עירויי ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עירויי ברזל
    לירוי
    15/01/2008

שלום,
    עקב מחלת קרוהן (עברתי ניתוח בו נכרת חלק מהמעי והאיליום), אני נאלצת לקבל עירויי ברזל מאחר שרמות הברזל שלי מאוד נמוכות. הייתי רוצה לדעת האם אני כיצד אני יכולה לשמור על רמות ברזל סבירות מבלי להידרש לעירוי
    אציין כי אני לוקחת כדורים של ברזל אך הם לא משפרים ממש את רמות הברזל, וכנראה שספיגתם אינה טובה.
    האם יש תחליפים שנספגים יותר טוב, אמרו לי פעם שעדיף לקחת טבליות ברזל למציצה ושהן נספגות יותר טוב, האם זה נכון?
    אודה על עזרתך בענין.
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עירויי ברזל

הוספת תגובה

• ברזל

ניצן פרימור
    16/01/2008

לירוי שלום
    נראה שהספיגה מכדורים לא יכולה לספק את כמות הברזל שתעלה את רמתו בדם לרמה תקינה. למיטב ידיעתי, אין בארץ תכשיר ברזל יעיל למציצה.
    ספיגת הברזל תלוייה במספר גורמים נוספים כמו החלבונים הקושרים את מולקולת הברזל, FERITIN , ויטמין B12 ועוד.
    ייתכן שניתן לסייע בעזרת מומחה תזונה להעלות את רמת הברזל ולתחזק את רמתו אך עדיין, עד למציאת פתרון אין ברירה אלא להשתמש בעירוי.

ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו