מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף B6ד23/07/2011
שלום רב.
אני בת 18 ובהמלצת רופא עור לוקחת יום-יום תוספי ויטמין B6 שבהם 100 מ"ג מהויטמין. קראתי ש-100 מ"ג הוא סף הרעילות. גם בכמה מזונות יש B6 לכן רציתי לשאול האם הצריכה שלי אינה מסוכנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף B6 - תגובה
טלי אנגור23/07/2011B6 אסור לצרוך מעל 200 MG ליום.
מעל 250 MG יש סכנה לתופעות לוואי נורולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צורכת 100 מ"ג לא 200
ד24/07/2011אני צורכת תוסף של 100 מ"ג ויכול להיות שמעט יותר דרך מזון, בכל אופן זה לא 200...אז לפי התשובה שלך אני לא אמורה להיות במינון יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו פה מאד לא מובן לי
אילורה25/07/2011בתי מטופלת בכדורים פסיכיאטרים וגם ב-TRIBEMIN (בטריוויט) המכיל מלבד B12 ו-B1 גם 250מ"ג B6.
בפעם האחרונה כשאמרתי לרוקח שלא יתן לי את הכדורים האלה כי בתי לא מקפידה לקחת אותם ויש לי קצת עודף הוא התעקש שאקח ואמר לי שהם טובים גם לי ושאני אקח אותם קצת ושהם כדורים מצויניים לכל אחד.(הבנתי שבעיקר מבחינה נפשית).
אז אפילו אם היא לא ממש מקפידה לקחת ולוקחת רק מדי פעם זה עדין לא בסדר ואני מבינה שאני צריכה להתייעץ עם מישהו על כך.
יש מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו פה מאד לא מובן לי - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2011חנה שלום רב,
ראשית כל, אין מה לדאוג, כיוון שהרופא רשם לבתך את המרשם והמינון של הויטמין B6 בכדורים האלו הוא מדויק ומקובל בטיפול.
ויטמין זה חיוני ביותר להבטחת בריאותן ההורמונאלית של נשים, במניעת סוכרת ומחלות לב, בטיפול בשיגרון ובחיזוק המערכת החיסונית. למרות כל זאת, הקצובה היומית המומלצת (RDA) עומדת על 2 מ"ג, ואילו על פי המחקרים המדעיים, הכמות היומית הנאותה של ויטמין B6 היא 50 מ"ג, וזאת עבור אנשים בריאים. כמויות של בין 100 ל-200 מ"ג מהוות מינון מומלץ לטיפול במחלות שונות. במקרים מסוימים, הרופאים ממליצים על מינון גבוה יותר של עד 1000מ"ג ליום. כך שאין לך מה לחשוש מהמינון של הויטמין B6 של בתך כיוון שזה בהמלצת הרופא המטפל שלה.
מקורות לויטמין B6 :
בשר, דגים, חלמון ביצה, קטניות, פירות, ירקות, כבד ודגנים מלאים.
ויטמין B6 הוא מסיס במים ולכן עודפיו מופרשים בשתן ואין סכנת הרעלה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?