מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גזים ונפיחות בבטןליאל18/05/2007
אני חיילת בת 19 וסובלת באופן קיצוני ותמידי מגזים ונפיחות בבטן על מה את ממליצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים ונפיחות
לאור נהלל24/05/2007אני מציעה לבדוק את מערכת העיכול ולבקש מהרופא את הבדיקות הדרושות לגילוי בקע סרעפתי (לפעמים התופעה נגרמת בגלל זה) .
את יכולה לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקת צואה לגילוי קנדידה או בדיקת דם, וגם לבקש בדיקת נשיפה לגילוי הליקובקטר (גם הוא חיידק שיכול לגרום לתופעה הזו) הבדיקה מאד פשוטה ולא חודרנית.
אם רופא המשפחה יתנגד לבדיקה בטענה ש: לכולם יש קנדידה זו לא בעיה , את יכולה לפנות למעבדת מזור בפתח תקוה ולבקש בדיקה באופן פרטי ( במידה וזה מה שתעשי צרי קשר למייל ואדריך אותך מה לבקש) .
לניטרול הגזים אפשר לקחת (בכל בית מרקחת) כדורי פחם, אבל לזכור שזה טיפול נקודתי ולא יפתור את הבעיה.
ולשיפור התזונה :
לאכול יותר סיבים, פירות וירקות טריים, בשר נטול שומן - עוף , הודו
להוריד : שמרים , סוכרים ומוצרי חלב עד כמה שאפשר.
להמנע מצבעי מאכל ,חומרים משמרים , מזון מעובד וקפוא , הפחתת כמויות הסוכר והמלח למינימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
אירית31/05/2007הנני אישה בת 44 לחיי נשואה +2 מתקשה לגשת לשירותים לפני כמה חודשים היציאות היו תקינות כל בוקר עם הקפה הייתי בשירותים.
ועכשיו כל יומיים אני הולכת לשירותים.
יכול להיות שאני לא מרבה בשתיית מים?
או פעילות גופנית?
ומה ניתן לעשות נגד העצירות המרגיזה הזו? והאם יש לזה עוד השלכות?
תודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אירית
לאור נהלל31/05/2007כמו שהזכרת, פעילות גופנית, מים , ותזונה יכולים בהחלט להשפיע על סדירות היציאות, כמו גם המצב הנפשי או הפיזי, לכן רצוי לגשת לרופא המשפחה להסביר לו שסדירות היציאות השתנתה באופן פיתאומי ולבקש בדיקות דם מקיפות ובנוסף בדיקת תפקוד בלוטת התריס, בדיקות צואה לגילוי טפילים ודם סמוי.
משלשלים לא רצוי לקחת שכן בטווח הארוך הם מגבירים עצירות כשמפסיקים לקחת.
אפשר בבוקר על קיבה ריקה לקחת כפית שמן זית, פסיליום לניקוי הקיבה ופרוביוטיק לאיזון חיידקי.
אפשר לחלוט שזיפים שחורים ולשתות .
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)