גזים ונפיחות בבטן

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• גזים ונפיחות בבטן
    ליאל
    18/05/2007

אני חיילת בת 19 וסובלת באופן קיצוני ותמידי מגזים ונפיחות בבטן על מה את ממליצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים ונפיחות בבטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים ונפיחות

לאור נהלל
    24/05/2007

אני מציעה לבדוק את מערכת העיכול ולבקש מהרופא את הבדיקות הדרושות לגילוי בקע סרעפתי (לפעמים התופעה נגרמת בגלל זה) .

את יכולה לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקת צואה לגילוי קנדידה או בדיקת דם, וגם לבקש בדיקת נשיפה לגילוי הליקובקטר (גם הוא חיידק שיכול לגרום לתופעה הזו) הבדיקה מאד פשוטה ולא חודרנית.
    אם רופא המשפחה יתנגד לבדיקה בטענה ש: לכולם יש קנדידה זו לא בעיה , את יכולה לפנות למעבדת מזור בפתח תקוה ולבקש בדיקה באופן פרטי ( במידה וזה מה שתעשי צרי קשר למייל ואדריך אותך מה לבקש) .

לניטרול הגזים אפשר לקחת (בכל בית מרקחת) כדורי פחם, אבל לזכור שזה טיפול נקודתי ולא יפתור את הבעיה.

ולשיפור התזונה :
    לאכול יותר סיבים, פירות וירקות טריים, בשר נטול שומן - עוף , הודו
    להוריד : שמרים , סוכרים ומוצרי חלב עד כמה שאפשר.
    להמנע מצבעי מאכל ,חומרים משמרים , מזון מעובד וקפוא , הפחתת כמויות הסוכר והמלח למינימום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

אירית
    31/05/2007

הנני אישה בת 44 לחיי נשואה +2 מתקשה לגשת לשירותים לפני כמה חודשים היציאות היו תקינות כל בוקר עם הקפה הייתי בשירותים.

ועכשיו כל יומיים אני הולכת לשירותים.

יכול להיות שאני לא מרבה בשתיית מים?

או פעילות גופנית?

ומה ניתן לעשות נגד העצירות המרגיזה הזו? והאם יש לזה עוד השלכות?

תודה אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אירית

לאור נהלל
    31/05/2007

כמו שהזכרת, פעילות גופנית, מים , ותזונה יכולים בהחלט להשפיע על סדירות היציאות, כמו גם המצב הנפשי או הפיזי, לכן רצוי לגשת לרופא המשפחה להסביר לו שסדירות היציאות השתנתה באופן פיתאומי ולבקש בדיקות דם מקיפות ובנוסף בדיקת תפקוד בלוטת התריס, בדיקות צואה לגילוי טפילים ודם סמוי.
    משלשלים לא רצוי לקחת שכן בטווח הארוך הם מגבירים עצירות כשמפסיקים לקחת.
    אפשר בבוקר על קיבה ריקה לקחת כפית שמן זית, פסיליום לניקוי הקיבה ופרוביוטיק לאיזון חיידקי.
    אפשר לחלוט שזיפים שחורים ולשתות .

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו