נטילת פרצטמול לתקופה ממושכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת פרצטמול לתקופה ממושכת
    נופר
    01/12/2011

שלום,
    אני סובלת מכאבי גב תחתון תקופה ממושכת מאוד(9 חודשים !!) ומסוגלת לתפקד מעט רק בעזרת משככים.
    בשלב זה מה שעוזר לכאב להירגע זה בעיקר אקמול (לפעמים בשילוב עם טרמדקס) או לחילופין נרות אביטרן. במהלך החודש האחרון לקחתי בממוצע 2 כדורי אקמול ביום. לפני כן לקחתי את נרות האביטרן גם מס' שבועות ברציפות והפסקתי מחשש לנזק.
    הרופא יעץ לי לקחת אקמול ונרות אביטרן לסירוגין...
    ידוע לי שנטילת פרצטמול לתקופה ממושכת עלולה להזיק לכבד ואני מאוד חוששת. מצד אחד איני יכולה לסבול את הכאבים ומצד שני עלול להגרם נזק אחר.
    מהי תקופת הזמן המירבית שבה מותר לקחת אקמול במינון של 2 כדורים ביום מבלי שייגרם נזק? (הגובה שלי 1.60 והמשקל 80)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת פרצטמול לתקופה ממושכת - תגובה

מיה טל
    03/12/2011

mצר לי אך אין בידי נתונים, הרופא צודק שאת יכולה לשנות ולקחת כל פעם תרופה שונה ולראות אילו הכיעוזרות, דרך אגב יש תרופה שאינה בסל ובה שילוב מנצח בין טרמדול ופאראצטמול (325 מ"ג פאראצטמול), שימי לב שכל תרופה ותופעות הלוואי שלה, ולנרות אביטרן יש ספיגה לגוף.
    ניתן לקבל עזרה גדולה באקופונקטורה, או פלדנקרייז או טיפולים מסיג זה ואז אין תופעות לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו