תוסף B6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוסף B6
    ד
    23/07/2011

שלום רב.
    אני בת 18 ובהמלצת רופא עור לוקחת יום-יום תוספי ויטמין B6 שבהם 100 מ"ג מהויטמין. קראתי ש-100 מ"ג הוא סף הרעילות. גם בכמה מזונות יש B6 לכן רציתי לשאול האם הצריכה שלי אינה מסוכנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוסף B6

הוספת תגובה

• תוסף B6 - תגובה

טלי אנגור
    23/07/2011

B6 אסור לצרוך מעל 200 MG ליום.
    מעל 250 MG יש סכנה לתופעות לוואי נורולוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צורכת 100 מ"ג לא 200

ד
    24/07/2011

אני צורכת תוסף של 100 מ"ג ויכול להיות שמעט יותר דרך מזון, בכל אופן זה לא 200...אז לפי התשובה שלך אני לא אמורה להיות במינון יתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו פה מאד לא מובן לי

אילורה
    25/07/2011

בתי מטופלת בכדורים פסיכיאטרים וגם ב-TRIBEMIN (בטריוויט) המכיל מלבד B12 ו-B1 גם 250מ"ג B6.

בפעם האחרונה כשאמרתי לרוקח שלא יתן לי את הכדורים האלה כי בתי לא מקפידה לקחת אותם ויש לי קצת עודף הוא התעקש שאקח ואמר לי שהם טובים גם לי ושאני אקח אותם קצת ושהם כדורים מצויניים לכל אחד.(הבנתי שבעיקר מבחינה נפשית).

אז אפילו אם היא לא ממש מקפידה לקחת ולוקחת רק מדי פעם זה עדין לא בסדר ואני מבינה שאני צריכה להתייעץ עם מישהו על כך.

יש מה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו פה מאד לא מובן לי - תגובה

אילן ללבניקוב
    26/07/2011

חנה שלום רב,

ראשית כל, אין מה לדאוג, כיוון שהרופא רשם לבתך את המרשם והמינון של הויטמין B6 בכדורים האלו הוא מדויק ומקובל בטיפול.

ויטמין זה חיוני ביותר להבטחת בריאותן ההורמונאלית של נשים, במניעת סוכרת ומחלות לב, בטיפול בשיגרון ובחיזוק המערכת החיסונית. למרות כל זאת, הקצובה היומית המומלצת (RDA) עומדת על 2 מ"ג, ואילו על פי המחקרים המדעיים, הכמות היומית הנאותה של ויטמין B6 היא 50 מ"ג, וזאת עבור אנשים בריאים. כמויות של בין 100 ל-200 מ"ג מהוות מינון מומלץ לטיפול במחלות שונות. במקרים מסוימים, הרופאים ממליצים על מינון גבוה יותר של עד 1000מ"ג ליום. כך שאין לך מה לחשוש מהמינון של הויטמין B6 של בתך כיוון שזה בהמלצת הרופא המטפל שלה.

מקורות לויטמין B6 :

בשר, דגים, חלמון ביצה, קטניות, פירות, ירקות, כבד ודגנים מלאים.

ויטמין B6 הוא מסיס במים ולכן עודפיו מופרשים בשתן ואין סכנת הרעלה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו