מצב שהאשך טוב לא? ועוד שאלה במישוש ידני התחושה (מבפנים התחושה לא אותו דבר לא התחושה במגע בידיים, בידיים מרגישים 2 אשכים ובתוך הגוף כשניגעים אני מרגיש שוני כל שהוא ) לא אותו דבר למה זה ככה? מקווה שהבנת ותודה על ההעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר נחום זילבר
    01/06/2007

אם האשך הוא באותו גודל ואם אין בו נוקשות חדשה ואתה נמצא במעקב אחת לשנה, אין צורך בשום בירור נוסף או טיפול כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על העזרה

אורי
    02/06/2007

תודה רבה עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת אשך אטרופי , כן או לא?
    רן
    10/05/2007

בגיל 3 וחצי שבועות עברתי ניתוח בקע מפשעתי שיצר לי אצלי לימים,מתברר,אשך אטרופי.
    בבדיקות האולטרסאונד שערכתי - הכל תקין.
    אני בן 34 היום ורציתי לדעת האם בשם המניעה בלבד,נכון יהיה לבצע כריתת האשך האטרופי כמו שהאורולוג שפניתי אליו ,אמר שהאורולוגיה ממליצה.
    מה הן תופעות הלואי הפוטנציאליות בכל הקשור בחשק ותפקוד מיני לאחר ביצוע ניתוח שכזה,והאם גם אתה חושב כי אני צריך לבצע את הוצאתו למרות גילי ומצבי התקין,תודה לאל.
    האשך קיים בחלק העליון של הסקרוטום/בחלקהתחתון של המפשעה.
    במצב רפוי לחלוטין ,כשחם,הוא מצוי ממש בשק לצד האשך התקין והמפותח.
    יש לציין כי אני רגיש מאד לבדיקה ידנית חטטנית באיזור.
    תודה רבה על התשובה.

הוספת תגובה

• אשך אטרופי מנוון -לכריתה!!

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

אשך אטרופי מנוון וקטן אין לו תפקוד הורמונלי ולכן אינו משפיע על החשק או התפקוד המיני. צדק האורולוג שהמליץ לך לאחר שבדק אותך כי עליך לעבור ניתוח להסרת האשך.
    סכנה הטמונה באשך אטרופי היא הופעת תהליך סרטני גם כאשר אתה חש בטוב. במהלך הניתוח ניתן להשתיל תותב אשך למטרות אסטטיות בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת שתן כפולה
    טל
    09/05/2007

שלום,

אני בהריון ראשון, סוף חודש שלישי.

בילדות גילו שיש לי מערכת שתן כפולה (לא יודעת באיזה צד), לאחרונה צצו כאבים קלים אך תכופים וממושכים בצד שמאל בבטן התחתונה ולמטה ממנה. רופא נשים בדק ואמר שמבחינה גניקולוגית הכל תקין והוא לא רואה סיבה לכאבים.

האם ייתכן קשר בין הכאבים למערכת הכפולה?
    אילו השפעות ידועות יש למערכת כזו על ההריון?
    האם שווה לבקר אצל אורולוג בגלל כאב שכזה (אני מנסה להימנע מהבדיקות הפולשניות והלא נעימות...)

תודה רבה,

טל

לקביעת תור
    סגירה
    מערכת שתן כפולה

הוספת תגובה

• מערכת שתן כפולה-והריון

ד''ר נחום זילבר
    10/05/2007

רצוי מאוד לברר באיזה ישנה המערכת הכפולה. במידה וכפילות המערכת הנה משמאל אזי, יתכן קשר להריון. היות ובזמן הריון נדחקים השופכנים לצדדים משני צידי הרחם מה שעלול להביא לכאב. רצוי להיות במעקב אצל אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן שתן תכוף
    ריקי
    08/05/2007

שלום. בשנים האחרונות אני צריכה להשתין בתדירות מאוד גבוהה, הדבר מפריע לי כי אני פוחדת מנסיעות ארוכות ואני לא זוכרת כבר מתי ישנתי לילה שלם בלי לקום 3-4 פעמים. הבעיה נהיית יותר חמורה אחרי קיום יחסי מין (לא מפעם אחת, אלא כשאני מקיימת יחסים באופן סדיר), נבדקתי אצל רופאי נשים והם אמרו שזה לא קשור. האם תוכל להציע לי מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן שתן תכוף

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן -נשים

ד''ר נחום זילבר
    10/05/2007

כאשר ישנה תופעה של שינויים בתדירות או בדחיפות או בתכיפות במתן שתן יש לבדוק את הדימניות של יציאת השתן משלפוחית השתן. בנשים צעירות רצוי לבצע בדיקת אורודינמיקה מלאה ע"מ למצוא האם קיימת פגיעה פיסיולוגית במערכת השתן התחתונה. לעיתים יש להוסיף לכך בדיקת רנטגן כגון, אולטראסאונד ואף C.T, או MRI כדי לשלול פגיעה אנטומית. כמו כן, כאשר יש קשר ליחסי מין רצוי לבדוק שתן כללית ותרבית לפני ואחרי יחסי מין בהפרש של יום יומיים ביניהם. במידה וימצא זיהום קל שאינו בא לידי ביטוי קליני ניתן לטפל באנטיביוטיקה מונעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה